Connect with us

Μαγειρική

Ρύζι με καλαμάρι και μύδια        

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 καλαμάρια, ολόκληρα καθαρισμένα μαζί με το κεφάλι τους (περίπου 100 γρ. το καθένα)

400 γρ. μύδια μαζί με το κέλυφος, καθαρισμένα

250 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 λίτρο ζωμός ψαριού

150 ml λευκό ξηρό κρασί

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το σοφρίτο

150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στην μέση, χωρίς σπόρους και φλούδες

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο λεμόνι, χυμός

2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

80 γρ. τομάτα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση:

Αχνίζετε τα μύδια και τα κρατάτε στη άκρη. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα καλαμάρια για 10 λεπτά και τα κρατάτε επίσης στην άκρη σκεπασμένα σε αλουμινόχαρτο. Καίτε σε τηγάνι χωρίς λάδι τις πιπεριές και τις τομάτες από όλες τις πλευρές. Αφού κρυώσουν τις χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή παχύρρευστη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και κρατάτε στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το ρύζι με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί. Ακολουθώντας την λογική του ριζότο ανακατεύετε συνεχώς και προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό ψαριού μέχρι να μαγειρευτεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σοφρίτο τομάτας και πιπεριάς. Ανακατεύετε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο το ρύζι τοποθετώντας από πάνω τα καλαμάρια και τα μύδια. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με το δυόσμο και τις ελιές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement