Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δίνει μάχη ο 8χρονος-Νοσηλεύεται διασωνηλωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ μετά το τροχαίο-σοκ προχθές στην Οθ. Αμαλίας και Γούναρη

Published

on

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται υπό καταστολή ο 8χρονος που τραυματίστηκε προχθές το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας, στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Το παιδί βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός οχήματος, το οποίο «εκτινάχθηκε» πάνω στη νησίδα μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να διασωληνωθεί και να εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.
«Ο μικρός ασθενής φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, βρίσκεται σε μηχανικό αερισμό στην Μονάδα και υπό καταστολή. Οι πρώτες 48 ώρες είναι κρίσιμες και παρακολουθούμε την εξέλιξη της βλάβης.

Είναι σταθερός και ελπίζουμε όλοι ότι θα τα καταφέρει» δήλωσε στην «Γ» ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα του μαζί με το λοιπό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας, που εδώ και χρόνια δίνουν μάχη για να σωθούν ζωές…
Ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού σ’ ένα συγκλονιστικό τροχαίο αναστάτωσε τους γονείς και τους συγγενείς του (ήταν σκηνίτες Ρομά στην περιοχή του Φάρου), οι οποίοι έσπευσαν στο Νοσοκομείο και ούρλιαζαν από την αγωνία και τον φόβο μήπως συμβεί κάποιο κακό. Η Αστυνομία αναγκάστηκε να ενισχύσει την παρουσία της στο σημείο και έτσι τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι συγγενείς του 8χρονου προσεύχονται να γίνει καλά το παιδί και περιμένουν να το σφίξουν πάλι στην αγκαλιά τους.

ΤΡΟΧΑΙΑ: ΕΡΕΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργείται από τους αξιωματικούς της Τροχαίας Πατρών για τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης των δυο οχημάτων (το ένα διέσχιζε την Οθ. Αμαλίας και το άλλο ανέβαινε την Γούναρη) που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί πολύ σοβαρά το παιδί που περπατούσε στο σημείο, κρατώντας την μπάλα στο χέρι.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ – ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τη σύγκρουση αναστάτωσε την περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως περαστικοί και οδηγοί ταξί από την πιάτσα που βρίσκεται στην οδό Γούναρη, για να δουν τι συνέβη και μόλις διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν κάτω από το αυτοκίνητο, το σήκωσαν στα χέρια για να το απεγκλωβίσουν. Ταυτόχρονα, στο άκουσμα της σύγκρουσης ο δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν στον σταθμό του παλιού λιμανιού, έσπευσε στο σημείο και αμέσως τον ακολούθησε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ επανδρωμένη με την έμπειρη γιατρό και τους διασώστες, οι οποίοι χωρίς να χαθεί ούτε ένα λεπτό, παρέλαβαν το παιδί, το μετέφεραν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε και εν συνεχεία διακομίστηκε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ για νοσηλεία. Οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και περιμένουν να περάσουν τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως οι φωτεινοί σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Οθωνος Αμαλίας και Γούναρη, δεν λειτουργούν εδώ και καιρό με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement