Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η Κυβέρνηση δίπλα στους πληγέντες-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

Για μια ακόμα φορά όπως το 2007-2018 έτσι και φέτος η όμορφη χώρα μας τυλίχθηκε στις φλόγες. Μαζί με τα σπίτια, τα δάση, τις επιχειρήσεις και τους κόπους πολλών ανθρώπων καίγονται και οι τελευταίες αυταπάτες. Η κλιματική κρίση στο διάβα της δεν άφησε τίποτα όπως πριν.

Φέτος, φάνηκε ξεκάθαρα πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος αφού οι πυρκαγιές είναι μεγαλύτερες, καταστροφικότερες και περισσότερες. Ο φόβος και η θλίψη δεν αρκούν. Πρέπει να καταλάβουμε την ανάγκη να αποκαθηλώσουμε το ψέμα από την κυρίαρχη θέση στον άσχημο δημόσιο διάλογο που έχει αρχίσει με στόχο την κυβέρνηση και τις αστοχίες, παραλείψεις και τα οποία λάθη.
Οι πυρκαγιές που αφάνισαν μεγάλο μέρος της χώρας αφού κάηκαν περίπου ένα εκατομμύριο στρέμματα γης.
Έδωσαν, λοιπόν, την ευκαιρία για να ανοίξουν οι υπόνομοι του διαδικτύου. Βρήκαν την ευκαιρία πάλι οι επιτήδειοι έμποροι του μίσους να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Ένα είδος ψευδών ειδήσεων -fake news – διχαστικής ρητορικής και πολιτικής προπαγάνδας ανόητων απόψεων, προώθησης αρρωστημένου αντισυστημισμού και προβολής απίθανων δοξασιών.
Δεν είναι δυστυχώς μικρό το συνονθύλευμα των μπαχαλάκηδων. Yποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ακραία λαικιστές που κοσμούν τις τάξεις των αριστερών κομμάτων του πολιτικού μας φάσματος και σκέτοι “ψεκασμένοι”.
Αν θέλει λοιπόν η κυβέρνηση να έχει την θετική αποδοχή των Ελλήνων πολιτών μετά την δημόσια συγγνώμη του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη για τα λάθη και τις παραλείψεις πρέπει εδώ και τώρα με σοβαρότητα και συνέπεια να τρέξει την διαχείριση των πληγέντων σε οικονομικό επίπεδο δεδομένου ότι κατάφερε μετά τα μεγάλα μέτωπα σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια να μην χαθούν ζωές.
Έχει στα χέρια της την αποκατάσταση των ζημιών με την οποία θα μπορούσε να επανορθώσει την αδικία, που υπέστησαν κυρίως οι κάτοικοι στην Εύβοια αφού κάηκαν πάνω από χίλια σπίτια.
Ήδη υποσχέθηκε τα πρώτα 500 εκατομμύρια για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.
Αυτό χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι τώρα τις πρώτες δύσκολες ημέρες του ξεριζωμου (πρόκειται για μόνιμες κατοικίες) από τον τόπο τους.
Εκτιμώ πως η κυβέρνηση και η κοινωνία θα φροντίσουν με κάθε τρόπο και ποικίλες πράξεις αλληλεγγύης να νιώσουν οι πληγέντες ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους.
Αυτός είναι ο ρόλος της και πρέπει να το κάνει πράξη. Η καταστροφή είναι μεγάλη (μεγαλύτερη από την Ηλεία το 2007) και δεν πρέπει να συνοδεύεται από την πικρη γεύση της αδικίας και της απογοήτευση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement