Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπλόκο» στα σχέδια υποβάθμισης-Η Αιγιάλεια αντιδρά στη μετακίνηση της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μολών λαβέ», (σ.σ. εφόσον τα καταφέρεις πάρτο), βροντοφώναξαν προχθές Δευτέρα 10 Οκτωβρίου οι Αιγιώτες προς την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, υποσχόμενοι ότι η μετακίνηση της τελευταίας σχολής του πρώην ΤΕΙ Αιγίου στην Πάτρα, δεν θα είναι μια… αναίμακτη υπόθεση.

Το μήνυμα ήταν ηχηρό προς την πλευρά της κυβέρνησης καθώς στο προχθεσινό συλλαλητήριο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της πόλης, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που απέτρεψαν αρκετούς να πάρουν τα λεωφορεία που είχε μισθώσει ο δήμος και η Επιτροπή Αγώνα και να μεταβούν στη γέφυρα Μεγανίτη, στην παλαιά εθνική οδό, που είχε ορισθεί ως τόπος συνάντησης.

Σε όλη την πόλη το μεσημέρι της Δευτέρας ανεστάλη κάθε με κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και παύση λειτουργίας στα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής.
Πολυπληθής ήταν η παρουσία του κλήρου της περιοχής, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο αλλά και τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο που έδωσαν το παρών τους στην κινητοποίηση,
Η κινητοποίηση έγινε παράλληλα σε δύο μέτωπα, στην Παλαιά Εθνική Οδό που παρέμεινε κλειστή καθ’ όλη τη διάρκειά της, από τις 12:30 μμ. έως και τις 2:30 μμ. και, για λίγη ώρα στη Νέα Εθνική. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε να μοιράζει φυλλάδια ενημερώνοντας τους διερχόμενου, και από τα δύο εθνικά δίκτυα για τα δίκαια αιτήματα της πόλης. Εκτός από τους συγκεντρωθέντες, η παρουσία και εκπροσώπηση κατά την διάρκεια της κινητοποίησης πάνω από 30 συλλόγων και σωματεία της Αιγιάλειας, ήταν αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι επρόκειτο για ένα αγώνα που αφορά και τους 60 χιλ. κατοίκους του δήμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να κινητοποιήσουμε όλο τον κόσμο, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να αφήσουν τις εργασίες τους, να έρθουν όλοι μαζί σήμερα εδώ για να γίνουμε μία ‘γροθιά’ και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα σας περάσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Έχουμε δίκιο και δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτό το δίκιο μας να αναγνωριστεί» ανέφερε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση.
Η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά διάβασε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που ανέφερε μεταξύ άλλων « Το υπουργείο Παιδείας αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αγνοώντας τα συμφωνηθέντα κι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των άδικων αποφάσεών τους στην τοπική κοινωνία, αποφάσισαν τη μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, σηματοδοτώντας έτσι ουσιαστικά και το κλείσιμο του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη μας, καταδικάζοντας την τοπική κοινωνία και τους πολίτες του δήμου Αιγιαλείας».
Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, μετέφερε τη συμπαράσταση του
Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, λέγοντας: «Εδώ δεν είμαστε με καμία ‘φανέλα’. Μεταφέρουμε το αυθεντικό μήνυμα ολόκληρου του Αιγιώτικου λαού που απαιτεί η σχολή να μείνει στον τόπο του».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε: «Δεν θα
αφήσουμε τον αγώνα με τίποτα να πάει χαμένος. Έχουμε κι άλλα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, τους σταφιδοπαραγωγούς, τις απολύσεις από τα ΕΑΣ που ξέρετε όλα αυτά μαζί τι σημαίνουν…».
Επίσης, ο βουλευτής Κώστας Μάρκου, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτή την επιχειρούμενη μεταφορά. Σε κανένα επίπεδο, ούτε εκπαιδευτικό, ούτε ερευνητικό, ούτε κλινικό, ούτε επιστημονικό».
«Ο δήμος προσπάθησε να συζητήσει αλλά αφού δεν μας δέχθηκε η Υπουργός βγήκαμε στους δρόμους και θα ξαναβγούμε για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει!» ανέφερε στους συγκεντρωμένους ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος.
«Το συλλαλητήριο οδηγεί τη πόλη στο πεπρωμένο της» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αναφερόμενος στον συντονισμό και τη συνεργασία με τους φορείς της πόλης για την υλοποίηση της απόφασης που σηματοδοτεί την αντίδραση της κοινωνίας.
Παρόντες ήταν ακόμη ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, o περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γεράσιμος Φεσσιάν κά.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Oδοιπορικό στο θέατρο «Κάρολος Κουν»- Στα Παλαιά Σφαγεία η έκθεση φωτογραφίας «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό-ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία και στη μνήμη του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια στην Επίδαυρο, όπως αποτυπώθηκε και το αφηγείται μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα, που προέρχονται από το μοναδικό ιστορικής αξίας λεύκωμα που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κωστής Καπελώνης, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες των Παλαιών Σφαγείων από 3 έως και 26 Νοεμβρίου.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης», που δημιούργησε και παρουσιάζει το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» παραχωρείται από το εμβληματικό θέατρο στην Πάτρα προκειμένου να εκτεθεί στα Παλαιά Σφαγεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Πρόκειται για υλικό από το φωτογραφικό λεύκωμα του σκηνοθέτη και ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη, που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου στην Επίδαυρο από το 1985 έως το 1998.

Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές των προβών και ενσταντανέ των προσώπων στα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τις παραστάσεις, αλλά και εκτός σκηνής, στην ταβέρνα του Λεωνίδα, στη θάλασσα, στην εμβληματική ντίσκο «Καπάκι», αναδεικνύοντας την αγωνία και την αναμονή των συντελεστών, αλλά και τη ραστώνη, τον μόχθο, τη χαρά και την έντασή τους, πριν και μετά την παράσταση.

Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών, βαθιά υπόκλιση σε έναν ολόκληρο, άγνωστο και αφανέρωτο κόσμο που λάμπει μέσα στα ασπρόμαυρα καρέ αναδίδοντας ομορφιά κι ορμή. Ένα πλήθος από «έμψυχες» εικόνες, όπου υπερέχει το συναισθηματικό φορτίο.

Στην έκθεση περιέχονται ουσιαστικά τρεις ενότητες, από τις οποίες ο θεατής θα επιλέξει ποια τον ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί θα εστιάσει την προσοχή του:

-Ένα ιστορικό, εικονογραφικό αφήγημα της παρουσίας των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης στο Θέατρο της Επιδαύρου

-Ένα «φωτογραφικό λεύκωμα» με φωτογραφικά ενδιαφέρουσες εικόνες και

-Μια φωτογραφική καταγραφή στιγμιοτύπων που, για κάποιο λόγο, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φωτογράφου.

Συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στον εικαστικό και σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, με σκηνικά και κοστούμια που είχε δημιουργήσει για την παράσταση της «Μήδειας» του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τα οποία ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Κωστή Καπελώνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 έως και 26 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 9.00-14.00 και την Τετάρτη τις ώρες 17.00-20.00.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ – Στο Πανεπιστήμιο Πατρών για εμβολιασμούς φοιτητών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά το μοναδικό μας όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και τίποτα άλλο».

Δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα και Μάρκο Μαραγκό.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε βοηθήσουμε στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των φοιτητών μας, με το καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης. Και συνέχισε: «Αφενός μεν, κάναμε μια διαδραστική κουβέντα με τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου, θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού».

Τη δράση της 6ης ΥΠΕ, βοήθησε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, αναπτύσσοντας κινητή μονάδα εμβολιασμού πλήρως στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Παρατηρείται μια αυξητική τάση σε νεαρές ηλικίες και μάλιστα έχουμε τελευταία αρκετά παιδιατρικά περιστατικά», σχολίασε ο κ. Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά, για τη μέχρι σήμερα κατάσταση στην περιοχή μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα