Connect with us

Παναχαϊκή

Με τον «Άγιο» Ιγνάσιο στην κορυφή (Ολο το ρεπορτάζ)

Published

on

 

Η Παναχαϊκή νίκησε 2-1 με ανατροπή την Επισκοπή κι ο κόσμος ζητά «τρίποντο» και στην Καλαμάτα

Την κορυφή με άλλες τέσσερις ομάδες (ΟΦ Ιεράπετρας, Καλαμάτα, Απόλλωνα Σμύρνης, Κηφισιά), μοιράζεται η Παναχαϊκή η οποία «προσπέρασε» μετά τα Χανιά και το εμπόδιο της Επισκοπής Ρεθύμνου, επικρατώντας -με ανατροπή- 2-1 και γίνεται έτσι «φονέας» των δύο συλλόγων του νησιού.

Η Παναχαϊκή πλέον μετά την επιτυχία της αυτή -ας ανάψει ένα κερί στον «Άγιο» Ιγνάτιο Λιποράσε- στρέφει το βλέμμα της στο επόμενο παιχνίδι, που δεν είναι άλλο από το ντέρμπι της Πελοποννήσου, καθώς φιλοξενείται από την Καλαμάτα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 με τον κόσμο στο τέλος του αγώνα να ζητά νίκη και στη μεσσηνιακή πόλη.

ΗΘΕΛΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ…

Η Παναχαϊκή έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της, ήθελε να κάνει το… δικό της παιχνίδι απέναντι στην Επισκοπή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους δώσει το δικαίωμα να χαρούν από την αρχή του αγώνα, όμως έπεσαν επάνω σε μια ομάδα «καλοδουλεμένη», που ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο με τη σέντρα να «πληρώσει» το λάθος της, όταν ο Εμπουέλλε βρέθηκε σε καλή θέση, όμως έχασε την ισορροπία του κι έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν σκόραραν. Μετά από αυτή την… ψυχρολουσία οι κοκκινόμαυροι παίκτες προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, ο Λόρι Κέρι ήταν ο κινητήριος μοχλός που κατηύθυνε τους συμπαίκτες του και δύο λεπτά αργότερα (4ο) απώλεσε την πρώτη του καλή ευκαιρία με το σουτ που είχε. Στη συνέχεια η κοκκινόμαυρη ομάδα ανέβασε ρυθμούς, πίεσε την αντίπαλό της, αλλά τόσο ο Τσιάρας (29ο), όσο και ο Καρακλάιτς (30ο), δεν μπόρεσαν να γευτούν τη χαρά του τέρματος, με την Παναχαϊκή να θέλει και να μην μπορεί…

Ω, ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή μπήκε κάπως «μουδιασμένη» παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο. Η φιλοξενούμενη Επισκοπή από την πλευρά της, την… κοίμισε και φυσικά η κοκκινόμαυρη ομάδα «πλήρωσε» την αδράνειά της, όταν στη μια ώρα αγώνα από το… πουθενά δέχτηκε γκολ (1-0) από τον Βουκελάτο, ύστερα από την ασίστ του. Όμως αντί αυτό το γκολ, να… «σκοτώσει» την κοκκινόμαυρη ομάδα της έδωσε ώθηση, πήρε μπροστά και έξι λεπτά αργότερα (67ο), άρχισε τη δική της αντεπίθεση. Ο Νιλτίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή εκτέλεσε το κόρνερ, ήρθε κεφαλιά πάσα του Τσιάρα στον Ιγνάτιο Λιποράσε και αυτός με κεραυνό-σουτ ισοφάρισε 1-1. Τα λεπτά κυλούσαν με τον χρόνο να είναι υπέρ της Παναχαϊκής, καθώς η ψυχολογία όλων ήταν στα ύψη. Έτσι οι παίκτες «στρίμωξαν» τους αντίπαλούς τους και στο 73ο λεπτό ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Όταν ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε ξανά στον Λιποράσε, από την πλευρά του δε λάθεψε και με πλασέ σημείωσε το 2-1 με τον κόσμο να συζητά στην κερκίδα -που είχε ήδη πάρει φωτιά- ω, τι έκανε η Παναχαϊκή! Όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας «έτρωγαν σίδερα» και δεν ήθελαν να χάσουν τη νίκη με το σφύριγμα να βρίσκει άπαντες ένα κουβάρι!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Λιποράσε, Τσακμάκης, Λαρέα, Στεργίδης, Κωνσταντακόπουλος (65΄Λινάρδος), Τσιάρας, Ν. Καρακλάιτς (46΄ Νιλτίνιο), Μπουρλάκης (66΄Αλεξόπουλος), Κέρι (88΄Ρουγκάλας), Μυτίδης.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΡΕΘ. (Σ. Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Σταθόπουλος (60΄ Βουκελάτος), Πολίτης, Παπαδόπουλος (59΄Κρίκλοου), Λαμτσέ, Κεφαλάς, Χοβχανισιάν, Κούτσιας (90΄ Αραμπατζής), Σκεντεράι (81΄Αμποφό), Σαμουρκασσόβι, Εμπουέλλε.

 

Τίμησε τον Αιμίλιο Δρουγούτη

Τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Παναχαϊκής Αιμίλιο Δρουγούτη τίμησε η διοίκηση λίγο πριν από την σέντρα της αναμέτρησης.

Ο 88χρονος γκολκίπερ φόρεσε τη φανέλα της κοκκινόμαυρης ομάδας από το 1955 έως το 1964. Τη βράβευση έκανε ο επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης.

 

Άλλαξε το ματς Λινάρδος-Νιλτίνιο

Η Παναχαϊκή στον χώρο του κέντρου χώλαινε και δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Με την είσοδο του Λινάρδου αλλά και του Νιλτίνιο όλα άλλαξαν και οι κοκκινόμαυροι γύρισαν τούμπα το ματς παίρνοντας μια τεράστια νίκη κάνοντας το 2×2.

 

 

Πανηγύριζε σαν μικρό παιδί

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ο ένας εκ των ιδιοκτητών της Παναχαϊκής Γουέις έκανε την εμφάνισή του στα επίσημα όπου τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής Πέτρος Σταθάκης.

Ο Αμερικανός επενδυτής καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και να τραβάει βίντεο τις στιγμές της κοκκινόμαυρης ομάδας. Και στα δύο τέρματα που σημείωσε η Παναχαϊκή ο ίδιος τα πανηγύρισε σαν μικρό παιδί μην μπορώντας να κρύψει την χαρά του.

 

MVP o Λιποράσε

Την μπάλα «έκρυψε» στην κυριολεξία ο έμπειρος αμυντικός Ιγνάσιο Λιποράσε στο εντός έδρας ματς με την Επισκοπή. Ο έμπειρος άσος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο και αναμφισβήτητα ήταν ο Mvp της αναμέτρησης. O Λιποράσε βάζοντας την μπάλα μέσα από την φανέλα αφιέρωσε τα δύο γκολ που πέτυχε στην εγκυμονούσα σύζυγό του.

 

Διπλό στην Καλαμάτα ζήτησε ο κόσμος

Ο κόσμος έκανε το χρέος του και βρέθηκαν περίπου 2.500 στο πλευρό των κοκκινόμαυρων. Καθ’ ολη την διάρκεια δεν σταμάτησαν να φωνάζουν υπέρ της Παναχαϊκής και έκαναν την Αγυιά «καμίνι». Μετά το τέλος της αναμέτρησης ζήτησαν από τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να πάρουν το «διπλό» στην Καλαμάτα.

 

Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα μας»

 Μετά τη σπουδαία εντός έδρας νίκη της Παναχαϊκής με 2-1 επί της Επισκοπής ο έμπειρος τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος τόνισε στην συνέντευξη τύπου ότι αυτές οι νίκες δείχνουν ότι έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα.

Αναλυτικά:

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς στην έδρα μας και είχαμε λίγο άγχος, συνηθισμένο αυτό.

Αυτό που είχα τονίσει στους ποδοσφαιριστές μου είναι ότι η Επισκοπή είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και δικαιώθηκα αφού την είχα δει την περασμένη εβδομάδα.

Έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για να βρούμε τρόπους είτε να είμαστε μπροστά στο σκορ, είτε στο 0-0, είτε είμαστε πίσω στο σκορ. Αυτές οι νίκες δείχνουν μεγάλο χαρακτήρα και μεγάλους ποδοσφαιριστές και ότι είσαι πολύ μεγάλη ομάδα και το απέδειξε σήμερα. Όπως είπα την Πέμπτη ο καλύτερος παίκτης για εμάς που δεν έχει ο αντίπαλος είναι ο κόσμος μας. Ήμασταν πίσω στο σκορ σε ένα κομβικό σημείο και ο κόσμος αντί να μας αποδοκιμάσει μας παρότρυνε με τις φωνές του και μας έσπρωξε σε αυτή την μεγάλη νίκη. Βέβαια ήμασταν και εμείς κατάλληλα προετοιμασμένοι με τις αλλαγές που κάναμε, ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα στο ρόστερ μας και έτσι έγινε. Ήταν θέμα χρόνου να βάλουμε το πρώτο γκολ και να έρθει στη συνέχεια και το δεύτερο.

Νομίζω σημαντική νίκη, την αφιερώνουμε στον κόσμο μας. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με την Καλαμάτα που έχει κι αυτή 6 βαθμούς. Εμείς είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας θα παίζουμε πάντα για τη νίκη».

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

«Ο τρόπος που κερδίσαμε ήταν φανταστικός»

Ο έμπειρος άσος της Παναχαϊκής Αντώνης Τσιάρας τόνισε: «Σήμερα πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη και αναφέρομαι στο μεγάλη γιατί ο τρόπος που κερδίσαμε ήταν φανταστικός. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και ήμασταν συγκεντρωμένοι παρότι ερχόμαστε από ένα μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο το αφήσαμε πίσω και επικεντρωθήκαμε στον επόμενο αντίπαλο ο οποίος όπως έδειξε είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι σε όλο το διάστημα ήμασταν καλύτεροι και προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε όποιο και αν ήταν το σκορ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας έδωσε μια έξτρα ώθηση και θέλουμε να τον έχουμε πάντα δίπλα μας».

 

 Στο πόστο του ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ

Ένας άνθρωπος όπως ο Ευστάθιος Μουτζουρούλιας που έχει περάσει από την Παναχαϊκή στο παρελθόν ως πρόεδρος της ομάδας θα είναι ο νέο Γενικός Διευθυντής. Ο έμπειρος παράγοντας έχει αποσυρθεί αρκετά χρόνια από τα δρώμενα και αυτό ήταν που εξέπληξε τον κόσμο της κοκκινόμαυρης ομάδας όμως αναμένεται σίγουρα να βοηθήσει αρκετά με τις γνώσεις του. Στο παιχνίδι με την Επισκοπή βρισκόταν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής: «Η Παναχαϊκή ΓΕ ΠΑΕ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ομάδας μας από τον Ευστάθιο Μουτζουρούλια, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος της Παναχαϊκή ΓΕ ΠΑΕ. Η συμβολή του θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη και την διάνθιση όλων των τομέων της ομάδας μας».

 

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

2η αγωνιστική

Διαγόρας Ρόδου – Αναγέννηση Καρδ……………0-2

Ηρακλής Λάρισας – Απόλλων Πόντου…………..0-1

ΠΑΟΚ Β – ΑΕΛ…………………………………………..1-0

Νίκη Βόλου – ΝΠΣ Βέροια…………………………..1-1

Απόλλων Λάρισας – Μακεδονικός………………..1-0

Θεσπρωτός – Παναθηναϊκός Β’……………………2-2

Αλμωπός Αριδαίας – Πανσερραϊκός…………….(14/11)

Ρεπό: Ηρακλής.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ(20/11)

3η αγωνιστική

Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής Λάρισας

Απόλλων Πόντου – ΠΑΟΚ Β

ΑΕΛ – Νίκη Βόλου

ΝΠΣ Βέροια – Απόλλων Λάρισας

Μακεδονικός – Θεσπρωτός

Παναθηναϊκός Β – Αλμωπός Αριδαίας

Πανσερραϊκός – Ηρακλής

Ρεπό: Διαγόρας Ρόδου.

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2η αγωνιστική

ΟΦ Ιεράπετρας – ΠΑΟ Ρουφ……………….4-0

ΠΑΕ Κηφισιά – Αιγάλεω……………………..2-0

ΑΕΚ Β – Ηλιούπολη……………………………0-0

Ηρόδοτος – Απόλλων Σμύρνης…………….0-1

Ολυμπιακός Β – Καλαμάτα………………….0-2

Παναχαϊκή – ΠΑΕ Επισκοπή……………….2-1

Προοδευτική – Καλλιθέα…………………….(14/11)

Ρεπό: ΠΑΕ Χανιά

 

ΕΠΟΜΕΝΗ (20/11)

3η αγωνιστική

Καλλιθέα – ΟΦ Ιεράπετρας

ΠΑΟ Ρουφ – ΠΑΕ Κηφισιά

Αιγάλεω – ΑΕΚ Β

Ηλιούπολη – Ηρόδοτος

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός Β

Καλαμάτα – Παναχαϊκή

ΠΑΕ Επισκοπή – ΠΑΕ Χανιά

Ρεπό: Προοδευτική

 

OΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

                                    Α         Ν         Η         Ι        ΓΚΟΛ  Β

Παναθηναϊκός Β    2          1          1          0          7-4      4

ΠΑΟΚ Β                   2          1          1          0          2-1      4

ΑΕΛ                          2           1          0          1          3-1       3

Αναγέννηση Κ.       1           1          0          0          2-0      3

Μακεδονικός          2           1          0          1          2-1       3

Απόλλων Πόντου   2           1          0          1          1-1       3

Διαγόρας Ρόδου    2            1          0          1          1-2       3

Θεσπρωτός             2           0          2          0          3-3      2

Βέροια                     2          0          2          0          2-2       2

Αλμωπός Αρ.           1          0          1          0          1-1      1

Ηρακλής                   1          0          1          0          1-1      1

Πανσερραϊκός        1          0          1          0          1-1      1

Νίκη Βόλου              2          0          1          1          1-3      1

Ηρακλής Λάρισας  2          0          0          2          0-4      0

Απόλλων Λάρισας   2          1          0          1          3-5      -27

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

                                    Α         Ν         Ι           Η         ΓΚ        Β

ΟΦ Ιεράπετρας          2          2          0           0          6-0       6

Καλαμάτα                    2          2          0          0          4-0        6

Κηφισιά                        2          2          0          0          4-0        6

Παναχαϊκή                  2          2          0          0          4-2        6

Απόλλων Σμύρνης      2          2          0          0          2-0        6

ΑΟ Επισκοπής            2          0          1          1          2-3          1

ΑΕΚ Β                           2          0          1          1          0-1          1

Ολυμπιακός Β             2          0          1          1          1-3          1

Ηλιούπολη                   2          0          1          1          0-2         1

Καλλιθέα                      0          0          0          0          0-0       0

Προοδευτική              0          0          0          0          0-0        0

ΠΑΕ Χανιά                  1          0          0          1          1-2          0

ΑΟ Αιγάλεω                 2          0          0          2          0-4        0

ΠΑΟ Ρουφ                   1          0          0          1          0-4         0

Ηρόδοτος                    2          0          0          2          0-3        -9

Ροή ειδήσεων

Advertisement