Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Καμπάνα» τριών μηνών στέρησης μισθού σε Διευθύντρια Δημοτικής Υπηρεσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Διονύση Ζακυνθινού

Την πειθαρχική ποινή της στέρησης μισθού για τρεις μήνες επέβαλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε διευθύντρια δημοτικής υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης του δημάρχου για την επιβολή της ποινής, στην εν λόγω διευθύντρια καταλογίζεται ότι «το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 υπέπεσε κατ’ εξακολούθηση στο πειθαρχικό παράπτωμα της εντός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής».

Εκτός άλλων, αναφέρεται ότι απουσίαζε συχνά αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της, όπως και ότι προσερχόταν είτε καθυστερημένα σ’ αυτήν είτε έφευγε νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου της.

Επιπλέον, της καταλογίζεται ότι δεχόταν τακτικά στο γραφείο της μια φίλη της, πλασιέ ρούχων, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για πολίτη που την επισκέφθηκε με σκοπό να ενημερωθεί για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Όμως, οι υπάλληλοι του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης κατέθεσαν στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε ότι η πλασιέ ουδέποτε είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τα προγράμματα του.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης του δημάρχου, φέρεται να «χρησιμοποιούσε την υπηρεσιακή της δυνατότητα να εγκρίνει ή όχι το υπερωριακό έργο των υφισταμένων της σαν μοχλό πίεσης σε αντιπαραθέσεις της με αντιδημάρχους».

Ιδίως με τον αντιδήμαρχο στον οποίο υπάγεται άνοιξε μεγάλο μέτωπο, όταν αυτός έκανε αναφορές για τις αδικαιολόγητες απουσίες της.

Οι αναφορές του αντιδημάρχου περί των αδικαιολόγητων απουσιών της επιβεβαιώθηκαν από μάρτυρες, την ίδια ώρα που υφιστάμενοι της είναι πυρ και μανία μαζί της, λόγω της συμπεριφοράς της και της άρνησης της να αναγνωρίσει τις υπερωρίες τους για την καταβολή της ανάλογης αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι με έγγραφα τους διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν αναγνώριζε την πραγματική υπερωριακή απασχόληση τους, την οποία βεβαίωναν οι προϊστάμενοι των Τμημάτων, ο  αντιδήμαρχος και σε μια περίπτωση ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος, θεωρώντας προφανώς από την πλευρά της ότι αυτοί οι υπάλληλοι διευκόλυναν το έργο της δημοτικής αρχής!

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένας από τους εργαζόμενους με έγγραφο του διαμαρτυρήθηκε γιατί η εργατικότητα του τύγχανε «απαξιωτικής συμπεριφοράς» από τη διευθύντρια.

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Καθώς τα προαναφερόμενα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε βάθος διετίας, έως και τον Ιανουάριο, είναι προφανές ότι η υπόθεση έκλεισε με αξιοσημείωτη καθυστέρηση, προφανώς εις βάρος  του Δήμου Πατρέων και του δημοσίου συμφέροντος.

Ωστόσο, η πειθαρχική ποινή της στέρησης μισθού για τρεις μήνες είναι η ανώτερη που μπορούσε να της επιβληθεί.

Παράλληλα, ένα εύλογο ερώτημα αφορά το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη θέση της. Πώς θα παραμείνει σ’ αυτήν; Πέραν του ότι είναι διαταραγμένες οι σχέσεις της με συναδέλφους της και συνεργάτες της, όπως καταδεικνύεται και στο πόρισμα της ΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», μετά από την κλήση της σε απολογία υπέπεσε σε νέο σοβαρό παράπτωμα, καλώντας με τη σειρά της, χωρίς να έχει το δικαίωμα, τους υφιστάμενους της, μάρτυρες στην ΕΔΕ που έγινε γι’ αυτήν, να απολογηθούν για το περιεχόμενο των καταθέσεων τους!

Πάντως, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει από δω και πέρα, γεγονός είναι ότι και από την περίπτωση αυτή αναδεικνύονται οι σοβαρές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης.

 

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΔΕ

Κατά της διάρκεια της σχετικής ΕΔΕ που διενεργήθηκε, εξετάστηκαν συνολικά 18 μάρτυρες, συγκεκριμένα δύο  πρόεδροι Επιτροπών του Δήμου και 16 υπάλληλοι.

Στο 29 σελίδων πόρισμα περιλαμβάνονται 141 έγγραφα, τα οποία στοιχειοθετούν τα εξής:

*Ανάρμοστη συμπεριφορά προς συναδέλφους

*Μη τήρηση ωραρίου υπηρεσίας συστηματικά

*Μεροληπτική συμπεριφορά κατά υφιστάμενων

*Αδικαιολόγητη αποχή από εκτέλεση καθηκόντων

*Συνεχόμενη αναξιοπρεπής και ανάξια συμπεριφορά στην υπηρεσία

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αρχή με 14 κάδους- Ξεκινούν αύριο οι εργασίες για την εγκατάσταση των ημιυπόγειων συστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ξεκινούν αύριο από τον Δήμο Πατρέων οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων για την εγκατάσταση των υμιυπόγειων κάδων απορριμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και, αν χρειαστεί, θα συνεχιστούν, μετά το Καρναβάλι, από την 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα τοποθετηθούν 14 ημιυπόγειοι κάδοι στην πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και στις οδούς Κορίνθου και Καρόλου, Κορίνθου και Μανιακίου, Μαιζώνος (μεταξύ Βαλτσετσίου και Μανιακίου), Κωνσταντινουπόλεως σε 8 σημεία (από Εγνατίας έως Καρόλου) και στην οδό Φαβιέρου (στην είσοδο του Σχολείου). Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ζητά την κατανόηση των συμπολιτών για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες τοποθέτησης των κάδων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ισχυρό μήνυμα εξωστρέφειας με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους  Έλληνες καταναλωτές  και τους επιχειρηματίες του χώρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα είχαν έντεκα επιχειρήσεις με την συμμετοχή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κατά την διάρκεια  της  9ης Έκθεσης  Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Φεβρουαρίου 2023 στο Mediterranean Exhibition Center (MEC Παιανίας), στην Αθήνα.  

Στην έκθεση έλαβαν μέρος παραγωγοί από όλη την χώρα, οι οποίοι μεταποιούν και τυποποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες από εξαιρετική ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν  ο  Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου, όπου ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο για τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα στην Δυτική Ελλάδα.  Ο αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής: «Η περιοχή μας δεν διακρίνεται μόνο για την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της αλλά και για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του πρωτογενή τομέα. Μέσα από το σχεδιασμό μας στον άξονα της εξωστρέφειας, προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους, που παράγουν και επιχειρούν στον τόπο μας.»   

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ 12Η  ZOOTECHNIA

«Οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή μας έχουν πληγεί σοβαρά και χρειάζονται την ουσιαστική στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρά τις  δύο θετικές  ανακοινώσεις του υπουργού στα εγκαίνια  της 12ης  Zootechnia 2023 στην Θεσσαλονίκη»  τόνισε ο κ Βασιλόπουλος.  Ο υπουργός  ανακοίνωσε  ότι ολοκληρώνονται τον Μάρτιο τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης χαρακτηρίζοντας την υπόθεση μια μεγάλη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας καθώς και ότι  πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία του ακατάσχετου των πληρωμών για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων όσον αφορά τις ζωοτροφές. Στις συναντήσεις  με τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου  ο κ Βασιλόπουλος πρόσθεσε  ότι  ο κτηνοτροφικός κλάδος στην περιοχή αναπτύσσεται  δυναμικά  δίνοντας  νέες προοπτικές  στα   προϊόντα και   προστιθέμενη αξία στο έργο  των κτηνοτρόφων.    

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας Φ. Ζαΐμη με Σπ. Σπυρίδωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 «Όταν συνομιλείς με ανθρώπους που έχουν επιδείξει αξιόλογη διαδρομή, κερδίζεις μέσα από τις ιδέες και τις αναλύσεις τους», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης μετά τη συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπύρο Σπυρίδωνα και πρόσθεσε: «Ο κ. Σπυρίδωνας είναι γνώστης της τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από την καλή του θητεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ως πρώην Γενικός Γραμματέας, αλλά και στο Δήμο Πόρου. Δεσμευθήκαμε ότι  η επικοινωνία μας θα είναι συχνή και ουσιαστική με σκοπό να προκύψουν προγράμματα, παρεμβάσεις, πολιτικές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, επισημάναμε τη σημασία της έγκαιρης πληροφόρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υποστήριξή της σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκά προγράμματα».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα