Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόεδρος συλλόγου Ριγανοκάμπου: “Δεν προστατεύεται η περιουσία μας” – Οι κάτοικοι ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημά τους

Published

on

Τα προβλήματα των κατοίκων σε Ριγανόκαμπο και Εγλυκάδα συνεχίζονται. Μετά το πανό που σήκωσαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος συλλόγου Ριγανοκάμπου κ. Μιχάλης Κόκκινος δηλώνει στη «Γ»ότι οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι γιατί το θέμα αξιοποίησης του χώρου στο Ριγανόκαμπο και η μεταστέγαση των Ρομά του καταυλισμού δεν ετέθη επί τάπητος. Όπως λέει ο κ. Κόκκινος «το θέμα δεν είναι δύσκολο να λυθεί, μιλάμε για μία δημόσια έκταση, πρώην σκουπιδότοπο, χαρακτηρισμένη ως δασικό χώρο, με εγκαταλελειμμένη κοίτη χειμάρρου, άρα αυτός ο χώρος μπορεί να δοθεί προς αξιοποίηση στην αυτοδιοίκηση, είτε λέγεται δήμος Πατρέων, είτε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προς όφελος της πόλης».

Και συνεχίζει: «Αν δεν κατορθώσουμε να δεσμεύσουμε αυτό τον χώρο ως μελλοντικό πάρκο που θα το χαίρεται ολόκληρη η πόλη, κάποια στιγμή ο χώρος θα οικοπεδοποιηθεί, ή ίσως γίνει κάποιο εμπορικό κέντρο που για να μπεις μέσα θα πρέπει να πληρώσεις. Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής αυτό δεν το θέλουμε».

Ερωτηθείς από τη «Γ»  σχετικά με τα περιστατικά επιθέσεων Ρομά σε λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, ο κ. Κόκκινος απάντησε ότι πολλές φορές και ο ίδιος αποφεύγει να περνά από το δρόμο που είναι οι Ρομά, γιατί δυστυχώς έχουν μάθει να ζουν με αυτό τον τρόπο. Ο ίδιος μάλιστα είδε Ρομά να σπάνε το μπροστινό τζάμι ενός αυτοκινήτου για να πάρουν κάτι. «Όλοι ξέρουμε πλέον ότι κλέβουν, ότι σπάνε παράθυρα αυτοκινήτων, πόρτες. Δεν προστατεύεται η περιουσία μας με αυτό τον τρόπο».

Η πρόταση του κ. Κόκκινου είναι να διατεθούν 20 – 25 κοντέινερ και να βρεθεί ένας χώρος να εγκατασταθούν, να έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Όχι γκέτο, αλλά να διασπαρούν είτε στην πόλη, είτε σε κάποιο δημόσιο χώρο που δε θα γειτνιάζει με άλλους κατοίκους ώστε να μην φύγει το πρόβλημα από την Εγλυκάδα και την Περιβόλα και μεταφερθεί αλλού.

Ο δήμος Πατρέων, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, αντί να αποφορτίσει την περιοχή, σχεδιάζει να φτιάξει δομή εξυπηρέτησης για Ρομά στην Εγλυκάδα. Με αυτό τον τρόπο, η περιοχή συνεχίζει να έχει το ίδιο πρόβλημα, ενώ όπως λένε οι κάτοικοι, δεν τους έχουν καλέσει ποτέ ως συντονιστική επιτροπή να μιλήσουν με τον δήμο για τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις που οι ίδιοι προτείνουν. Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής έχουν συναντήσει σθεναρή αντίσταση σε συγκεντρώσεις που κάνουν οι κάτοικοι, όπως και αδιαφορία για την κατάστασή τους. Την ευθύνη, όπως λέει ο κ. Κόκκινος δεν έχει μόνο αυτή η Κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες, καθώς πλέον είναι γνωστό το χρόνιο πρόβλημά των κατοίκων.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement