Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Σπίτι, άγχος και…λίμπιντο!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Έρευνες δεκαετιών έχουν δείξει ότι το περιβάλλον ζωής σας (μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων) παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχική σας υγεία. Η ζωή σε ένα ακατάστατο, αγχωτικό περιβάλλον έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (την ορμόνη του στρες) και αυξημένη καταθλιπτική διάθεση μεταξύ των γυναικών, ενώ το να κάνετε δουλειές όπως η τακτοποίηση και η οργάνωση έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Άγχος και περιβάλλον

Το πώς είναι διαμορφωμένο το σπίτι σας (και τι περιλαμβάνει) παίζει επίσης ρόλο στη διάθεσή σας. Εάν βρίσκεστε συνεχώς σε ένα στενάχωρο περιβάλλον, κάθεστε σε μια άβολη καρέκλα, περιτριγυρισμένη από ακαταστασία, πιθανότατα δεν θα αισθάνεστε τόσο καλά όσο αν ήσασταν σε μια άνετη καρέκλα, κοιτάζοντας πράγματα που προκαλούν χαρά. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε άλλα μέρη της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της λίμπιντό σας. Όταν το περιβάλλον σας δημιουργεί άγχος, είναι δύσκολο να θέλετε να κάνετε σεξ. Δείτε λοιπόν μερικά πράγματα που θα λειτουργήσουν θετικά για την ευημερία σας.

Αντιμετωπίστε την ακαταστασία

Η ακαταστασία μπορεί να είναι ένας σημαντικός…φονιάς της διάθεσης. Αν δυσκολεύεστε να συμβαδίσετε με την ακαταστασία, προσπαθήστε να κρατάτε μια καθημερινή λίστα ελέγχου με μικρές εργασίες και να τους αφιερώνετε μόλις 15 λεπτά κάθε ημέρα.

Προσθέστε φυτά στον χώρο

Η κηπουρική και η φροντίδα των φυτών βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία, ενώ τα ίδια τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συγκέντρωσής σας, να σας κάνουν πιο συμπονετική και να καταπραΰνουν.

Φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων

Η αναδρομή σε παλιές φωτογραφίες είναι πιο χαλαρωτικό για το σύστημά σας από το διαλογισμό. Επιπλέον, η επανεξέταση των νοσταλγικών αναμνήσεων (όπως αυτές που αποτυπώνονται σε φωτογραφίες) βοηθά να αισθάνεστε συνδεδεμένη με τους αγαπημένους σας και προκαλεί συναισθήματα ζεστασιάς και άνεσης.

Ανάψτε μερικά κεριά

Ιδιαίτερες μυρωδιές μπορούν να πυροδοτήσουν δυνατές αναμνήσεις και συναισθήματα και το άναμμα ενός κεριού μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη διάθεσή σας σχεδόν αμέσως. Η εικόνα του ίδιου του κεριού μπορεί επίσης να είναι απίστευτα ηρεμιστική.


Ροή ειδήσεων

Advertisement