Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Κανόνας: 14 μέρες μετά τον 2ο εμβολιασμό!

Published

on

 

 

Ανοίγουμε την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και βλέπουμε ότι με στοιχεία της 12ης Μαΐου (δηλαδή προχθές), έχουν πραγματοποιηθεί 2.615.136 εμβολιασμοί με μία δόση και 1.392.281 εμβολιασμοί με δύο δόσεις. Δηλαδή, το 13% περίπου του ελληνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 26% μερικώς εμβολιασμένο. Αλλά και οι … καμπύλες (γραφήματα), εδώ και ένα δεκαήμερο έχουν πάρει για τα καλά την ανηφόρα, αφού σχεδόν καθημερινά πλέον εμβολιάζονται πάνω από 100.000 πολίτες.

Ναι, η Ελλάδα έχει πατήσει γκάζι στους εμβολιασμούς. Και ναι, εάν αυτοί οι ρυθμοί συνεχιστούν, τότε μέχρι το τέλος Ιουνίου θα μπορεί  να έχει εμβολιαστεί το 50% του ελληνικού πληθυσμού. Δεν θα έχουμε στήσει ακόμα καλά το «τείχος ανοσίας», αλλά θα το έχουμε… μισοφτιάξει. Και θα μπορούμε να ελπίζουμε σε μία καλύτερη συνέχεια καλοκαιριού, αλλά κυρίως σε μία καλύτερη φθινοπωρινή και χειμερινή σαιζόν, όπου δεν θα χρειαστεί και πάλι να… «μπούμε στα καταφύγια», δηλαδή να έχουμε νέα lockdown.

Βέβαια, με τον συγκεκριμένο ιό πρέπει πάντοτε να κρατάμε «μικρό καλάθι». Μία ενδεχόμενη μετάλλαξη μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον είναι άλλος. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως να πιστέψουν πως μπορούν να χαλαρώσουν, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου ίσως και να υπάρξει κάποια «συγκράτηση» της πανδημίας. Και αν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατεβάσουν τις μάσκες, πάψουν να κρατούν αποστάσεις και πιστέψουν ότι πλέον είναι ασφαλείς, τότε κινδυνεύουμε με ένα μεγάλο… υγειονομικό Βατερλό!

Η κυβέρνηση, αλλά και οι ειδικοί, πρέπει να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα όσο πιο έντονα και πλατιά γίνεται στην ελληνική κοινωνία.  Ο κανόνας «14 μέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό» πρέπει να μπει ακόμα και στις… πινακίδες της τροχαίας στους δρόμους! Γιατί η αίσθηση μίας ψευδεπίγραφης ασφάλειας είναι πιο επικίνδυνη από την αίσθηση της ανασφάλειας…

Ροή ειδήσεων

Advertisement