Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Παρατείνεται η προφυλάκιση του δράστη του διπλού φονικού της Μακρινίτσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολα μπορεί να διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη η αρρωστημένη μορφή έκφρασης βίας στη Μακρινίτσα που οδήγησε σε διπλό φονικό, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη οικογένεια και αφήνοντας ορφανό ένα μικρό παιδί. Η νοσηρότητα που διακατείχε τον 32χρονο δράστη, Δημήτρη Ραυτόπουλο, ευθύνεται για τη συζυγοκτονία με θύμα την 28χρονη γυναίκα του, της οποίας αφαίρεσε τη ζωή με ένα μαχαίρι άνω των 20 εκατοστών. Με αυτό το μαχαίρι, που προκάλεσε ανεξέλεγκτη αιμορραγία στην Κωνσταντίνα Τσάπα, δολοφονήθηκε και ο αδερφός της Γιώργος, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Η υπόθεση, που σκιαγραφεί τις πραγματικές διαστάσεις της βίας σε βάρος των γυναικών, σε μια περίοδο που η σιωπή έχει αρχίσει να σπάει, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2021, αναβιώνει όμως τώρα λόγω της απόφασης της Εισαγγελίας Βόλου να παραταθεί η προσωρινή φυλάκιση του καταδικασθέντα δράστη στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το σκεπτικό παράτασης της προφυλάκισης βασίζεται, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία που φέρνει στο φως το protothema.gr, στο γεγονός της τέλεσης ανθρωποκτονίας με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το έγκλημα, που τελέστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο άτυχων νεαρών ανθρώπων, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών, το παιδί της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προ ολίγων μηνών απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, η επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην οικογένεια των θυμάτων, δηλαδή στα πρώην πεθερικά του δράστη.

Διαβάζοντας κανείς το χρονικό του στυγερού εγκλήματος, μέσα από τη δικογραφία, αντιλαμβάνεται ότι ο δράστης σχεδίαζε το χτύπημά του, καθώς ουκ ολίγες φορές είχε απειλήσει τόσο την σύζυγό του όσο και τους γονείς της.

Η βία σε βάρος του 28χρονου θύματος, δε, ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου, ενώ η κλιμάκωση διαπιστώνεται με την αποκάλυψη ότι η γυναίκα έφτασε στο σημείο να φοβάται να κοιμηθεί με τον άντρα της στο ίδιο δωμάτιο.

Μετά την αναγκαστική φυγή της συζύγου από το σπίτι, λόγω της συνεχόμενης κακοποιητικής συμπεριφοράς του 32χρονου, ο τελευταίος επισκεπτόταν το πατρικό του θύματος στη Μακρινίτσα, εκεί όπου εξέφραζε με τον πιο νοσηρό τρόπο τον θυμό του απειλώντας και χτυπώντας μια ολόκληρη οικογένεια, μέχρι που έγινε το μοιραίο.

Το χρονικό της υπόθεσης και τα σημεία-κλειδιά

Από τα πρώτα χρόνια η συμβίωση του Δημήτρη και της Κωνσταντίνας αποδείχθηκε προβληματική. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο σύζυγος βιαιοπραγούσε συχνά σε βάρος της γυναίκας του. Τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν στο κινητό αποδεικνύουν, την ίδια στιγμή, τον προβληματικό βαθμό των εκρήξεων θυμού του τελευταίου.

Η βίαιη συμπεριφορά του καταδικασθέντα ανάγκασε τη γυναίκα, στις αρχές του 2020, να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία στο Βόλο και να μεταβεί στο πατρικό της μαζί με τον – τότε – δύο ετών γιο της.

Η γυναίκα αρνείτο, παρά την επιμονή του συζύγου της, να επιστρέψει στο σπίτι και έθετε ως όρο για να γυρίσει την επίσκεψή του σε ψυχίατρο λόγω της παραληρηματικής συμπεριφοράς του 32χρονου.

Τη βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της γυναίκας επιβεβαιώνουν οι μαρτυρίες των γονέων του θύματος αλλά και φίλων στις οποίες είχε εκμυστηρευτεί τον εφιάλτη που ζούσε.

«Το τραβάει ο οργανισμός σας»

Ενόσω το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, ο σύζυγος έστελνε απειλητικά μηνύματα στη γυναίκα με υβριστικό περιεχόμενο το οποίο αφορούσε και στους γονείς της.

«Τα τραβάει ο οργανισμός σας, να ανέβω πάνω και να σας πάρω έναν ένα παραμάζωμα», έγραφε μεταξύ άλλων.

Είχε φτάσει στο σημείο να χειροδικήσει βάναυσα την πρώην του και τους γονείς της στο σπίτι τους, προκαλώντας μάλιστα βαρύ τραυματισμό.

«Το ξύλο που έφαγε ο πατέρας σου ξέρει πολύ καλά τον λόγο που το έφαγε» έγραφε ακόμη ο καταδικασθείς στο θύμα πριν από το έγκλημα.

Δεδομένης της κακοποιητικής δράσης του Δημήτρη Ραυτόπουλου, αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής κράτησής του στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, με μέγιστο χρόνο παραμονής τον Οκτώβριο.

Στο protothema.gr μιλησε η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας των θυμάτων Ανθουλα Ανάσογλου.

“Με ανακούφιση δέχτηκε η πολιτική αγωγή την πρόταση του κυρίου εισαγγελέα πρωτοδικών βόλου.
Ο κύριος Εισαγγελέας προτείνει Να δικαστεί να δικαστεί ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε συρροή, Και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Είναι γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, Αλλά δυστυχώς τα λάθη της πολιτείας, σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα του δράστη οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα.

Η οικογένεια Τσάπα δέχονταν επι χρόνια τις απειλές και τις εξάρσεις του δράστη , το τελευταίο όμως διάστημα , ο ιδιος αισθανόμενος ότι τίποτα δεν τον ακουμπά η τον αγγίζει είχε περάσει σε άγρια και βίαια ξεσπάσματα εις βάρος της οικογένειας Τσάπα.
Μάλιστα κύκλοφορουσε επι μήνες μ ένα μαχαίρι 25 εκατοστών και εκτοξεύοντας βρισιές.
Ήταν το ίδιο μαχαίρι με το οποίο Αφαίρεσε τη ζωή από τα δύο αδέρφια.

Μάταια η Κωνσταντίνα χτυπούσε τις πόρτες , δυστυχώς η πολιτεία βυθισμένη στη γραφειοκρατεία των πρωτοκόλλων περιορισμού κορονοϊού , που κρατούσε τη δικαιοσύνη σε αναστολή , δεν έδειξε κανένα αντανακλαστικό.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν στην πορεία.

Μετά την προφύλακιση του ο δράστης οδηγήθηκε στο ψυχίατρειο του Κορυδαλλού.

Προσποιήθηκε ότι δεν θυμάται τίποτα γιατί δεν έκανε τίποτα , τακτική που υιοθέτησε υπό το βάρος των κατηγοριών”. Και πρόσθεσε:” Η σταση του αυτή δεν έπεισε κανέναν από τους δυο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν ούτε τον τεχνικό συμβούλιο της οικογένειας.

Οι ψυχίατροι διέγνωσαν βέβαια μια ψυχική ασθένεια και μια μανία καταδίωξης αλλά όχι σε τέτοιο βαθμός που να μην έχει συνείδηση των πράξεων του . Είχε σχεδιάσει τις αποτρόπαιες πράξεις του και τις εκτέλεσε χωρίς να λυγίσει από τον πόνο και τη φρίκη που προκάλεσε”

Ελλάδα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παραμονή των συμβασιούχων και μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωση της, δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή στην εργασία των συναδέλφων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

Η Ομοσπονδία, στην ανακοίνωση της, σημειώνει ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται συστηματικά.

Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στους Δήμους σε όλη τη χώρα.
www.aftodioikisi.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Άνοιξε το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2023, άμεσα οι επιστροφές φόρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σημαντικές καινοτομίες και απλοποιήσεις, οι πολίτες καλούνται από σήμερα να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αναλυτικότερα:

• Για πρώτη φορά προσυμπληρώνονται, με δυνατότητα τροποποίησης, επιμέρους κωδικοί του Ε3, με βάση τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

• Έχει ανασχεδιαστεί το Εκκαθαριστικό και οι δηλώσεις Ε1 και Ε2, ώστε η συμπλήρωσή τους να είναι ευκολότερη.

• Σε νέο πίνακα του Ε1 αναγράφονται διακριτά τα ποσά δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα, που αφαιρούνται από το εισόδημα ή υπολογίζονται διπλά για τον σχηματισμό του απαιτούμενου ποσού δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

• Οι φορολογούμενοι με εξαρτώμενα τέκνα συμπληρώνουν το επίθετο του τέκνου, καθώς και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητάς του, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, σε ειδικά πεδία.

• Έχει απλοποιηθεί η διαδικασία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τους κατοίκους εξωτερικού.

• Έχουν δημιουργηθεί νέοι κωδικοί για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος στην περίπτωση συνεργασίας φυσικών προσώπων, κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Σημειώνεται ότι οι κωδικοί που δημιουργήθηκαν για την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος των επιχειρήσεων που το φορολογικό έτος 2022 αύξησαν κατά τουλάχιστον τρία δωδέκατα τον μέσο αριθμό εργαζομένων τους με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος, θα παραμείνουν προσωρινά ανενεργοί και θα προσυμπληρωθούν από την ΑΑΔΕ, αμέσως μόλις διαβιβαστούν τα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η ΑΑΔΕ θα ενημερώσει άμεσα τους δικαιούχους με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις είναι διαθέσιμα γι’ αυτούς τα σχετικά στοιχεία.

Έφτασε η… ώρα των φορολογικών δηλώσεων 2023
Η ώρα της εφορίας έφθασε για 8,9 εκατ. φορολογούμενους. Η ΑΑΔΕ άνοιξε την ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα νέα φορολογικά έντυπα (Ε1, Ε2,Ε3) και την απόφαση με την οποία παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Επιπλέον, επιταχύνονται ακόμα περισσότερο οι συμψηφισμοί και οι επιστροφές φόρου, καθώς και οι πληρωμές των ποσών, ως εξής:
• Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.

• Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το τέλος Απριλίου. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις ΔΟΥ.

• Επιστροφές φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2023 και μέχρι την εξόφλησή του, θα συμψηφίζονται κεντρικά και με τον φόρο αυτόν, όπως και με οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή.

• Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31.7.2023, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να χορηγείται η έκπτωση 3%.

in.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Βουγιουκλάκη: Στην αντεπίθεση ο γιος της Αλίκης – Απαντά με αγωγή στον Γιώργο Λιάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Βόμβα» έριξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος το πρωί της Παρασκευής (31/3).

Ο δικηγόρος του Γιάννη Παπαμιχαήλ, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε ότι ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη θα καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά του Γιώργου Λιάνη, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του για την προσωπική ζωή του με την αείμνηστη ηθοποιό.

«Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι ένα παιδί συγκρατημένο με μόρφωση. Έχει μια αγάπη στο πρόσωπο της μητέρας του. Η μητέρα του όταν ήταν μικρός ήταν μητέρα και πατέρας. Η σχέση του με τη μητέρα του ήταν μοναδική. Η ανάμνησή της τον συνοδεύει στην καθημερινότητά του», είπε αρχικά ο δικηγόρος.

Και πρόσθεσε: «Μας πήρε μια μέρα τηλέφωνο και εξέφρασε τεράστια λύπη γι αυτά που άκουσε από τον κύριο Λιάνη. Προσπαθήσαμε να τον συνεφέρουμε, ένιωθε συντριβή και δεν υπερβάλλω. Αισθάνθηκε βαριά προσβεβλημένος. Ότι επλήγη βάναυσα από όσα είπε ο κ. Λιάνης. Μας έδωσε εντολή να στραφούμε νομικά εις βάρος του κ. Λιάνη.

Ο νεκρός μπορεί να μην έχει δικαιώματα, τα προσφιλή του πρόσωπα όμως έχουν δικαιώματα. Υπάρχει ποινικό αδίκημα για τη μνήμη του νεκρού που προστατεύεται. Τα πρόσωπα που δικαιούνται να κινηθούν δικαστικά είναι οι συγγενείς».

«Άνοιξε τη ρόμπα και μου έδειξε το στήθος της»
Ο Γιώργος Λιάνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ α τετ» με τον ίδιο να παραχωρεί μια εκτενή συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την ερωτική σχέση, που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία μάλιστα τον διεκδικούσε με τον τρόπο της, όπως έγινε γνωστό.

Πιο αναλυτικά, ο δημοσιογράφος μπήκε στη διαδικασία να περιγράψει ένα περιστατικό από επίσκεψη στο σπίτι της ηθοποιού, το οποίο εν τέλει είχε κατάληξη, που δε γινόταν να περιγραφεί δημόσια.

«Η Αλίκη ήταν η μεγαλύτερη Ελληνίδα star. Η σχέση μας ήταν άριστη, έως και σε μια περίοδο ερωτική. Μια μικρή περίοδο. Την συνέκρινε με την Αιμιλία και με ρώταγε αν είναι πιο ωραία αυτή ή η Αιμιλία και έλεγα ότι είναι η Αιμιλία πιο όμορφη…», είπε αρχικά.

«Με ρώτησε: Δεν έχω τίποτα ωραίο πάνω μου; Και εγώ είπα αυθορμήτως, έχεις! Μου λέει τι; και λέω: Το στήθος σου. Μου λέει ‘Πάρ’ το’ ανοίγοντας μια μεταξένια ρόμπα. Ήταν απόλυτα ωραίο και φυσιολογικό, είχε χωρίσει τότε», πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάνης.

IN.GR

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα