Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Άφαντος ο Πελετίδης, άφαντη και η δημοτική αρχή

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

 Τελικά, η διεκδίκηση των αιτημάτων της Πάτρας φαίνεται ότι για τη δημοτική αρχή εξαντλείται σε επιστολές διαμαρτυρίας και (ως επί το πλείστον) στο… πεζοδρόμιο. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το γεγονός ότι κατά τη διήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη δεν θέλησε να έρθει σε καμία επαφή μαζί του.

Εάν δεχθούμε ότι ήταν θεσμική υποχρέωση του δημάρχου Πατρέων να παραστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στον Βόλο, εξίσου θεσμική ήταν και η υποχρέωση του να ορίσει αντ’ αυτού κάποιον αντιδήμαρχο να αιτηθεί μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να τού παραδώσει, έστω, κάποιο υπόμνημα.

Μοιάζει οξύμωρο, αν μη τι άλλο, η δημοτική αρχή να διοργανώνει κατά καιρούς πομπώδεις πορείες και συλλαλητήρια στην Αθήνα, αλλά να αγνοεί επιδεικτικά τον πρωθυπουργό όταν έρχεται στην Πάτρα. Είναι ζήτημα θεσμικής προσέγγισης, ούτε προσώπων ούτε κομμάτων.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Πελετίδης αγνοεί εν Πάτραις τον πρωθυπουργό της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε πράξει και τον Φεβρουάριο του 2018, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα. Τότε ο δήμαρχος δεν απουσίαζε, αλλά απέφυγε να τον συναντήσει στο δημαρχείο. Ακόμη χειρότερα, δηλαδή.

Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να συνιστά σύμπτωση, είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια συγκεκριμένη τακτική, τα αίτια της οποίας αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πόσο μάλλον να συμμεριστούμε.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η απουσία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Κώστα Πελετίδη από τις επισκέψεις των εκάστοτε πρωθυπουργών δεν μάς τιμά, ως πόλη.

Όπως, επίσης, δεν μάς τιμά η μη παράθεση, τα τελευταία χρόνια, του γεύματος που είχε καθιερωθεί να δίνεται προς τιμή των καλεσμένων για την εορτή του Αγίου Ανδρέου.

Ευτυχώς, όμως, που ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εκείνη την ημέρα σώζει την τιμή της αχαϊκής πρωτεύουσας, κάνοντας αυτό που αρνείται να κάνει η δημοτική αρχή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement