Connect with us

Ποδόσφαιρο

Διαιτητική «σφαγή»! (Ολο το ρεπορτάζ απο το Διαγόρας- Παναιγιάλειος)

Published

on

 

Ο Διαγόρας είχε τρία δοκάρια, πολλές ευκαιρίες και ισοφαρίστηκε στην εκπνοή με πέναλτι-φάντασμα (1-1) από τον Παναιγιάλειο

Το χθεσινό αχαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Παναιγιάλειο τα είχε όλα. Κόκκινες, δοκάρια, γκολ και αρνητική διαιτησία, που όμως δεν εκνεύρισε μόνο την πατρινή αλλά και την αιγιώτικη ομάδα, καθώς ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Κεφαλονιάς Αντωνιάδης, «εφηύρε» πέναλτι με το οποίο ο Παναιγιάλειος πήρε τον έναν πόντο (1-1) για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος).

ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΚΟΛ

Ο Διαγόρας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού απέναντι στον Παναιγιάλειο, θέλοντας έτσι να επιβάλει τον ρυθμό του και στο 11ο λεπτό έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Γεωργαντόπουλο, που είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του γκολκίπερ Βίλιου, ενώ το ίδιο έγινε και στο επόμενο λεπτό (12ο) με τον Αποστολόπουλο. Ο Παναιγιάλειος από την πλευρά του προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, ωστόσο μπορεί η μπάλα να παιζόταν πάνω-κάτω και ο αγώνας να είχε γρήγορο τέμπο, όμως έλειψε από τις δύο ομάδες το γκολ και κυρίως από τους γηπεδούχους.

«ΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»

Στην επανάληψη ο Διαγόρας πίεσε περισσότερο την άμυνα του Παναιγιάλειου, παίζοντάς τον σαν τη «γάτα με το ποντίκι» και σε δύο φάσεις έμεινε με το «αχ», καθώς ούτε ο Αλεξανδρής στο 48ο, αλλά ούτε και στο 52ο λεπτό μπόρεσε να σκοράρει ελέω Βίλιου. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την προσπάθειά τους και στο 60ο λεπτό ο Σπανός με το κεφάλι είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι έτσι χάνοντας μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Τελικά δικαιώθηκε, καθώς στο 72ο λεπτό, όταν ο Αλεξανδρής «σημάδεψε» σωστά κι έγραψε με σουτ το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε περισσότερο την ψυχολογία των παικτών της γηπεδούχου ομάδας και στο 83ο λεπτό, η μπάλα για τρίτη φορά δεν του έκανε το χατίρι να καταλήξει στα δίχτυα, καθώς μια ακόμη κεφαλιά του Σπανού βρήκε το δοκάρι του Παναιγιάλειου. Τα λεπτά κυλούσαν, η Μαύρη Θύελλα φαινόταν να τα έχει παρατήσει, καθώς αγωνιζόταν με εννέα παίκτες (αποβολή των Μακρίδη 71΄, Τοκάμ 86΄), όμως ήρθε ο ρέφερι Αντωνιάδης να δώσει «φιλί ζωής» στους φιλοξενούμενους. Ήταν το 90ο λεπτό, Παπαδόπουλος και Σ. Αφούσι πήδηξαν στον αέρα, ο διαιτητής είδε πέναλτι το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Λιάτος ισοφαρίζοντας σε 1-1 με αποτέλεσμα να έρθει αφενός η διαιτητική «σφαγή» για τον Διαγόρα, αφετέρου ο ένας βαθμός από το… πουθενά για τον Παναιγιάλειο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Αλ. Σπηλιόπουλος): Μπαμπούνης, Σταυρόπουλος, Δημόπουλος, Σίδερης, Καπετανάκης, Ν. Βλασόπουλος (33′ λ.τ. Σαρρής), Καραμπούλας (63΄Σκεπετάρης), Αποστολόπουλος (87′ Θωμάς), Αλεξανδρής, Γεωργαντόπουλος, Σπανός (Παπαδόπουλος).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Φ. Γκέκας): Βίλλιος, Κουρτελέσης, Μακρίδης, Σ. Αφούσσι, Παπαδόπουλος (63′ Κρεμίτσας – 92′ Ψωμαράς), Γκασίδης (46′ Βλαχόπουλος), Αλ. Αφούσσι, Τοκάμ, Καρακούτης (46′ Λιάτος), Χατζηαντωνίου (29′ λ.τ. Καστάν), Σκούτας.

 

 

Πυρ και μανία με Αντωνιάδη

Έντονα ήταν τα παράπονα της ομάδας του Διαγόρα προς τον διαιτητή Αντωνιάδη από τον σύνδεσμο Κεφαλονιάς. Οι Βραχνιώτες φωνάζουν δικαίως για το πέναλτι που καταλόγισε στο 90’ σε μια φάση που δεν υπήρχε τίποτα στο πέσιμο του Σ. Αφούσι που σηκώθηκε για κεφαλιά μαζί με τον Παπαδόπουλο. Ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι από το οποίο ο Διαγόρας έχασε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

 

 

 

ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα»

Δεν μπορούσε να το πιστέψει μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλέξης Σπηλιόπουλος πως η ομάδα του έχασε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση η οποία ήταν παρά πολύ καλή.

Αναλυτικά ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε στη «Γ»: «Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και δεν απειληθήκαμε καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ποτέ από τον αντίπαλό μας.

Στο πρώτο μέρος είχαμε καλές ευκαιρίες να πάρουμε κεφάλι στο σκορ χωρίς όμως να καταφέρουμε να σκοράρουμε. Στην ανάπαυλα ηρεμήσαμε και κατά την είσοδό μας στον αγωνιστικό χώρο ήμασταν καταιγιστικοί. Προηγηθήκαμε στο σκορ, είχαμε τρία δοκάρια και δεν καθαρίσαμε το ματς σε φάσεις που βγαίναμε τρεις με δύο καθώς δεν είχαμε καθαρή επιλογή στον τρίτο επιθετικό.

Όταν δεν τελειώνεις το παιχνίδι, κρατάς τον αντίπαλο ζωντανό και στο τέλος έρχεται ένα πέναλτι που για μένα δεν υπάρχει και χάνεις το ματς.

Πρέπει να κρατήσουμε… ψηλά το κεφάλι, έχουμε αρκετούς αγώνες δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα. Θα κάνουμε ανάλυση το πώς δεν καθαρίσαμε ένα δικό μας παιχνίδι και δεν εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας. Θα δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με τον Παναγρινιακό ενώ προηγείται το ματς του Κυπέλλου με τη Θύελλα Πατρών την Τετάρτη».

 

MVP

Την στήλη του mvp γι’ αυτή την αγωνιστική (20ή) στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κλέβει ο ταλαντούχος άσος Νίκος Βίλιος. Ο Παναιγιάλειος έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας στα Βραχνέικα χάρη στις πολύ καλές επεμβάσεις του 19χρονου πορτιέρο Βίλιου.

Η ομάδα του Αιγίου φαίνεται ότι κάτω από τα γκολπόστ έχει δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, τον Βίλιο και τον Ιωαννίδη.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement