Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει ο προεκλογικός χορός-Η αποχώρηση του Απ. Κατσιφάρα από την Περιφέρεια «ανακατατεύει την τράπουλα» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Published

on

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Πρώτο στο «χορό» των αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών του 2023 μπαίνει στην Αχαΐα το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, εξαντλώντας όλα τα πιθανά σενάρια συνεργασιών και υποψηφιοτήτων που θα το επαναφέρουν σε πρωταγωνιστική θέση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Κατσιφάρα να αποχωρήσει από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ανοίγει και επίσημα το… δρόμο για την αναζήτηση ενός νέου προσώπου που θα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να «χτυπήσει» στα ίσια τον νυν Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Άλλωστε πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης «ποντάρουν» στις Περιφέρειες, επιδιώκοντας να βάψουν και πάλι «πράσινες» τουλάχιστον τρεις σε όλη τη χώρα. Προς αυτή μάλιστα, την κατεύθυνση κινούνται και οι όποιες προσπάθειες για την ανακοίνωση νέων προσώπων, ευρείας αποδοχής που θα ηγηθούν των ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές.

Στην περίπτωση δε, της Δυτικής Ελλάδος και με δεδομένο ότι η νυν περιφερειακή παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» είχε στηριχθεί τόσο από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αν και περιορίζει τις επιλογές, φαίνεται πως θα αποτελέσει εκ νέου βάση πολιτικής συνεργασίας ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση αρκετών στελεχών και των δύο κομμάτων.

Όσον αφορά στην ονοματολογία αν και ακόμη τίποτε δεν είναι δεδομένο, καθώς θα προηγηθεί η ανακοίνωση των Τομεαρχών από τη Χαριλάου Τρικούπη (το αργότερο σε 15 ημέρες) και με δεδομένο ότι πρώτα θα «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών που θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες και συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» πιέσεις για να κατέλθει ως επικεφαλής στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο δέχεται από τις Νομαρχιακές Επιτροπές σε Αχαΐα και Ηλεία ο νυν βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, χωρίς ο ίδιος να έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και προς το παρόν εστιάζει στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Όσον αφορά στη συνέχεια της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» η οποία θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές με νέο επικεφαλής, καθώς ο κ. Κατσιφάρας αναμένεται να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του, έχουν δρομολογηθεί ήδη οι ενδοπαραταξιακές διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Συγκεκριμένα, ορίστηκε τριμελής επιτροπής από τους τρεις πρώτους σε ψήφους περιφερειακούς συμβούλους ανά περιφερειακή ενότητα, δηλαδή τους κύριους Δριβίλα, Μητρόπουλο και Λύτρα, οι οποίοι εντός των επόμενων ημερών και αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Κατσιφάρα (τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταλάβει ο γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σιδηρόπουλος) θα συγκαλέσουν την περιφερειακή ομάδα για να εκλέξουν το νέο επικεφαλής της. Όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν τα «ηνία» μέχρι τις εκλογές. «Για τον Απόστολο Κατσιφάρα έκλεισε ένας κύκλος και πραγματικά η προχθεσινή συνάντησή μας που μας ανακοίνωσε την απόφασή του ήταν βαθιά ανθρώπινη. Η παράταξή μας είναι μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική  ομάδα με παρελθόν, παρόν και μέλλον, με αρχές και αξίες τις οποίες όλοι υπηρετήσαμε με σθένος από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό και είναι υπεράνω προσώπων. Εύχομαι στον Αποστόλη Κατσιφάρα καλή επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσει να κάνει, ενώ το γεγονός ότι επέλεξε τόσο νωρίς να ανακοινώσει πως αποχωρεί αποδεικνύει πόσο βαθιά δημοκράτης είναι», ανέφερε ο κ. Δριβίλας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement