Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Μήνυμα ενότητας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η βασική συνταγή του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγ. Λιόλιου και της νέας διοίκησης στον χώρο του μπάσκετ

Του ΣΠΥΡΟΥ Γ. ΝΤΙΝΟΥ

Όσο ήρεμη ήταν η προεκλογική περίοδος της παράταξης Λιόλιου άλλο τόσο είναι μετά το θρίαμβό της, χωρίς τάσεις ρεβανσισμού, χωρίς αντιπαλότητες και με μηνύματα ενότητας προς όσους επιθυμούν να βοηθήσουν ώστε το μπάσκετ να φτάσει σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Οι νικητές, ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του που σάρωσαν στις εκλογές της ΕΟΚ, είχαν πάρει πολλά bonus από τη στάση που κράτησαν. Ουδέποτε ακολούθησαν υπερέκθεση στα Media ή στα Social Media, ουδέποτε ασχολήθηκαν με τους αντιπάλους τους, ουδέποτε απάντησαν (αν και προκλήθηκαν ή τουλάχιστον είχαν τα «ερεθίσματα») σε κανέναν. Ούτε οι αντίπαλοι τους έφταιγαν, ούτε τι γράφουν τα Media και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η δουλειά τους, δηλαδή το πώς θα πείσουν τα σωματεία ότι το δικό τους πρόγραμμα είναι το καλύτερο. Το ίδιο ακριβώς μοτίβο ακολούθησαν και μετά το αποτέλεσμα που ήταν θριαμβευτικό για τους ίδιους. Προφανώς κι ένιωσαν δικαίωση και ικανοποίηση καθώς η δουλειά τους έπιασε τόπο. Αλλά παρά τον μεγάλο θρίαμβο, το μόνο που σκέφτηκαν ήταν το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβαν.

ΜΠΗΚΕ ΣΕ… ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις ενωτικές, αλλά και οι πράξεις. Η όλη φιλοσοφία που αντιπροσωπεύουν. Το μπάσκετ, μετά από μια μακρά περίοδο πόλωσης (που δεν ακολούθησε η παράταξη Λιόλιου) μπήκε σε… ήρεμα νερά αμέσως μετά το τέλος των εκλογών. Και δεν ήταν μόνο το σαρωτικό αποτέλεσμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Έπαιξε βέβαια κι αυτό το ρόλο του. Κυρίως είναι η φιλοσοφία του Βαγγέλη Λιόλιου και των συνεργατών του. Το ότι το μπάσκετ μετά από τέτοια πόλωση πλέον είναι… ήρεμο, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους νικητές και τη λογική που ακολούθησαν. Είχαν πολλές αφορμές για να «απαντήσουν»! Ορθώς, δεν έδωσαν σημασία διότι πολύ απλά ούτε προσωπικό θέμα είναι το μπάσκετ ούτε και υπάρχει καιρός για χάσιμο σε… άσκοπες μάχες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έστειλε άμεσα ένα μήνυμα ενότητας και ήδη το ακολουθούν πολλοί. Ακόμα κι εκείνοι που δεν ήταν στο συνδυασμό του, καθώς επιζητούν τον φρέσκο αέρα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.  Η ενότητα θα διαφυλαχθεί απ’ όλους και όχι μόνο από τον πρόεδρο διότι από το μπάσκετ δεν περισσεύει κανείς.

 

Επιστροφή Φούφη τρία χρόνια μετά

Ο Γιάννης Φούφης από την Θεσσαλονίκη επέστρεψε μετά από περίπου 3 χρόνια σε επίσημο παιχνίδι (κύπελλο Ελλάδας: Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός) και τα σημεία που αξίζουν να τονίσουμε είναι τα παρακάτω: Ο Γιάννης Φούφης έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή εις βάρος της διοίκησης της ΕΟΚ… Ο Γιάννης Φούφης έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, πρώην πρόεδρο της ΕΟΚ… Ο Γιάννης Φούφης έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση σε τέσσερα μέλη της ΚΕΔ (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Παπαδόπουλος, Ταβουλαρέας)… Τα τελευταία 3 μέλη αποτελούν την σημερινή ΚΕΔ, η οποία ορίζει ξανά τον Θεσσαλονικιό ύστερα από 3 χρόνια… Και τα ερωτήματα είναι απλούστατα: Έχει αποσύρει ο Γιάννης Φούφης τις μηνύσεις από την ΕΟΚ, τον Βασιλακόπουλο και τους συναδέλφους του; Έχει αποσύρει ο Γιάννης Φούφης τις αγωγές δεκάδων χιλιάδων ευρώ; Τι λένε τα 3 από τα 5 μέλη της υπάρχουσας ΚΕΔ;

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement