Connect with us

Ποδόσφαιρο

Στο Ντραγκαο της Πόρτο τελικά το Τσαμπιονς Λιγκ

Published

on

To “Ντραγκάο” θα φιλοξενήσει τελικά τον τελικό του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, με την UEFA να ανακοινώνει χθες τη μετάθεση της διοργάνωσης του αγγλικού εμφυλίου από την Τουρκία στην Πορτογαλία.

O κύβος ερρίφθη! Η Κωνσταντινούπολη και το “Κεμάλ Ατατούρκ” είχαν πάρει το χρίσμα για να διοργανώσουν το σημαντικότερο ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κάθε χρονιά, όμως για δεύτερη διαδοχική σεζόν βλέπει τον τελικό να γλιστράει μέσα από τα χέρια της ελέω της πανδημίας και των συμπαραμαρτούντων της.
Το 2020 η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία πήρε την απόφαση για διεξαγωγή Final-8 με νοκ-άουτ παιχνίδια μέχρι και τον τελικό, ορίζοντας ως τόπο διεξαγωγής των αγώνων το “Λουζ” και το “Ζοζέ Αλβαλάδε” της Λισσαβώνας, ενώ φέτος ο αγώνας-γιορτή του Champions League με λαμπερές καλεσμένες τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα λάβει χώρα στο “Ντραγκάο” του Πόρτο στις 29 Μαΐου.
Αυτή τη φορά ο τελικός δεν θα διεξαχθεί με άδειες κερκίδες όπως έγινε με τον Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν τον Αύγουστο του 2020 αλλά με κόσμο, με την UEFA να έρχεται σε συμφωνία με τους ανθρώπους της πορτογαλικής ομοσπονδίας αλλά και την κυβέρνηση της χώρας ώστε ο αριθμός θεατών να καλύψει τουλάχιστον το 25% του γηπέδου των δράκων (έχει συνολική χωρητικότητα 50.000 θεατών). Σύμφωνα μάλιστα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η κάθε ομάδα θα μπορέσει να έχει μαζί της 6.000 φιλάθλους στις εξέδρες του “Ντραγκάο”.
“Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι ελπίζουμε να μη βιώσουμε ποτέ ξανά μία τέτοια χρονιά όπως αυτή που ζήσαμε. Οι φίλαθλοι χρειάστηκε να υποφέρουν για πάνω από 12 μήνες χωρίς να μπορούν να δουν τις ομάδες τους διά ζώσης και ο τελικός του Champions League είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο.
Το να στερήσουμε σε αυτό τον κόσμο την ευκαιρία να δουν τον τελικό από κοντά δεν ήταν επιλογή και είμαι ικανοποιημένος που βρέθηκε η λύση. Μετά από μία χρονιά που πέρασε δύσκολα, δεν είναι σωστό να μην έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους στο μεγαλύτερο ματς της σεζόν.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement