Connect with us

Μαγειρική

Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι & φέτα    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μελιτζάνες

150 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

30 γρ. τοματοπελτέ

4 ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό

λίγο κύμινο

100 γρ. φέτα, σε κύβους

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζετε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους. Τις βάζετε σε αλατόνερο για 40΄ για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις στραγγίζετε καλά, τις αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις λαδώνετε και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 20΄. Ταυτόχρονα ετοιμάζετε μια σύβραση με το άλλο μισό ελαιόλαδο στο οποίο σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ και ανακατεύετε. Μετά από λίγο προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, μισό ποτήρι νερό, τον μαϊντανό, λίγο κύμινο και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για 10΄ να μελώσουν. Τοποθετείτε τη σύβραση πάνω από τις μελιτζάνες, προσθέτετε από πάνω τη φέτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 20΄-25΄.

Ροή ειδήσεων

Advertisement