Connect with us

Μαγειρική

Πίτσα τηγανητή με ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. σκληρό λευκό αλεύρι ή τύπου «00»

1 κοφτή κoυτ. σούπας αλάτι θαλασσινό

14 γρ. μαγιά ξερή

1 κοφτή κoυτ. σούπας ζάχαρη

4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

8 κoυτ. σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας

20 τοματίνια, κομμένα στη μέση

2 χούφτες φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

2 κoυτ. σούπας κάππαρη

2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κομμάτια

2 κoυτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

ε.π. ελαιόλαδο

2 χούφτες φυλλαράκια ρόκας

Εκτέλεση:

Σε καθαρή επιφάνεια κοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Σε μπολ ανακατεύετε μαγιά, ζάχαρη, λάδι μαζί με 325 ml χλιαρό νερό και αφήνετε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη για 10΄. Αδειάζετε το μείγμα στο κέντρο του αλευριού και φέρνετε το αλεύρι προς το κέντρο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κυκλικά. Μόλις αρχίσει να ενώνεται η ζύμη, δουλεύετε με καθαρά αλευρωμένα χέρια να πάρετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, την πασπαλίζετε με αλεύρι και καλύπτετε με νωπή πετσέτα. Βάζετε το μπολ σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα αέρα και αφήνετε τη ζύμη να διπλασιαστεί για 1 ώρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε τη ζύμη να φύγει ο αέρας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 μπάλες που κρατάτε καλυμμένες με νωπή πετσέτα. Βάζετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανοίγετε το πρώτο ζυμάρι στο μέγεθος του σκεύους. Το απλώνετε μέσα και το πιέζετε να καλύψει τη βάση. Ψήνετε για 8΄. Αλείφετε την κάθε ζύμη με 2 κουτ. σούπας χυμό τομάτας, 5 κομμένα τοματίνια, λίγο βασιλικό, 1/2 κουτ. σούπας κάππαρη, 1/2 μπάλα μοτσαρέλα και 1/2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα. Τελειώνετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσουν τα υλικά. Σερβίρετε ζεστές περιχύνοντας με ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας λίγο αλάτι και γαρνίροντας με λίγη ρόκα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement