Connect with us

Μαγειρική

Φασολάκια με κοτόπουλο          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο σε μερίδες

1 κιλό φασολάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

100ml κρασί κόκκινο, ξηρό

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 ώριμες τομάτες τριμμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 μικρό ξυλάκι κανέλα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να θωρακιστεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τις τομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement