Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΒΙΠΕ:«Τσουχτερούς λογαριασμούς» θα καταβάλλουν πλέον εγκατεστημένες επιχειρήσεις

Published

on

Το κλίμα δυσαρέσκειας όσον αφορά στην διαχειρίστρια εταιρεία ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, από εγκατεστημένες επιχειρήσεις, επεκτείνεται στην Πάτρα αφού ξεκίνησε να… καλλιεργείται από τα Ιωάννινα, μετά την παραλαβή των πρώτων εκκαθαριστικών για τα κοινόχρηστα στις Βιομηχανικές Περιοχές (Πάρκα), με υπερδιπλάσιες χρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατο νόμο τροποποιείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι Σύνδεσμοι των εγκατεστημένων βιομηχανιών περιορίζονται σε σχέση με την προηγούμενη αυτοδιαχείριση, από τους διαχειριστές.
«Δέχτηκα καταιγισμό τηλεφώνων και παραπόνων από μέλη, απολύτως δικαιολογημένα, από τον υπερδιπλασιασμό (κοινόχρηστα Δ’ τριμήνου 2022, έναντι του αντίστοιχου Δ’ τρίμηνο του 2021)» αναφέρει σε επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λευτέρης Αραμπατζής, μετά τη «βόμβα» με τα κοινόχρηστα που αναφέρει ότι έστειλε η Οικονομική Διευθύντρια της ΕΤΒΑ κ. Κατερτζόγλου, τα τελευταία 24ωρα του 2022.
Ο κ. Αραμπατζής χαρακτηρίζει «παράδοξο, παράλογο και ακατανόητο φαινόμενο να στέλνεται τιμολόγιο σε επιχειρηματίες χωρίς σχετικά παραστατικά!», επισημαίνοντας ότι «το 2021 θα έχει έκτακτα έξοδα, 136.000 που, παρά τις διαφωνίες μας, τα βλέπουμε να εφαρμόζονται με καθυστέρηση βέβαια ενός έτους».
«Στον μεγαλύτερο λογαριασμό από δημιουργίας ΒΙΠΕ Ιωαννίνων δεν υπάρχουν εξηγήσεις, δεν υπάρχει η λεπτότητα να συνοδεύεται από μία συμπληρωματική επιστολή που να εξηγεί άμεσα πως στο καλό ο κωδικός 10 (καθαρισμός και ευπρεπισμός κοινοχρήστων χώρων) από 585 ευρώ το 2021 έγινε 34.446,60 ευρώ το 2022» ενώ αναφέρεται ως «χαριστική βολή… ο κωδικός 118 (λοιπά έξοδα) που από 15.699,49 ευρώ το 2021 ή περίπου 3.000 ευρώ το Γ τρίμηνο ‘22 έγινε 37.153,89 ευρώ το Δ τρίμηνο του 2022».
«Πρόβλημα είναι αν όλα αυτά είναι έκτακτα και αφορούν επενδύσεις για το καλό μας δεν γίνονται όλα μαζί έτσι ώστε να μας εξοντώσουν, ότι όλα αυτά τα έργα υποδομής (φράχτες κλπ) όφειλαν να γίνουν με δαπάνες του επενδυτή που λέγεται ΕΤΒΑ ως προαπαιτούμενα για να πάρει κάποιος χωράφια και να τα πουλήσει οικόπεδα, ότι αυτές οι δαπάνες ενώ αναβαθμίζουν υποδομές δεν επιμερίζονται στους οικοπεδούχους ή στα αδιάθετα της ΕΤΒΑ παρά μόνον σε εμάς τους λειτουργούντες σε κτίρια και ότι αυτές οι έκτακτες δαπάνες επιβαρύνονται επίσης με αμοιβή διαχειριστή 20%!» καταλήγει ο κ. Αραμπατζής καλώντας τα μέλη του σε έκτακτη συνέλευση.
«Είχαμε προειδοποιήσει» αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, Πέτρος Μαντάς, αναφερόμενος στην ψήφιση του τελευταίου νόμου για τα βιομηχανικά πάρκα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement