Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μάθημα» υπευθυνότητας και ευαισθησίας-Rapid test και εθελοντική αιμοδοσία στο 6ο Λύκειο της Πάτρας

Published

on

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των εκπαιδευτικών τόσο για δωρεάν rapid test όσο και στην εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη στο 6ο Λύκειο της Πάτρας.

Αντίστοιχες δράσεις έλαβαν χώρα με πρωτοβουλία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο.
Η πρωτοβουλία ελήφθη με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.
Τόσο ο κ. Καρβέλης όσο και ο περιφερειακός δ/ντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Γιαννόπουλος παραβρέθηκαν χθες στο 6ο Λύκειο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Καρβέλης σε δηλώσεις του τόνισε πως «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυο ασφάλειας για τον εκπαιδευτικό κόσμο και να εμπεδωθεί ένα κλίμα θωράκισης στις σχολικές αίθουσες ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.».
Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι δράσεις περιλαμβάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Παράλληλα, με αφορμή την έλλειψη σε φιάλες αίματος και την καθυστέρηση των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών συμπολιτών μας πραγματοποιείται, εθελοντική αιμοδοσία εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.
Η δράση λαμβάνει χώρα σε τρεις μεγάλες πόλεις των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας (Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο).

Ροή ειδήσεων

Advertisement