Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ξεκούραστο «τρίποντο» (Ολο το ρεπορτάζ)

Published

on

 

Η Παναχαϊκή χωρίς να παίξει φαντεζί ποδόσφαιρο, νίκησε 2-0 τον ΟΦ Ιεράπετρας και πέρασε στη δεύτερη θέση

 

Τη μοναξιά της δεύτερης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα απολαμβάνει η Παναχαϊκή η οποία επικράτησε του ΟΦ Ιεράπετρας 2-0 στο γήπεδο της Αγυιάς για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε από όλους, καθώς μπροστά της η κοκκινόμαυρη ομάδα -και πιο συγκεκριμένα το προσεχές Σάββατο (11η αγωνιστική)- έχει την Κηφισιά και θα παίξει την πρωτιά για τον νότιο όμιλο.

ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ…

Η Παναχαϊκή έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων της μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να «καθαρίσει» από νωρίς τον αγώνα απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας και την αρχή την έκανε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ, όμως δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας με τον τερματοφύλακα της κρητικής ομάδας να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Η κοκκινόμαυρη ομάδα συνέχισε να… «σφυροκοπάει» την εστία του ΟΦΙ, αλλά ούτε ο Αλεξόπουλος στο 26ο λεπτό, ούτε ο Κέρι στο επόμενο (27ο) κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Τοπάλ στο 35ο λεπτό. Όμως άπαντες διαψεύστηκαν, καθώς ο Λόρι Κέρι είχε πολλά κέφια και στο 36ο λεπτό, αφού «άδειασε» δύο αμυντικούς του ΟΦ Ιεράπετρας με πλασέ έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν, το… νερό είχε μπει στο αυλάκι. Έπειτα η Παναχαϊκή δεν είχε σκοπό να διαφυλάξει τα νώτα της, αλλά επεδίωξε ένα ακόμη τέρμα, όμως στο 45ο λεπτό η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Κύπριο επιθετικό Νέστορα Μυτίδη, ο οποίος αφού είδε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Κυρίτση εκτός εστίας του πέρασε την μπάλα από πάνω, αλλά με τη σειρά της πέρασε άουτ.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΛΟΡΙ…

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή ήταν και πάλι επιθετική, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΟΦ Ιεράπετρας και στο 51ο λεπτό η ανάποδη κεφαλιά του Μυτίδη δεν βρήκε δίχτυα, το ίδιο έγινε και τρία λεπτά αργότερα (54ο), όταν ο Λόρι Κέρι είδε την μπάλα να φεύγει άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο η κοκκινόμαυρη ομάδα ανέβαζε «στροφές» και αναζητούσε εναγωνίως ένα γκολ που θα της έδινε την ασφάλεια, που θα ήθελε και στο 75ο ο Λόρι Κέρι έκανε το χατίρι φιλάθλων και συμπαικτών του, καθώς βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του ΟΦ Ιεράπετρας Κυρίτση, σούταρε, ο Κρητικός τερματοφύλακας απόκρουσε, ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με το κεφάλι πέτυχε το 2-0. Πλέον τα πράγματα για την κοκκινόμαυρη ομάδα είχαν απλοποιηθεί, ο ΟΦ Ιεράπετρας μετά το δεύτερο γκολ «κατέρρευσε», η Παναχαϊκή είχε τα ηνία του αγώνα, έψαξε να βρει ένα ακόμη τέρμα, στη συνέχεια δεν το βρήκε, ωστόσο στο τέλος πανηγύρισε, καθώς έβαλε στο «καναβάτσο» τους Κρητικούς, συνεχίζοντας ακάθεκτη προς το… όνειρο!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Στεργίδης (64΄Τριμμάτης), Ρουγκάλας, Τσακμάκης, Τοπάλ, Τσιάρας (69΄Λινάρδος), Κωνσταντακόπουλος, Αλεξόπουλος, Κέρι (82΄Π. Καρακλάιτς), Μυτίδης (82΄Σίλβα), Ν. Καρακλάιτς (64΄Μπουρλάκης).

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Α. Διγκόζης): Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου, Ίτσιος, Ζήσης, Χιμένεθ (67΄Γκομπερβίγε) Καλλιτσουνάκης (89΄Κόκας), Μηλιώτης (89΄Φ. Παπαδάκης), Μούλερ (67΄Π. Παπαδάκης), Βουό, Καζάου (80΄Καραμπέτσος).

 

MVP o Κέρι

Η Παναχαϊκή σημείωσε ναι μεν μια εύκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας. Αναμφισβήτητα ο Mvp της αναμέτρησης είναι ο Λόρι Κέρι ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των κοκκινόμαυρων ένα σε κάθε ημίχρονο. Μάλιστα το πρώτο γκολ ήρθε μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια και εκτέλεση του έμπειρου επιθετικού ο οποίος έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

  

Έκανε ό,τι ήθελε ο Στεργίδης

Μπορεί ο Κέρι με τα δύο τέρματα που σημείωσε κόντρα στο ΟΦ Ιεράπετρας να παίρνει τον τίτλο του Mvp όμως η αλήθεια είναι ότι ο έμπειρος δεξιός μπακ χαφ Λυμπέρης Στεργίδης έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Κυρίως στο πρώτο μέρος της συνάντησης όλες μα όλες οι επιθέσεις ήταν από τη δεξιά μεριά με τον Λυμπέρη να μην μπορεί να τον σταματήσει κανείς κάνοντας ό,τι ήθελε. Με λίγα λόγια ήταν συγκλονιστικός!

 

Τιμήθηκαν Ζερδεβάς-Κυριακόπουλος

Όπως κάνει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι έτσι και την Κυριακή στο ημίχρονο της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με τον ΟΦ Ιεράπετρας η διοίκηση τίμησε αυτούς που έχουν προσφέρει στο παρελθόν τα μέγιστα στην κοκκινόμαυρη ομάδα. Έτσι λοιπόν την Κυριακή σειρά πήραν οι παλαίμαχοι άσοι και Αχαγιώτες στην καταγωγή Γιάννης Ζερδεβάς και Γιώργος Κυριακόπουλος. Τη βράβευση πραγματοποίησαν ο βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ιάσονας Φωτίλας και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας Σβόλης.

 

Στην κερκίδα ο Λιποράσε

Όπως ήταν γνωστό ο Νάτσο Λιποράσε με εντολή της διοίκησης είναι εκτός ομάδας τουλάχιστον από την αποστολή μέχρι να παρθεί και επίσημα η απόφαση με τον έμπειρο άσο να παρακολουθεί την αναμέτρηση των κοκκινόμαυρων με τους Κρητικούς από την κερκίδα. Στο πλάι του ήταν και η σύζυγός του όπως διακρίνεται και στη φωτό.

 

Μέτρια η προσέλευση

Ο κόσμος δεν ήταν αυτός που αναμενόταν για ένα ντέρμπι κορυφής καθώς δεν ξεπέρασε τους 2.000. Σίγουρα βλέποντας οι φίλαθλοι την κατάντια της Super league έχουν ξενερώσει και προτίμησαν την Κυριακή τους να την περάσουν με τους δικούς τους ανθρώπους παρά να βρεθούν στο γήπεδο της Αγυιάς.

 

 

«Κρατάμε την ελπίδα μας πολύ ψηλά»

Τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος στη συνέντευξη τύπου

Η Παναχαϊκή πήρε μια πολύ σημαντική νίκη (2-0) και ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΟΦ Ιεράπετρας την πανηγύρισε δεόντως μαζί με τους ποδοσφαιριστές του αλλά και τους φιλάθλους.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για μια δίκαια επικράτηση κόντρα στους Κρητικούς όπως και ότι αυτό το «τρίποντο» δίνει το δικαίωμα να κρατάνε την ελπίδα πολύ ψηλά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Εμείς δουλέψαμε πολύ στις στατικές φάσεις και τα καταφέραμε πολύ καλά. Ξέροντας ότι έχουμε δουλέψει αρκετά, γνωρίζαμε ότι θα πετύχουμε το γκολ και όπως το είχαμε σχεδιάσει έτσι πήγε το παιχνίδι. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, που μας δίνει το δικαίωμα να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις και να κρατάμε την ελπίδα μας πολύ ψηλά».

Κερδίσαμε δίκαια, κοιτάμε να μπαίνουν πολλοί ποδοσφαιριστές και να έχουν χρόνο στο παιχνίδι, πιστεύω πολύ σε όλα τα παιδιά και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αρκεί ο ένας να θυσιάζεται για τον άλλο και να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάνω από όλα είναι η Παναχαϊκή, είμαστε μια γροθιά. Συγχαρητήρια και στους παίκτες αλλά και στον κόσμο που είχε υπομονή, μας βοήθησε κι έτσι θέλουμε με τη φωνή του να μας δίνει τη βοήθειά του σε όλα τα παιχνίδια. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

ΛΟΡΙ ΚΕΡΙ: “Ευχαριστούμε τον κόσμο”

Ο ένας εκ των διακριθέντων της Παναχαϊκής Λόρι Κέρι ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των κοκκινόμαυρων τόνισε: «Παίζαμε με μια συμπαγή ομάδα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, ήμασταν προσηλωμένοι στο πλάνο του coach. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε με το χειροκρότημά του».

 

Το απόλυτο ντέρμπι

Το Σάββατο (14/1) η Παναχαϊκή δίνει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Super League 2 καθώς αντιμετωπίζει μακριά από την Πάτρα την ομάδα της Κηφισιάς που προπορεύεται στον Νότιο όμιλο.

Το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω και με την ψυχολογία στα ύψη θέλει να πάρει κάτι από την εν λόγω αναμέτρηση. Η Παναχαϊκή πάντως με όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την Κηφισιά αλλά και τη διαιτησία…

 

Κανείς δεν ξέχασε τον κυρ-Ανδρέα

Ένας χρόνος (4/1/2022) και κάτι ημέρες συμπληρώθηκε χθες από τη μέρα που ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, ο «Έλληνας» της Παναχαϊκής, έφυγε σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από την ασθένειά του. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνό του, παρουσία της συζύγου του Γιώτας, των παιδιών του Μαρίττας και Γιώργου, αλλά και των εγγονών του, Ανδρίκου και Ανδρέα. Όλοι ήσαν εκεί, κανείς δεν ξέχασε τον κυρ-Ανδρέα, φίλοι του, παλιοί ποδοσφαιριστές, αλλά και συμπαίκτες του από το παρελθόν, ο Βασίλης Στραβοπόδης, ο Τάκης Κυριακόπουλος κι άλλοι πολλοί, που τίμησαν τον άνθρωπο, ποδοσφαιριστή και προπονητή Ανδρέα Μιχαλόπουλο με την παρουσία τους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σε πηγαδάκια που έκαναν θυμήθηκαν στιγμές από το παρελθόν που έζησαν με τον αείμνηστο Ανδρέα Μιχαλόπουλο, είτε ως αντίπαλοι, είτε ως συμπαίκτες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αχαϊκής γης που τον σκέπασε.

 

ΕΠΟ: Θα λάβει μέτρα την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος

Η ΕΠΟ τοποθετήθηκε για τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 και τα όσα έγιναν το Σάββατο με τη νέα αποχώρηση του Ολυμπιακού Β.

Σε σχέση με τα όσα έγιναν στην προχθεσινή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

«Η Ε.Π.Ο. παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται στο Πρωτάθλημα της Super League 2. Οι εξελίξεις και τα όσα συνέβησαν και στη χθεσινή αγωνιστική θα εξεταστούν με προσοχή και εφόσον κριθεί αναγκαίο η Ε.Π.Ο. ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου στη Ελλάδα θα παρέμβει.

Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Π.Ο. θα λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη διασφάλιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2».

 

 

 

ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΗΛΗ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

10η αγωνιστική (8/1/2023)

Πανσερραϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας……………2-0

Αλμωπός Αριδαίας – Ηρακλής Λάρισας……………..0-0

Θεσπρωτός – ΠΑΟΚ Β……………………………………..0-1

Απόλλων Λάρισας – Νίκη Βόλου……………………….1-4

Μακεδονικός – ΑΕΛ…………………………………………1-3

Παναθηναϊκός Β – Απόλλων Πόντου…………………0-0

Ηρακλής – Διαγόρας Ρόδου……………………….(Σήμερα)

Ρεπό: ΝΠΣ Βέροια.

ΕΠΟΜΕΝΗ

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

10η αγωνιστική (8/1/2023)

ΠΑΕ Χανιά – Προοδευτική …………….. 2-0

Παναχαϊκή – ΟΦ Ιεράπετρας……………2-0

Απόλλων Σμύρνης – Αιγάλεω……………0-0

Καλαμάτα – ΠΑΟ Ρουφ…………………..3-0

Ολυμπιακός Β – ΠΑΕ Κηφισιά………..Διεκόπη

ΠΑΕ Επισκοπή –Καλλιθέα………….Ματαιώθηκε

Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β…………………….Ματαιώθηκε

Ρεπό: Ηλιούπολη.

ΕΠΟΜΕΝΗ

11η αγωνιστική (15/1/2023)

Καλλιθέα – Καλαμάτα

ΠΑΟ Ρουφ – Απόλλων Σμύρνης

Αιγάλεω – Ηλιούπολη

ΑΕΚ Β – Ολυμπιακός Β

ΠΑΕ Κηφισιά – Παναχαϊκή

ΟΦ Ιεράπετρας – ΠΑΕ Χανιά

Προοδευτική – ΠΑΕ Επισκοπή

Ρεπό: Ηρόδοτος.

 

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement