Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

  Πριν η Πάτρα, τώρα η Θεσσαλονίκη

Published

on

Πριν 20 μέρες περίπου η Πάτρα βρισκόταν σε κατάσταση περιοριστικών μέτρων και η Θεσσαλονίκη ήταν «ελεύθερη». Δύο-τρεις εβδομάδες μετά η κατάσταση αντιστράφηκε. Η Πάτρα είναι πλέον «ελεύθερη» και η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε κατάσταση περιορισμών.

Και είναι βέβαιο ότι όσο άσχημο ήταν αυτό για τους επαγγελματίες εστίασης στην Πάτρα, άλλο τόσο άσχημο θα είναι και για τους συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλες τις άλλες περιοχές που εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα.

Όμως, ακριβώς αυτή η… σκυταλοδρομία περιοχών που μπαίνουν και βγαίνουν από το «κόκκινο» και καλούνται να εφαρμόσουν περιοριστικά μέτρα ή να τα σταματήσουν, δείχνει ένα και μόνο πράγμα: Ότι ο ιός είναι εδώ και ότι η μεγάλη χαλαρότητα δημιουργεί εξάρσεις που οδηγούν σε μίνι lockdown.

Αν και το απευχόμαστε, θεωρούμε πολύ πιθανό, μέσα σε αυτούς τους κύκλους εξάρσεων και υφέσεων της πανδημίας, στην Πάτρα να ισχύσουν και πάλι κάποια στιγμή στο μέλλον, περιοριστικά μέτρα. Οι τρόποι για να το αποφύγουμε δεν είναι πολλοί. Εμβολιασμοί και… προσοχή! Μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών. Δηλαδή, αυτά που γνωρίζουμε από την αρχή αυτής της «καταιγίδας».

Μόνο έτσι θα αποφύγουμε μικρά ή μεγαλύτερα lockdown σε μία εποχή που φήμες και θεωρίες περί νέου γενικού lockdown έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν έντονα, κάποιες φορές μάλιστα και με συγκεκριμένες ημερομηνίες!

Είναι αναγκαίο να το καταλάβουμε όλοι: Η πανδημία αποτελεί μία δυναμική κατάσταση που κανένας δεν ξέρει πώς θα διαμορφωθεί αύριο ή τον επόμενο μήνα. Ο μόνος τρόπος να ελέγξουμε το μέλλον μας περνάει μέσα από τους δρόμους της επιστήμης. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται αυτούς τους δρόμους, τόσο οι κύκλοι των εξάρσεων και των υφέσεων θα συνεχίζονται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement