Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η «αλυσίδα» της μετάδοσης το φθινόπωρο

Published

on

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά ότι δεν είμαστε ειδικοί επιστήμονες και κατά συνέπεια, η άποψή μας ίσως και να είναι λανθασμένη, παρακολουθώντας τις ενημερώσεις και τις διαπιστώσεις των ειδικών τις τελευταίες μέρες, σκεφτόμαστε ότι το πιο πιθανό είναι, αυτή η νέα έξαρση της πανδημίας που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, να μην τελειώσει πολύ γρήγορα.

Η έξαρση παρατηρείται κυρίως στις νέες ηλικίες και στα πιο τουριστικά μέρη, όπως είναι τα νησιά. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι όμως, δεν… μένουν για πάντα στα νησιά. Μετά από μερικές μέρες επιστρέφουν στη βάση τους. Και έτσι, ο κύκλος της νόσησης, σταδιακά θα μεταφέρεται από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Και όσο προχωράμε μέσα στο καλοκαίρι και ιδίως, το φθινόπωρο, αυτή η «αλυσίδα» των μεταδόσεων, μάλλον θα συνεχιστεί, ενδεχομένως και πιο έντονα.

Νομίζουμε λοιπόν ότι αυτό είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο που θα δούμε το επόμενο διάστημα και πρέπει να δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε σε έναν – δύο μήνες καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν μία σειρά από τομείς, όπως μεταξύ άλλων και τα σχολεία κατά τη νέα σχολική περίοδο.

Είναι προφανές ότι εφόσον το σενάριο αυτό επαληθευτεί, θα ληφθούν εκ νέου πιο αυστηρά μέτρα. Τουλάχιστον όμως, να μείνουμε μόνο σε κάποια περιοριστικά μέτρα και να μην χρειαστεί να υπάρξει εκ νέου «πάγωμα» δραστηριοτήτων…

Γι’ αυτό και ο επιδημιολογικός έλεγχος πρέπει να παραμείνει έντονος. Ίσως και ακόμα εντονότερος από όσο είναι τώρα…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement