Connect with us

Ποδόσφαιρο

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Δύο παιχνίδια-φωτιά- Θέλουν την στήριξη των Πατρινών

Published

on

 

Η Εθνική Νεανίδων την Παρασκευή υποδέχεται τη Σουηδία ενώ τη Δευτέρα (10/10) την Τουρκία

Η Εθνική Νεανίδων πήρε μια πολύ σημαντική ισοπαλία την Τρίτη το μεσημέρι κόντρα στην ισχυρή Ολλανδία (1-1). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την Ολλανδία και θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το ματς, καθώς θα μπορούσε να είχε σημειώσει ένα ακόμα τέρμα. Ο προπονητής ωστόσο της Εθνικής Γιώργος Παπακώστας δηλώνει ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα που θα δώσει ψυχολογία στις παίκτριές του για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο στόχος της Εθνικής μας είναι η παραμονή στην League Α του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αυτό το αποτέλεσμα δίνει πολλές ελπίδες στις γαλανόλευκες.

Η Εθνική την Παρασκευή (7/10) θα αντιμετωπίσει στις 4 μ.μ. τη Σουηδία ενώ νωρίτερα (12:30 μ.μ.) η Τουρκία, που στην ουσία είναι αυτή που θα διεκδικήσει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την παραμονή, θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Το συγκρότημα λοιπόν του Γιώργου Παπακώστα θα προσπαθήσει να μην χάσει κόντρα στην πρώτη του Ομίλου Σουηδία για να έχει το πάνω χέρι τη Δευτέρα (10/10) στο μεγάλο παιχνίδι με την Τουρκία.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα κορίτσια πάντως της Εθνικής Ελλάδος έδωσαν και την ψυχή τους στο παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία όμως δεν υπήρχε και η αναμενόμενη στήριξη από τους Αχαιούς. Καλό θα είναι στις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις με Σουηδία αλλά κυρίως με την Τουρκία που έχουμε τους ίδιους στόχους οι Πατρινοί να δώσουν το «παρών» και να χειροκροτήσουν αυτά τα κορίτσια που με πάθος και πολύ ζήλο τιμούν το εθνόσημο της χώρας μας.

 

«Το αποτέλεσμα μας δίνει πίστη και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια»

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας αναφέρθηκε στην ισοπαλία της Εθνικής Νεανίδων με την Ολλανδία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19 τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό αποτέλεσμα, αλλά ότι ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, η οποία βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής κατάταξης, ενώ εμείς στο τρίτο. Καταφέραμε να προηγηθούμε και να κρατήσουμε μέχρι το 79ο λεπτό το προβάδισμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ξέραμε ότι η ομάδα έχει αρκετές δυνατότητες, σήμερα όμως το απόδειξε και στο γήπεδο.

Το αποτέλεσμα μας δίνει πίστη και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του τουρνουά. Όλα τα κορίτσια έδειξαν αγωνιστικότητα και αθλητικό εγωισμό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο στόχος όμως δεν επετεύχθη ακόμη, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Σουηδία που βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά στο ranking, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκία, στο οποίο χρειαζόμαστε απαραίτητα τη νίκη ώστε να μείνουμε στη League A και να συνεχίσουμε στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα έδειξε ότι διαθέτει και τη θέληση και τον τρόπο, ώστε να πετύχει τον στόχο της σε αυτό το τουρνουά».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σουηδία        1-0      3

Ελλάδα         1-1      1

Ολλανδία     1-1      1

Τουρκία        0-1      0

Ροή ειδήσεων

Advertisement