Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Καμπάνα» τριών μηνών στέρησης μισθού σε Διευθύντρια Δημοτικής Υπηρεσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Διονύση Ζακυνθινού

Την πειθαρχική ποινή της στέρησης μισθού για τρεις μήνες επέβαλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε διευθύντρια δημοτικής υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης του δημάρχου για την επιβολή της ποινής, στην εν λόγω διευθύντρια καταλογίζεται ότι «το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 υπέπεσε κατ’ εξακολούθηση στο πειθαρχικό παράπτωμα της εντός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής».

Εκτός άλλων, αναφέρεται ότι απουσίαζε συχνά αδικαιολόγητα από την υπηρεσία της, όπως και ότι προσερχόταν είτε καθυστερημένα σ’ αυτήν είτε έφευγε νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου της.

Επιπλέον, της καταλογίζεται ότι δεχόταν τακτικά στο γραφείο της μια φίλη της, πλασιέ ρούχων, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για πολίτη που την επισκέφθηκε με σκοπό να ενημερωθεί για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Όμως, οι υπάλληλοι του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης κατέθεσαν στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε ότι η πλασιέ ουδέποτε είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τα προγράμματα του.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης του δημάρχου, φέρεται να «χρησιμοποιούσε την υπηρεσιακή της δυνατότητα να εγκρίνει ή όχι το υπερωριακό έργο των υφισταμένων της σαν μοχλό πίεσης σε αντιπαραθέσεις της με αντιδημάρχους».

Ιδίως με τον αντιδήμαρχο στον οποίο υπάγεται άνοιξε μεγάλο μέτωπο, όταν αυτός έκανε αναφορές για τις αδικαιολόγητες απουσίες της.

Οι αναφορές του αντιδημάρχου περί των αδικαιολόγητων απουσιών της επιβεβαιώθηκαν από μάρτυρες, την ίδια ώρα που υφιστάμενοι της είναι πυρ και μανία μαζί της, λόγω της συμπεριφοράς της και της άρνησης της να αναγνωρίσει τις υπερωρίες τους για την καταβολή της ανάλογης αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι με έγγραφα τους διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν αναγνώριζε την πραγματική υπερωριακή απασχόληση τους, την οποία βεβαίωναν οι προϊστάμενοι των Τμημάτων, ο  αντιδήμαρχος και σε μια περίπτωση ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος, θεωρώντας προφανώς από την πλευρά της ότι αυτοί οι υπάλληλοι διευκόλυναν το έργο της δημοτικής αρχής!

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένας από τους εργαζόμενους με έγγραφο του διαμαρτυρήθηκε γιατί η εργατικότητα του τύγχανε «απαξιωτικής συμπεριφοράς» από τη διευθύντρια.

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Καθώς τα προαναφερόμενα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε βάθος διετίας, έως και τον Ιανουάριο, είναι προφανές ότι η υπόθεση έκλεισε με αξιοσημείωτη καθυστέρηση, προφανώς εις βάρος  του Δήμου Πατρέων και του δημοσίου συμφέροντος.

Ωστόσο, η πειθαρχική ποινή της στέρησης μισθού για τρεις μήνες είναι η ανώτερη που μπορούσε να της επιβληθεί.

Παράλληλα, ένα εύλογο ερώτημα αφορά το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη θέση της. Πώς θα παραμείνει σ’ αυτήν; Πέραν του ότι είναι διαταραγμένες οι σχέσεις της με συναδέλφους της και συνεργάτες της, όπως καταδεικνύεται και στο πόρισμα της ΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», μετά από την κλήση της σε απολογία υπέπεσε σε νέο σοβαρό παράπτωμα, καλώντας με τη σειρά της, χωρίς να έχει το δικαίωμα, τους υφιστάμενους της, μάρτυρες στην ΕΔΕ που έγινε γι’ αυτήν, να απολογηθούν για το περιεχόμενο των καταθέσεων τους!

Πάντως, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει από δω και πέρα, γεγονός είναι ότι και από την περίπτωση αυτή αναδεικνύονται οι σοβαρές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης.

 

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΔΕ

Κατά της διάρκεια της σχετικής ΕΔΕ που διενεργήθηκε, εξετάστηκαν συνολικά 18 μάρτυρες, συγκεκριμένα δύο  πρόεδροι Επιτροπών του Δήμου και 16 υπάλληλοι.

Στο 29 σελίδων πόρισμα περιλαμβάνονται 141 έγγραφα, τα οποία στοιχειοθετούν τα εξής:

*Ανάρμοστη συμπεριφορά προς συναδέλφους

*Μη τήρηση ωραρίου υπηρεσίας συστηματικά

*Μεροληπτική συμπεριφορά κατά υφιστάμενων

*Αδικαιολόγητη αποχή από εκτέλεση καθηκόντων

*Συνεχόμενη αναξιοπρεπής και ανάξια συμπεριφορά στην υπηρεσία

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του 50χρονου αστυνομικού Ηλία Παπαδημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ στην τοπική αστυνομία προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Υπαστυνόμου Β  Ηλία Παπαδημητρίου, σε ηλικία 50 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο Γ΄Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Ο πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είχε μεταβεί σε ένα κτήμα στην περιοχή της ΒΙΠΕ όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ενημέρωσε συγγενικό του πρόσωπο ενώ έφτασε στο σημείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι συνάδελφοί του είναι συντετριμμένοι από την απώλεια ενός αγαπητού και υποδειγματικού ένστολου.

Χθες μάλιστα είχε υπηρεσία στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα, το προσωπικό του οποίου είναι συγκλονισμένο από τον απροσδόκητο χαμό του.

Ο Ηλίας Παπαδημητρίου πριν λίγους μήνες είχε χάσει την σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, 9 και 15 ετών, τα οποία έμελλε να χάσουν το στήριγμά τους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Επιδημία” ηλεκτρονικών απατών-Δύο νέες περιπτώσεις με λεία 13.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή & παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε με ημεδαπό άνδρα, προσποιούμενος λογιστή και με το πρόσχημα τακτοποίησης εκκρεμοτήτων, του απέσπασε προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε e – banking και αφαίρεσε από τον λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, περίπου.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή & παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος απέστειλε σε πολίτη απατηλό μήνυμα με φερόμενο αποστολέα τραπεζικό ίδρυμα και σύνδεσμο (link), που παρέπεμπε σε εικονικό ηλεκτρονικό περιβάλλον τράπεζας. Στη συνέχεια ο παθών, ακολούθησε τον σύνδεσμο και διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό
των 4.800 ευρώ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επιστολή Μπουρδούλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «πολεοδομική βόμβα» από την κατάργηση των κατά παρέκκλιση έκδοσης οικοδομικών αδειών, απέστειλε ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κωνσταντίνος Μπουρδούλης.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πάτρα,25 Μαΐου 2022
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
ΚΟΙΝ: Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με την παράκληση να ενημερώσει
τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού
κοινοβουλίου.

ΘΕΜΑ: «Πολεοδομική βόμβα» από την κατάργηση των κατά παρέκκλιση έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
από διατάξεις του Νόμου 4759/2020, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και κατάφωρη αδικία, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα, με βάση το Νόμο 4759/2020, τροποποιήθηκαν οι όροι δόμησης για τις εκτός σχεδίου περιοχές και καθορίστηκαν μεταβατικές διατάξεις, έως την κατάργηση της δυνατότητας δόμησης, σε γήπεδα και ιδιοκτησίες με εμβαδόν μικρότερο των τεσσάρων στρεμμάτων
Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που διαθέτουν οικόπεδα 750, 1.200 και 2.000 τετραγωνικών μέτρων, σε εκτός σχεδίου περιοχές, βλέπουν την αξία της περιουσίας τους να εξανεμίζεται, αφού στις 9 Δεκεμβρίου 2022, λήγει η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών κατά παρέκκλιση.
Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είτε αγόρασαν οικόπεδα, που σύμφωνα με την ΙΣΧΥΟΥΣΑ νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους(προ του νόμου 4759/2020), ήταν κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα (στα συμβόλαια αναφέρεται ότι είναι κατά παρέκκλιση «ΑΡΤΙΑ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ), είτε τα κληρονόμησαν από τους γονείς και τους παππούδες τους και φορολογήθηκαν ως κληρονομούντες ΑΡΤΙΑ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περιοχή του Δήμου Πατρέων, που προφανώς ανάλογα ισχύουν σε όλη την Ελλάδα:

Όσα οικόπεδα είχαν πρόσοψη π.χ. στον Επαρχιακό δρόμο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, έως το Άνω Καστρίτσι, μπορούσαν κατά παρέκκλιση (με συγκεκριμένους περιορισμούς) να οικοδομήσουν.
Όσα οικόπεδα είχαν πρόσοψη π.χ. στον «ΚΥΡΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ» (είχε χαρακτηρισθεί «Κύριος κοινοτικός δρόμος» με επίσημη απόφαση της Νομαρχίας Αχαΐας) Άνω Καστριτσίου – Κάτω Καστριτσίου, μπορούσαν κατά παρέκκλιση (με συγκεκριμένους περιορισμούς) να οικοδομήσουν.

Η χρονική περίοδος (διετία, έως 9/12/2022) που δίνει ο νόμος 4759/2020, για έκδοση οικοδομικής αδείας με τα έως τώρα ισχύοντα, δεν αποτελεί λύση, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ μικροϊδιοκτήτης, κυρίως λόγω της επικρατούσης οικονομικής κατάστασης και της εκτίναξης των τιμών των οικοδομικών υλικών, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εκδώσει οικοδομική άδεια και πολύ περισσότερο να οικοδομήσει. Πέρα από τους σοβαρότατους οικονομικούς λόγους που προαναφέρω, η προθεσμία της μεταβατικής διετίας συνέπεσε με την περίοδο της πανδημίας, όταν το Δημόσιο υπολειτουργεί, η προσέλευση των μηχανικών στις αρμόδιες πολεοδομικές, δημοτικές, αρχαιολογικές και δασικές υπηρεσίες είναι ουσιαστικά αδύνατη, πολλοί ιδιοκτήτες ασθενούν και συμπληρώθηκε με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι περισσότεροι μικροϊδιοκτήτες (κυρίως κάτοικοι των χωριών), υπολόγιζαν να στηρίξουν τα παιδιά τους (σπουδές, γάμους, κ.λ,π), με πώληση κάποιου τεμαχίου γης, που έως τώρα ήταν οικόπεδο και κτιζόταν κατά παρέκκλιση, η τιμή όμως των οποίων σχεδόν μηδενίζεται (χάνουν περισσότερο από 95% της σημερινής αξίας τους), αφού ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;
Από τον προαναφερόμενο Νόμο 4759/2020, προβλέπεται η δημιουργία τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ, είναι η αναστολή των διατάξεων του νόμου (4759/2020), για την κατάργηση των κατά παρέκκλιση έκδοση οικοδομικών αδειών, έως την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ.
Αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, με την αναστολή των συγκεκριμένων διατάξεων του Νόμου 4759/2020, είναι βέβαιο ότι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ που προφανώς μέχρι το τέλος του 2022, δεν έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν οικοδομική άδεια και να οικοδομήσουν, θα αναγκαστούν να πουλήσουν την περιουσία τους για μια μπουκιά ψωμί, και φυσικά οι ΜΕΓΑΛΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι και πλουσιότεροι.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μιχ. Μπουρδούλης
(τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων)

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα