Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Παρατείνεται η προφυλάκιση του δράστη του διπλού φονικού της Μακρινίτσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολα μπορεί να διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη η αρρωστημένη μορφή έκφρασης βίας στη Μακρινίτσα που οδήγησε σε διπλό φονικό, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη οικογένεια και αφήνοντας ορφανό ένα μικρό παιδί. Η νοσηρότητα που διακατείχε τον 32χρονο δράστη, Δημήτρη Ραυτόπουλο, ευθύνεται για τη συζυγοκτονία με θύμα την 28χρονη γυναίκα του, της οποίας αφαίρεσε τη ζωή με ένα μαχαίρι άνω των 20 εκατοστών. Με αυτό το μαχαίρι, που προκάλεσε ανεξέλεγκτη αιμορραγία στην Κωνσταντίνα Τσάπα, δολοφονήθηκε και ο αδερφός της Γιώργος, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Η υπόθεση, που σκιαγραφεί τις πραγματικές διαστάσεις της βίας σε βάρος των γυναικών, σε μια περίοδο που η σιωπή έχει αρχίσει να σπάει, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2021, αναβιώνει όμως τώρα λόγω της απόφασης της Εισαγγελίας Βόλου να παραταθεί η προσωρινή φυλάκιση του καταδικασθέντα δράστη στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το σκεπτικό παράτασης της προφυλάκισης βασίζεται, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία που φέρνει στο φως το protothema.gr, στο γεγονός της τέλεσης ανθρωποκτονίας με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το έγκλημα, που τελέστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, μπροστά στα μάτια της μητέρας των δύο άτυχων νεαρών ανθρώπων, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών, το παιδί της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προ ολίγων μηνών απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, η επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην οικογένεια των θυμάτων, δηλαδή στα πρώην πεθερικά του δράστη.

Διαβάζοντας κανείς το χρονικό του στυγερού εγκλήματος, μέσα από τη δικογραφία, αντιλαμβάνεται ότι ο δράστης σχεδίαζε το χτύπημά του, καθώς ουκ ολίγες φορές είχε απειλήσει τόσο την σύζυγό του όσο και τους γονείς της.

Η βία σε βάρος του 28χρονου θύματος, δε, ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου, ενώ η κλιμάκωση διαπιστώνεται με την αποκάλυψη ότι η γυναίκα έφτασε στο σημείο να φοβάται να κοιμηθεί με τον άντρα της στο ίδιο δωμάτιο.

Μετά την αναγκαστική φυγή της συζύγου από το σπίτι, λόγω της συνεχόμενης κακοποιητικής συμπεριφοράς του 32χρονου, ο τελευταίος επισκεπτόταν το πατρικό του θύματος στη Μακρινίτσα, εκεί όπου εξέφραζε με τον πιο νοσηρό τρόπο τον θυμό του απειλώντας και χτυπώντας μια ολόκληρη οικογένεια, μέχρι που έγινε το μοιραίο.

Το χρονικό της υπόθεσης και τα σημεία-κλειδιά

Από τα πρώτα χρόνια η συμβίωση του Δημήτρη και της Κωνσταντίνας αποδείχθηκε προβληματική. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο σύζυγος βιαιοπραγούσε συχνά σε βάρος της γυναίκας του. Τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν στο κινητό αποδεικνύουν, την ίδια στιγμή, τον προβληματικό βαθμό των εκρήξεων θυμού του τελευταίου.

Η βίαιη συμπεριφορά του καταδικασθέντα ανάγκασε τη γυναίκα, στις αρχές του 2020, να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία στο Βόλο και να μεταβεί στο πατρικό της μαζί με τον – τότε – δύο ετών γιο της.

Η γυναίκα αρνείτο, παρά την επιμονή του συζύγου της, να επιστρέψει στο σπίτι και έθετε ως όρο για να γυρίσει την επίσκεψή του σε ψυχίατρο λόγω της παραληρηματικής συμπεριφοράς του 32χρονου.

Τη βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της γυναίκας επιβεβαιώνουν οι μαρτυρίες των γονέων του θύματος αλλά και φίλων στις οποίες είχε εκμυστηρευτεί τον εφιάλτη που ζούσε.

«Το τραβάει ο οργανισμός σας»

Ενόσω το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, ο σύζυγος έστελνε απειλητικά μηνύματα στη γυναίκα με υβριστικό περιεχόμενο το οποίο αφορούσε και στους γονείς της.

«Τα τραβάει ο οργανισμός σας, να ανέβω πάνω και να σας πάρω έναν ένα παραμάζωμα», έγραφε μεταξύ άλλων.

Είχε φτάσει στο σημείο να χειροδικήσει βάναυσα την πρώην του και τους γονείς της στο σπίτι τους, προκαλώντας μάλιστα βαρύ τραυματισμό.

«Το ξύλο που έφαγε ο πατέρας σου ξέρει πολύ καλά τον λόγο που το έφαγε» έγραφε ακόμη ο καταδικασθείς στο θύμα πριν από το έγκλημα.

Δεδομένης της κακοποιητικής δράσης του Δημήτρη Ραυτόπουλου, αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής κράτησής του στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, με μέγιστο χρόνο παραμονής τον Οκτώβριο.

Στο protothema.gr μιλησε η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας των θυμάτων Ανθουλα Ανάσογλου.

“Με ανακούφιση δέχτηκε η πολιτική αγωγή την πρόταση του κυρίου εισαγγελέα πρωτοδικών βόλου.
Ο κύριος Εισαγγελέας προτείνει Να δικαστεί να δικαστεί ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε συρροή, Και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Είναι γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, Αλλά δυστυχώς τα λάθη της πολιτείας, σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα του δράστη οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα.

Η οικογένεια Τσάπα δέχονταν επι χρόνια τις απειλές και τις εξάρσεις του δράστη , το τελευταίο όμως διάστημα , ο ιδιος αισθανόμενος ότι τίποτα δεν τον ακουμπά η τον αγγίζει είχε περάσει σε άγρια και βίαια ξεσπάσματα εις βάρος της οικογένειας Τσάπα.
Μάλιστα κύκλοφορουσε επι μήνες μ ένα μαχαίρι 25 εκατοστών και εκτοξεύοντας βρισιές.
Ήταν το ίδιο μαχαίρι με το οποίο Αφαίρεσε τη ζωή από τα δύο αδέρφια.

Μάταια η Κωνσταντίνα χτυπούσε τις πόρτες , δυστυχώς η πολιτεία βυθισμένη στη γραφειοκρατεία των πρωτοκόλλων περιορισμού κορονοϊού , που κρατούσε τη δικαιοσύνη σε αναστολή , δεν έδειξε κανένα αντανακλαστικό.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και θα αναζητηθούν στην πορεία.

Μετά την προφύλακιση του ο δράστης οδηγήθηκε στο ψυχίατρειο του Κορυδαλλού.

Προσποιήθηκε ότι δεν θυμάται τίποτα γιατί δεν έκανε τίποτα , τακτική που υιοθέτησε υπό το βάρος των κατηγοριών”. Και πρόσθεσε:” Η σταση του αυτή δεν έπεισε κανέναν από τους δυο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν ούτε τον τεχνικό συμβούλιο της οικογένειας.

Οι ψυχίατροι διέγνωσαν βέβαια μια ψυχική ασθένεια και μια μανία καταδίωξης αλλά όχι σε τέτοιο βαθμός που να μην έχει συνείδηση των πράξεων του . Είχε σχεδιάσει τις αποτρόπαιες πράξεις του και τις εκτέλεσε χωρίς να λυγίσει από τον πόνο και τη φρίκη που προκάλεσε”

Ελλάδα

Συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα εκδηλώθηκαν συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην Αγία Μαύρα Ηλείας, η Πυροσβεστική τονίζει ότι είναι οριοθετημένη, ενώ για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας αναφέρεται ότι επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Μαγνησία, αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης καθώς και σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία.

Περισσότερα

Ελλάδα

Σάκης Μάγκας: Ο πατέρας μου ζει, ο Μπιμπίλας θα υποστεί τις συνέπειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Την οργισμένη αντίδραση του Σάκη Μάγκα προκάλεσε η ψευδής είδηση του θανάτου του πατέρα του και «βασιλιά» του κλαρίνου Γιώργου Μάγκα. Με μία ανάρτησή του στo Facebook ο Σάκης Μάγκας έγραψε τα εξής:

«Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο που στέλνει μηνύματα και συλλυπητήρια για τον πατέρα μου ότι δεν πέθανε. Είναι ψέμματα και όλα αυτά ξεκίνησαν από τον ηθοποιό Μπιμπίλα που έκανε ανάρτηση. Θα έχει τις συνέπειες με τα ψέματα που διαδίδει. Παραπληροφόρηση. Ο Γιώργος Μάγκας ζει και βασιλεύει.

299603321_869259404478413_3438533352157734721_n

Νωρίτερα ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook αποχαιρετούσε τον «βασιλιά» του κλαρίνου λέγοντας ότι είχε φύγει από τη ζωή.

Αναλυτικότερα:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών , ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μόρτζο πριν 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζούλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γίναμε φίλοι! Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανήγυρι κ όταν μπήκαμε όπως μας είδε, είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα.. Δεν ήξερα πως να το μαζέψω, γιατί εγώ απλά συνεργαζόμουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ… Καλό ταξίδι υπέροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζούλη».

Ωστόσο λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΣΕΗ  με νέα του ανάρτηση ζήτησε συγγνώμη καθώς όπως είπε «για μια ακόμα φορά με πληροφόρησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου  Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!


Περισσότερα

Ελλάδα

Στροφή στο πετρέλαιο: Πλώρη για την Ευρώπη βάζει στόλος με 3 εκατ. βαρέλια ντίζελ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέντε πλοία που μεταφέρουν σχεδόν 3 εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ πρόκειται να σαλπάρουν από λιμάνια της Ασίας με προορισμό την Ευρώπη τον Αύγουστο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Vortexa. Οι μεταφορές από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη πρόκειται επίσης να αυξηθούν.

Οι ροές ντίζελ – το οποίο χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες, τις μεταφορές κλπ – προς την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των διαταραχών της αγοράς που προκαλούνται από τις υψηλότερες τιμές στον κόμβο του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και της Αντβέρπης (ARA) σε σχέση με την Ασία, δήλωσαν traders.

Το ντίζελ που θα φορτωθεί από την Ινδία και τη Βόρεια Ασία τον Αύγουστο χρειάζεται σχεδόν ένα μήνα για να φτάσει στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στον προορισμό του όταν τελειώνει το καλοκαίρι.

Η στροφή από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο προβλέπεται να αυξηθεί φέτος, με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) να προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά 380.000 βαρέλια ημερησίως.

Διαβάστε αναλυτικά στοι newmoney.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα