Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η ΖΩΗ μας άλλαξε πρόσωπο!!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

 

Η ζωή μας με την άρση των περιοριστικών μέτρων έχει γίνει πιο ανθρώπινη και όλα αλλάζουν προς το καλύτερο. Οι πόλεις άλλαξαν ξαφνικά πρόσωπο. Οι άνθρωποι άρχισαν σιγά σιγά να αποκτούν το χαμένο χαμόγελο τους.

Η επαναλειτουργια των καφέ μπαρ και εστιατορίων μεταμόρφωσαν τις πόλεις και έδωσαν παλμό και αισιοδοξία. Σαν να ξύπνησαν από λήθαργο και μπήκαν ξανά σε κίνηση. Όταν άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης ένα βάρος έφυγε ξαφνικά από πάνω τους. Σε συνδυασμό με τον αναγκαίο εμβολιασμό η ζωή μας μπαίνει σε μια κανονικότατα.

Βλέποντας τον κόσμο να κάθεται στα μαγαζιά και τους σερβιτόρους να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στα τραπέζια συνειδητοποίησα πόσο μας είχε λείψει αυτός ο τρόπος ζωής. Αυτή η εικόνα αλλά και το αυτό το βουητό μας είχε λείψει! Η σιωπή είχε καλύψει για μήνες σαν “πέπλο” την Αθήνα.

Έβγαινες από το σπίτι σου πριν να πας στην δουλειά σου και περπατούσες σε γειτονιές γεμάτες αγαπημένα στέκια και έβλεπες αυτό το κενό και νόμιζες ότι οι πόλεις είχαν γεμίσει “πληγές”! Δεν ξέρω τι σας έλειψε την περίοδο της καραντίνας, εκτιμώ όμως ότι η εστίαση βρίσκεται πρώτη στην λίστα για τους περισσότερους.

Τώρα μπήκαν όλα στην θέση τους. Είναι όλα ωραία όπως πριν και για όσους έχουν εμβολιασθεί είναι πολύ καλύτερα από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Γι αυτό τρέξτε. Το “γοργόν και χάριν έχει”!

Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος για όλους κατά της πανδημίας. Οι πρώτες ημέρες έφεραν και τα πρώτα χαμόγελα και στους πολίτες αλλά και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Η πληρότητα κυμαίνεται σχετικά ιδιαίτερα τα Σάββατο /κυριακα σε υψηλά επίπεδα. Αφού ο καιρός είναι καλός και υπάρχει δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να κάνουν χρήση των πεζοδρομίων χωρίς κανένα κόστος. Στο θαλάσσιο μέτωπο από τον Ψαθόπυργο έως τα Βραχνέικα τα μαγαζιά αρχίζουν σιγά σιγά και αποκτούν την παλιά τους αίγλη. Σε πολλά από αυτά δεν πέφτει” καρφίτσα”!

Διάχυτος ο ενθουσιασμός! Δυστυχώς όμως δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με τον κορωνοΐό και πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς.

Η σκέψη μου είναι στο καλοκαίρι και στις διακοπές όπως σε όλους αφού ο φετινός χειμώνας ήταν δύσκολος και σκληρός.

Όλοι περιμένουμε το τέλος της πανδημίας και να σμίξουμε όλοι σε ένα μεγάλο τραπέζι όπου θα καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και θα ζούμε ελεύθεροι και ωραίοι…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement