Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα πλοία του ΝΑΤΟ έρχονται, το ΚΚΕ, ως συνήθως, διαδηλώνει-Πώς επήλθε συμβιβαστική λύση για τον ημιμαραθώνιο

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, το ΚΚΕ κλιμακώνει την αντίδραση του στον ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ.

Όπως αποκάλυψε η «Γ», λόγω του κατάπλου τους, από τη δημοτική αρχή ζητήθηκε αρχικά η ακύρωση του προγραμματισμένου νυχτερινού ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος», για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα υπάρχουν ΝΑΤΟϊκά πλοία στο λιμάνι της Πάτρας.
Στην εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης , ώστε να μην πυροδοτηθεί το κλίμα, συνέβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας την αλλαγή «ρότας» της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

Προφανώς το σχετικό αίτημα έγινε αποδεκτό και κανονίστηκε ο κατάπλους των πλοίων μετά από την ολοκλήρωση του ημιμαραθωνίου. Αλλά αυτό δεν πτοεί το ΚΚΕ από το να διαδηλώσει, για μια ακόμη φορά, κατά της παρουσίας των ΝΑΤΟϊκών πλοίων.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Θάνο Μπίμπα και αποτελούμενη από την Αναστασία Αγγελοπούλου, μέλος της Τ.Ε. Αχαΐας και περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον Αντώνη Ταβουλάρη μέλος της Τ.Γ. Αχαΐας, έκαναν σχετικές παρεμβάσεις στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και στον Λιμενάρχη Πατρών.

Εξάλλου, με μια μακροσκελή ανακοίνωση του, το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του, που συνοψίζονται στα εξής:
«*Κανένας ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκού πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας
*Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
*Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις . Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
*Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement