Connect with us

Παναχαϊκή

Έβγαλε ψυχή στο Ρέντη (Ολο το ρεπορτάζ)

Published

on

 

Η Παναχαϊκή απέσπασε υπερπολύτιμο βαθμό (2-2) από τον Ολυμπιακό Β και ξεκινά τα πλέι άουτ με 11 βαθμούς

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Για μια ακόμη φορά, όπως άλλωστε είχε πράξει και στα προηγούμενα παιχνίδια κι όπως την είχαν συνηθίσει οι φίλαθλοί της, η Παναχαϊκή έβγαλε «ψυχή» κι αντίδραση μέσα στο Ρέντη, παίρνοντας υπερπολύτιμο βαθμό (2-2) από τον Ολυμπιακό Β’ στην 22η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά της.

Μια χρονιά όμως που θα συνεχιστεί, καθώς η κοκκινόμαυρη ομάδα θα μετέχει στους αγώνες των πλέι άουτ, προκειμένου να σώσει την παρτίδα κι ύστερα από τον βαθμό που πήρε από τους ερυθρόλευκους θα αρχίσει με καλή ψυχολογία κι έναν πόντο παραπάνω από ό,τι είχε (10β), ενώ ο Ολυμπιακός Β’ ξεκινά με 12 βαθμούς.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ 2-0

Η Παναχαϊκή στο Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό Β’ αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να ηττάται 2-0, όταν με την πρώτη καλή στιγμή σκόραρε, όταν στο 5ο λεπτό ο Κεϊτά έστρωσε στον Μπα, αυτός βρέθηκε στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 1-0. Και πριν καλά-καλά καταλάβουν οι παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας τι γίνεται, στο 9ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του Μπαγκαλιάτη ο Πινακάς πήδηξε πιο ψηλά από συμπαίκτες και αντιπάλους και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ»

Η Παναχαϊκή μετά από αυτή την «ψυχρολουσία» των δύο τερμάτων, ανασυντάχτηκε, πίεσε, βρήκε κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού Β και στο 39ο λεπρό, μετά από φάουλ οι Ζαμόρα πρώτα και έπειτα ο Μπαρέτ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδούδη, ενώ στο 44ο λεπτό ο Πατρινός βρήκε τον Τραορέ, αυτός ήταν σε καλό σημείο, σούταρε με την μπάλα όμως να αποκρούεται από αμυντικό του Ολυμπιακού και χάθηκε έτσι μια καλή ευκαιρία για την κοκκινόμαυρη ομάδα.

ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΛΕΠΤΑ 2-2

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βγήκε στον αγωνιστικό χώρο φουριόζος, η Παναχαϊκή κρατούσε γερά τα μετόπισθεν κι ό,τι εκινείτο το «σκούπιζε» από αέρος κι εδάφους, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι πάλευαν να φτάσουν σε ένα τρίτο γκολ, με τον Κεϊτά στο 64ο λεπτό να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Οικονομάκη, αλλά ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής απέκρουσε με τα πόδια, ενώ δύο λεπτά μετά (66ο) από σέντρα του Μαρίνου, η κεφαλιά του Κεϊτά αποκρούστηκε από τον Οικονομάκη. Έπειτα η κοκκινόμαυρη ομάδα έψαξε εναγωνίως να βρει το γκολ που θα της έδινε το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι και στο 79ο λεπτό το βρήκε, όταν από σέντρα του Τραορέ, ο Πατρινός μπήκε σφήνα και με σουτ μείωσε σε 2-1. Αυτό ήταν η ψυχολογία είχε αλλάξει, ο Ολυμπιακός Β’ πελαγοδρόμησε με την Παναχαϊκή να πιέζει ακόμη περισσότερο και να δικαιώνεται στο 88ο λεπτό, όταν ο Γαϊτανίδης βρέθηκε σε θέση βολής, η μπάλα βρήκε σε σώματα παικτών της γηπεδούχου κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδούδη και το 2-2 ήταν γεγονός, ενώ οι ερυθρόλευκοι αναφώνησαν «αχ» όταν στο επόμενο λεπτό (89ο) είδαν την προβολή του Μπαγκαλιάτη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Οικονομάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα (86΄ Βλαχομήτρος), Μπαγκαλιάτης, Σγουρός (87΄Λάιντνερ), Αποστολόπουλος, Κεραμίδας, Μαρίνος (72΄Κατσουλίδης), Σαπουντζής, Κεϊτά (76΄ Καράκουτης), Πινακάς (76΄ Μαυρουδής), Αργυρίου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Τάτσης): Οικονομάκης, Καραγιάννης (29′ Νάστος), Ζαμόρα, Μπάρετ, Λιοφάγος, Προύντζος, Πετράτος (54΄ Ντε Ολιβέιρα), Ζέκοφ (70΄ Γαϊτανίδης), Ντε Τόμας (54΄ Πέρεζ), Πατρινός, Μούλντερ (29′ Τραορέ).

 

 

Mvp

Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο επιθετικός της Παναχαϊκής Θέμης Πατρινός, ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι. Ο ταλαντούχος άσος μείωσε στο 79’ σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στην συνέχεια στους συμπαίκτες του που στο 88’ με τον Γαϊτανίδη πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Πατρινός με αυτό το τέρμα έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα της Super League 2.

 

Κράτησε την ομάδα

Αυτή την φορά ο κίπερ της Παναχαϊκής Μανώλης Οικονομάκης κράτησε την Παναχαϊκή μέσα στο παιχνίδι καθώς στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε δύο σωτήριες επεμβάσεις. Ο νεαρός πορτιέρο είχε και αυτός μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία των κοκκινόμαυρων στο να πάρουν τον «χρυσό» βαθμό στο Ρέντη.

 

Χειροκρότησαν τους φιλάθλους

Οι παίκτες της Παναχαϊκής μετά τη λήξη του αγώνα, κατευθύνθηκαν εκεί που βρίσκονταν η Κ15, αλλά και οι Πατρινοί φίλαθλοι χειροκροτήθηκαν για τον βαθμό που απέσπασαν από τον Ολυμπιακό Β.

 

  

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

*Τον αγώνα παρακολούθησε σύσσωμη η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όπως επίσης και ο προπονητής των ερυθρόλευκων Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Επίσης το «παρών» έδωσε κι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας.

 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΑΖ

Υποβιβάστηκε και ο δεύτερος

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Super League 2 και τον ΟΦ Ιεράπετρας (είχε αποσυρθεί από την αρχή) ακολούθησε και ο Τηλυκράτης ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από τον Γιούχτα.

Έτσι οι δύο από τις 13 ομάδες του χρόνου θα αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική και αναμένεται από τους αγώνες μπαράζ να ακολουθήσουν ακόμα τρεις.

Στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ παραμονής η διαφορά από την σωτηρία είναι μόλις ένας βαθμός. Η Παναχαϊκή με το 2-2 που απέσπασε στου Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό ξεκινάει με 11 πόντους.

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Αυτό που απομένει είναι η Super League 2 να προχωρήσει στις κληρώσεις τόσο για τα μπαράζ ανόδου όσο και για τα μπαράζ παραμονής. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτικά οι ειδικές βαθμολογίες σε play off και play out

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

PLAY OFF

Καλλιθέα………………….24

———————————–

Χανιά……………………….22

Ιωνικός……………………..18

Καλαμάτα…………………..18

Ηλιούπολη…………………18

PLAY-OUT

Διαγόρας…………………….14

Αιγάλεω ……………………..13

Ολυμπιακός Β’ ……………..12

——————————————

Γιούχτας ……………………..11

Παναχαϊκή……………………11

Παναθηναϊκός Β’…………….11

 

ΑΠΟΤΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Ολυμπιακός Β’-Παναχαϊκή  2-2

Αιγάλεω-Ιωνικός 1-2

Γιούχτας-Τηλυκράτης 1-0

Καλαμάτα-Καλλιθέα  1-0

Χανιά-Ηλιούπολη  3-1

Παναθηναϊκός Β’-Διαγόρας 2-2

 

 

 

 

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    

Α         Ν         Ι           Η         ΓΥ    ΓΚ        ΓΔ       Β

Athens Kallithea      22       14       5          3          31       14       17       47

ΠΑΕ Χανιά               22       13       5          4          39       14       25       44

Καλαμάτα                 22       10       6          6          27       15       12       36

Ιωνικός                      22       10       6          6          34       23       11       36

Ηλιούπολη               22       11       2          9          20       23       -3        35

Διαγόρας Ρόδου     22       8          3          11       21       30       -9        27

Αιγάλεω                    22       7          4          11       15       25       -10      25

Ολυμπιακός Β         22       8          9          5          31       21       10       23

Γιούχτας                  22       5          7          10       20       28       -8        22

Παναχαϊκή             22       4          9          9          24       32       -8        21

Παναθηναϊκός Β    22       6          3          13       19       36       -17      21

Τηλυκράτης             22       5          3          14       17       37       -20      18

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement