Connect with us

Παναχαϊκή

“Αντίο” πρωτάθλημα, “καλημέρα” μπαράζ!

Published

on

 

 

Η Παναχαϊκή με αναμορφωτή τον Σούλη Παπαδόπουλο, μπήκε σε… «ράγες» πρωταθλητισμού

 

Ήταν Νοέμβριος του 2021 και πιο συγκεκριμένα την 28η, δύο ημέρες πριν από την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Η πρωτεύουσα της Αχαΐας Πάτρα ετοιμαζόταν να φορέσει τα καλά της. Η Παναχαϊκή τη μέρα εκείνη υποδεχόταν τον Ναυπακτιακό Αστέρα, ουδείς πίστευε ότι θα «στραβοπατήσει», ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έναν βαθμό (1-1) και παραλίγο να κερδίσουν κιόλας.

Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό το παιχνίδι, αλλά είχαν προηγηθεί κι άλλα αρνητικά αποτελέσματα με τον Σέρβο τεχνικό Κάλαϊτζιτς στον πάγκο της Παναχαϊκής. Το… φιτίλι είχε ανάψει και σιγόκαιγε και ήταν έτοιμο να «εκραγεί», καθώς άπαντες του έριχναν ευθύνες για το ότι η κοκκινόμαυρη ομάδα δεν ήταν πρώτη στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, κυνηγώντας πότε τον Αχέροντα Καναλακίου και πότε τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Ο άνθρωπος που είχε -κι έχει- επωμιστεί όλο το βάρος της ομάδας (βλέπε Πέτρος Σταθάκης) για να τη βγάλει από το «βούρκο» του εν λόγω πρωταθλήματος, κοιτούσε τα όσα διαδραματίζονταν στην Παναχαϊκή, αλλά δεν άνηκε σε αυτούς που θα… κουνούσε το δάχτυλο στον προπονητή.

Αντίθετα, έκανε υπομονή και με την επιφώτιση και  τη… βοήθεια του Αγίου Ανδρέα -που γιόρταζε εκείνη τη μέρα (30 Νοεμβρίου 2021)- «έσκασε η βόμβα», ο Κάλαϊτζιτς απελύθη και ως εκ θαύματος στην Παναχαϊκή ήρθε ο «μπαρουτοκαπνισμένος» -για αυτή την κατηγορία-Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο Νικαιώτης στην καταγωγή τεχνικός αναμόρφωσε πρωτίστως την ομάδα, έδωσε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές και η Παναχαϊκή από εκεί που την… είχαν «ξεγραμμένη» -επί των ημερών του-, μπήκε σε… ράγες πρωταθλητισμού και μάλιστα μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Πλέον λέει «αντίο» στο πρωτάθλημα και «καλημέρα» στα μπαράζ, καθώς βρίσκεται στο +5 από τον δεύτερο Τηλυκράτη Λευκάδας με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η πρωτιά είναι στο δικό της χέρι, καθώς την προσεχή Τετάρτη (3/3) όπου διεξάγεται η 21η αγωνιστική παίρνει άκοπα τους βαθμούς, κόντρα στον Αμβρακικό Λουτρού, ενώ την επόμενη (22η) φιλοξενεί τον Εθνικό Σκουλικάδου. Την 23η αγωνιστική ημέρα μεταβαίνει στο Αίγιο για να παίξει με τον Παναιγιάλειο. Την 24η αγωνιστική υπάρχει η ξεκούραση και το ρεπό και ρίχνεται στη συνέχεια του πρωταθλήματος την 25η όπου ταξιδεύει στο Αγρίνιο για τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναγρινιακό και την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος υποδέχεται την Αναγέννηση. Από αυτά τα τέσσερα ουσιαστικά παιχνίδια που έχει η Παναχαϊκή, καλό θα είναι να κάνει το απόλυτο των νικών (3×4=12), όμως την φτάνουν και οι έξι ή επτά βαθμοί για να βγει.

Αντίθετα ο συνδιεκδικητής Τηλυκράτης Λευκάδας βρίσκεται στην ουσία στο μείον δύο, καθώς έχει κάνει το ρεπό του και εκστρατεύει την 21η αγωνιστική στην Άρτα για να παίξει με την Αναγέννηση, την 22η ημέρα, φιλοξενείται στο Καναλάκι από τον Αχέροντα, την 23η αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟ Βάρδας, την 24η και 25η αντίστοιχα πάει σε Διαβολίτσι και Εθνικό Σκουλικάδου και την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος (26η αγωνιστική) φιλοξενεί τον Αίαντα Γαστούνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του αυτό είναι βαρύ, οπότε είναι αδύνατο να κάνει το απόλυτο, κάπου θα στραβοπατήσει. Κι αν ακόμη δεν το πράξει, πάλι η Παναχαϊκή έχει δικαίωμα στα πανηγύρια, μιας και υπάρχει η διαφορά των δύο βαθμών…

 

 

«Λύρα εκατό» ο Αλεξόπουλος

Ένας από τους παίκτες που κάνει πολλή δουλειά στην επιθετική γραμμή είναι ο έμπειρος άσος Βαγγέλης Αλεξόπουλος. Πολλοί αναφέρουν ότι είναι «λύρα εκατό» για τους κοκκινόμαυρους αφού έχει σημειώσει σημαντικά γκολ σε παιχνίδια που καίνε.

Μην ξεχνάμε ότι ο υψηλόσωμος φορ έχει σημειώσει το καθοριστικό γκολ με τον Τηλυκράτη όπως και αυτό στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο κόντρα στον Ναυπακτιακό. Επίσης ο Αλεξόπουλος έχει πετύχει δύο τέρματα με το Διαβολίτσι και δύο με την Αναγέννηση Άρτας. Πέρα όμως από τα τέρματα που έχει σημειώσει δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην Παναχαϊκή ο Αλεξόπουλος είναι από τους παίκτες που δίνουν μάχες ακόμα και όταν το παιχνίδι βρίσκεται στο τέλος του. Δεν παρατάει ποτέ με λίγα λόγια μια χαμένη μπαλιά ακόμα και αν το παιχνίδι έχει τελειώσει…

 

 

Έκαναν το Παπαχαραλάμπειο Αγυιά

Όσο και αν η πίκρα για τους φιλάθλους της Παναχαϊκής είναι μεγάλη δεν την άφησαν στα δύσκολα στηρίζοντάς την ακόμα για μια φορά. Η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε ξανά στη Γ’ Εθνική και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στεναχωρήσει πολλούς φιλάθλους. Όμως παρόλα αυτά στάθηκαν και στέκονται δίπλα στους κοκκινόμαυρους και μαζί δίνουν αγώνα για την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ.

Στην Ναύπακτο η Παναχαϊκή έδινε παιχνίδι-κλειδί για την άνοδο το οποίο και κέρδισε με 1-0 παρουσία πολλών φιλάθλων που μετέτρεψαν το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο σε Αγυιά.

 

 

Δεν τους ξεχνάει

Η «Γ» είχε αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Παναχαϊκής δίνει μεγάλο αγώνα για να επιστρέψει η μεγάλη «κυρία» εκεί που ανήκει ενώ η καρδιά του χτυπάει… κοκκινόμαυρα. Ο Πέτρος Σταθάκης σε κάθε παιχνίδι δεν ξεχνάει να σταθεί απέναντι στους φιλάθλους μετά το τέλος κάθε αναμέτρησης και να τους ευχαριστήσει που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement