Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη Ναύπακτο το κρουαζιερόπλοιο «Silver Wind»-Η ιστορική πόλη προσπαθεί να ενταχθεί στον χάρτη της κρουαζιέρας

Published

on

Στον χάρτη της κρουαζιέρας επιχειρεί να μπει η Ναύπακτος, καθώς χθες υποδέχτηκε, για πρώτη φορά, κρουαζιερόπλοιο, το «Silver Wind» της εταιρείας «Silversea».

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 1300 τουρίστες από την τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, προσέγγισε το ιστορικό λιμάνι και έμεινε αρόδου στον κόλπο της Ναυπάκτου, αποβιβάζοντας με λάντζες εκατοντάδες άτομα, για μια στάση που θα διαρκέσει περίπου ώρες. Οι τουρίστες ξεναγήθηκαν στη Ναύπακτο μέσα από ένα μίνι city tour που ξεκίνησε από το κάστρο και κατέληξε στην αγορά της.
Είναι προφανές ότι με την άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου η Ναύπακτος κάνει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να μπει στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας, με σκοπό να γίνει ενδιάμεσος κομβικός σταθμός κρουαζιέρας μεταξύ Ιτέας και Κατάκολου, καθώς η συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται στο εξής, κάθε 15 ημέρες.

Κοντολογίς, η ιστορική πόλη πάει να πετύχει αυτό που δεν έχει καταφέρει έως σήμερα η Πάτρα, καθώς κάποιες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν καρποφόρησαν.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement