Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Χταπόδι με μπάμιες στο φούρνο         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό

500γρ. μπάμιες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2-3 τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, χωρίς το φλούδι τους ή 1 συσκευασία κονκασέ

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη

3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το χταπόδι σε κατσαρόλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά σκέτο στο δικό του ζωμό, προσθέτοντας μόνο λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια για να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί ή σε γάστρα και το ψήνετε για 60 λεπτά στο φούρνο, ανακατεύοντας μια – δυο φορές στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement