Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ημιμαραθώνιος: Αστοχίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Κάθε διοργάνωση ή δράση που προσδίδει εξωστρέφεια στην αχαϊκή πρωτεύουσα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη.

Υπό το πρίσμα αυτό, και ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του, ήταν ένα καλοδεχούμενο γεγονός.
Ωστόσο, εκφράστηκαν και επιφυλάξεις για την ημέρα που επιλέχθηκε να γίνει. Κυριακή των Βαϊων, με την αγορά ανοιχτή, αρκετοί είχαν προβλέψει την προβληματική κατάσταση που επικράτησε.

Τα παράπονα που διατυπώθηκαν από τους εμπόρους, που είδαν να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους να κάνουν έναν ικανοποιητικό τζίρο, ήταν απολύτως δικαιολογημένα.

Το ίδιο δικαιολογημένη ήταν και η δυσφορία όσων θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους αλλά ταλαιπωρήθηκαν, καθώς δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με τα αυτοκίνητα τους, ενώ για πολλούς άλλους η ιδιάζουσα αυτή εικόνα λειτούργησε αποτρεπτικά ως προς το να μπουν στο αποκλεισμένο κέντρο.
Επομένως, παράπονα, γκρίνιες και διαμαρτυρίες επισκίασαν αυτό το σημαντικό event, στο οποίο σημειώθηκε και μια άλλη πολύ σοβαρή αστοχία.

Οι διοργανωτές έπεσαν έξω στο χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης, γεγονός που είχε ως συνέπεια και ένα απρόσμενο περιστατικό.
Αν και η Hellenic Train είχε ανακοινώσει τη ματαίωση των δρομολογίων του Προαστιακού έως και τις 12.08, οι δρομείς του αγώνα των 5.000 μέτρων έπεσαν κυριολεκτικά πάνω σε διερχόμενο τρένο, που είχε ξεκινήσει μετά από την προαναφερόμενη ώρα. Το τρένο είχε ξεκινήσει στην ώρα του, ο αγώνας όχι. Έτσι, κάποιοι δρομείς πρόλαβαν να περάσουν από τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ αυτοί που ακολουθούσαν βρέθηκαν μπροστά στις κατεβασμένες μπάρες.
Εκτός του ότι, σύμφωνα με γνώστες ανάλογων διοργανώσεων, ο αγώνας αυτός δεν θα πρέπει να μετρήσει, είναι προφανές ότι υπήρξε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, σε μια περίοδο που οι μνήμες από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών παραμένουν νωπές.
Τούτων δοθέντων, θεωρώντας ότι ο ημιμαραθώνιος θα καθιερωθεί ως θεσμός, η κοινή λογική προτάσσει ότι παρόμοιες αρρυθμίες δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον.
Η Πάτρα επιζητά διοργανώσεις εξωστρέφειας, όπως το ξεραμένο φυτό θέλει το νερό για να αναζωογονηθεί, μόνο που αυτές θα πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement