Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ 

Published

on

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ το 6ετών αγοράκι, το οποίο το απόγευμα της Κυριακής τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση από μπαλκόνι, στην περιοχή της Κρήνης.

Στο κέντρο του ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις πληρωμάτων διασωστών, τόσο η δίκυκλη μοτοσικλέτα όσο και η κινητή μονάδα επανδρωμένη με γιατρό έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον μικρό τραυματία.
Τα ασθενοφόρα συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν μάχη για να φθάσει το παιδί στο Καραμανδάνειο το συντομότερο δυνατόν. Εκεί, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και η διακομιδή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι το παιδί είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όμως έκριναν ότι ο 6χρονος δεν έπρεπε να υποβληθεί σε κάποιο χειρουργείο, καθώς δεν προκλήθηκε αιμάτωμα από την πτώση. Ωστόσο, του προκλήθηκε οίδημα στον εγκέφαλο από το πρώτο διάστημα του τραυματισμού του και γι’ αυτό η κατάσταση της υγείας του θεωρήθηκε εξαιρετικά κρίσιμη.
Χθες έγινε ιατρικό συμβούλιο για να επανεκτιμηθεί η πορεία της υγείας του μικρού ασθενή με τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων να βρίσκονται στο πλευρό του 6χρονου από το πρώτο λεπτό που μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ. «Δίνουμε τη μάχη όπως κάνουμε για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Μονάδα μας» δήλωσε ο Α. Ηλιάδης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement