Connect with us

Ερασιτεχνικό

Αναμένεται η αναστολή των πρωταθλημάτων

Published

on

Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο 24-25/9 δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει και αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση αναβολής από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας.

Η απογοήτευση για τις εξελίξεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς έχει διχάσει τα σωματεία.

Από την μια μεριά οι Σύλλογοι που έσπευσαν να μπουν στο Μητρώο αναφέρουν ότι είναι κρίμα και άδικο οι νομοταγείς να πληρώνουν τα σπασμένα αυτών που δεν ιδρώνει με τίποτα το αυτί τους.

Από την άλλη μεριά τα ελάχιστα πλέον σωματεία της Αχαΐας που δεν έχουν κάνει καν την αίτηση φωνάζουν, βάζοντάς τα με την ΕΠΟ αλλά και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Η αναστολή των πρωταθλημάτων έχει φέρει θυμό σε παράγοντες αλλά και ποδοσφαιριστές και πάντα αυτό που πληρώνει τις όποιες σκοπιμότητες είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ομάδες που χτίζονται με ιδρώτα και πολλές φορές με λεφτά από την τσέπη ανθρώπων που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια αλλά αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα της γειτονιάς τους έχουν γίνει έρμαιο της κόντρας, της διαπλοκής αλλά και των πολιτικών συμφερόντων.

Όποιος έχει ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο έξοδα έχει και καθόλου έσοδα. Ο ρομαντισμός των παραγόντων αλλά και η αγάπη των αθλητών για το ποδόσφαιρο είναι αυτά που κρατούν ζωντανό το ερασιτεχνικό.

Την Παρασκευή 30/9 θα γίνει νέα Γ.Σ. στην ΕΠΟ έτσι ώστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι με το μητρώο και με την αναστολή των πρωταθλημάτων σε όλη την χώρα. Ήδη αρκετές ενώσεις βγάζουν ανακοινώσεις για αναστολή κάτι που έχει προβληματίσει την ΕΠΟ.

Από την άλλη πλευρά ο υφυπουργός θεωρώντας ότι έχει δώσει πολλές παρατάσεις δεν κάνει βήμα πίσω αναφέροντας ότι όσες ομάδες δεν είναι στο μητρώο δεν θα αγωνιστούν.

Θα μπορούσε ωστόσο ο υφυπουργός να συνεχίζει να κρατάει εκτός επιχορήγησης τις ομάδες που δεν είναι στο Μητρώο.

Όπως προαναφέραμε στην ΕΠΣ Αχαΐας το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όπως σε άλλες ενώσεις στην Ελλάδα.

Όλα λοιπόν τα σωματεία που εμφανίζονται στην παρούσα λίστα και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022:

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΣ Πάτραι.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νίκη Προαστίου, Αστέρας Μιντιλογλίου, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Πήγασος Μπεγουλακίου, Δόξα Παραλίας, Αετός Πατρών, Παναιγιάλειος, Εθνικός Πατρών, Άρης Πατρών, Α.Ε. Πάτρα 2005, Δίας Σαραβαλίου, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Ατρόμητος Πατρών, Αχαϊκή, Ατρόμητος Λάππα, Απόλλων Εγλυκάδας, Αναγέννηση Ψαθοπύργου.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αστέρας Λεοντίου, Ροΐτικα, Ίκαρος Πετρωτού, Α.Ο. Τριταίας, Παναχαϊκός, Σταροχώρι, Περιβόλα, Αχαϊκός, Α.Ε. Καλαβρύτων, Α.Ε. Αιγίου, Αναγέννηση Πατρών, Άτλας, Αετός Ρίου, Αχιλλέας Καμαρών, Φαραϊκός, ΑΠΟ Αρόης.

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πυρσός, ΑΕΚ Πατρών, ΠΑΟΚ Πατρών, Ωλενιακός, Ολυμπιακός Πατρών, Καμίνια, Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων, Δάφνη Πατρών, Πετεινοί, Ερμής Σαραβαλίου.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ – Γυναικείο: Θησέας Μεσσάτιδας, Αίολος Αγυιάς, Λύκοι Αιγιάλειας, Λύκοι Διακοπτού.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ

Τα παρακάτω σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο τουλάχιστον μέχρι και τις 31/12/2022 και απλά αναμένεται η επικαιροποίηση. Όσα σωματεία δεν αναφέρονται, δεν είναι στο Μητρώο:

Παναχαΐς, Νάπολη Πατρών, Αίας Πατρών, Α.Ο. Σκεπαστού, Άνω Καστρίτσι, Θύελλα Αιγείρας, Ηρακλής Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Αστέρας Τέμενης, Απόλλων Συνοικισμού, Αχαιός Σαραβαλίου, Δαβουρλής Κ΄92, Άβυθος Αιγιάλειας, Α.Ε. Αρόης, Πείρος Ισώματος, Θύελλα Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement