Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαμαρτυρίες φοιτητών κατά της ΕΛ.ΑΣ, οργή για τα Τέμπη και τις Εστίες

«Ανοικτός στον πολιτισμένο διάλογο, αλλά πρωτεύει η ασφάλεια όλων» διαμηνύει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Published

on

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκεστο Συνεδριακό Κέντρο κατά την διάρκεια της διεξαγωγής  συνέδριου, στο οποίο συμμετείχαν αρχές της πόλης και κυβερνητικά στελέχη.

Οι φοιτητές προέβησαν σε διαμαρτυρία για μια πλειάδα θεμάτων που αφορούσαν σε καταγγελτήρια συνθήματα κατά της ΕΛΛΑΣ με αφορμή το περιστατικό με τον γερανό που κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με κίνδυνο να τραυματίσει διαδηλωτές στην πορεία της Πέμπτης στην Αθήνα, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα για όσα έγιναν στα Τέμπη, για την κακή λειτουργία των Εστιών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ εξέφραζαν και καταγγελίες για την γνωστή υπόθεση με Καθηγητή του Βιολογικού.

Χρήστος Μπούρας: «Δεν φοβάμαι τίποτα , έχω την συνείδησή μου ήσυχη»

Ειδικότερα στοχοποίησαν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ότι επέτρεψε να μπουν στον χώρο ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά και ζητούσαν την άμεση απομάκρυνσή τους επικαλούμενοι την παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Σε επικοινωνία της «Γ» με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα για τον σχολιασμό και την αποτίμηση των επεισοδίων ο Πρύτανης ανέφερε: «Θεωρώ δημοκρατικό και ως εκ τούτου αναφαίρετο δικαίωμα όλων και εν προκειμένω των φοιτητών να διαμαρτύρονται εκφράζοντας τις απόψεις τους.

Όσον αφορά το προκείμενο στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, φιλοξενούσε ένα μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο, το μεγαλύτερο της περιοχής και ως εκ τούτου είχαμε και επισκέπτες πολιτικούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους οι οποίοι ως είθισται συνοδεύονται από προσωπικό ασφαλείας. Το άσυλο στη χώρα μας έχει οριοθετηθεί με συγκεκριμένο ρόλο.

Το ότι διαμαρτύρονταν για μια σειρά ετερόκλητων προβλημάτων είναι στην διάθεσή τους να τα συζητήσουμε ένα -ένα με αντιπροσωπεία φοιτητών και όχι σε συνθήκες όχλου. Την Τετάρτη μίλησα με αντιπροσωπεία 10 φοιτητών του Βιολογικού.

Έχω πει και θα το επαναλάβω όσες φορές χρειαστεί ότι το γραφείο μου είναι ανοικτό σε αντιπροσωπείες φοιτητών για κάθε θέμα και προτίθεμαι να εξαντλήσω κυριολεκτικά όλα τα περιθώρια διαλόγου. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι πάνω από όλα προέχει η προστασία και η ασφάλεια των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο αλλά και η ασφάλεια αυτών που έρχονται. Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν φοβάμαι τίποτα έχω την συνείδησή μου ήσυχη και πρωτεύει η ασφάλεια όλων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement