Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η αλλαγή δεν χτίζεται με πόλωση, παλιά και φθαρμένα υλικά

Published

on

Του Γιάννη Ταπεινού (*)
Με την επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, μπήκαμε στην τελική ευθεία της μεγάλης μάχης για την ανατροπή του υπάρχοντος απογοητευτικού πολιτικού σκηνικού και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στο δρόμο προς την εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μάϊου θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι για να έρθει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας, θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη με γνώμονα τη λογική και την ορθή κρίση και όχι παρασυρμένοι από τη δικαιολογημένη οργή για τις περιπέτειες στις οποίες έχουν μπει και τις στενωπούς από τις οποίες έχουν διέλθει τα τελευταία χρόνια.
Για να αλλάξουμε σελίδα και να αποκτήσουμε προοπτική ως χώρα θα πρέπει να επιλέξουμε αυτόν που μπορεί να εγγυηθεί τη στροφή σε μια, άλλης φιλοσοφίας, διακυβέρνηση. Μια διακυβέρνηση που θα έχει σε πρώτο πλάνο την κοινωνία και τις ανάγκες της και όχι τις ανάγκες της πολιτικής επιβίωσης κομμάτων και φατριών.
Θα πρέπει σε αυτή την κρίσιμη καμπή να επιλέξουμε όχι το σύνθημα αλλά την ιδέα πίσω από αυτό, όχι την στείρα αντίδραση, αλλά τη δράση που θα οδηγήσει στην ανατροπή ξεπερασμένων μοντέλων και παρωχημένων σχημάτων εξουσίας τα οποία απλά εναλλάσσονται επαναλαμβάνοντας το ίδιο μοτίβο, με διαφορετικό επικοινωνιακό αφήγημα.
Η αλλαγή δεν χτίζεται με παλιά και φθαρμένα υλικά.
Η τοξικότητα και η λασπολογία, η ανταλλαγή πυρών στο πλαίσιο του γνωστού και αδιέξοδου συγκρουσιακού σκηνικού, δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Αυτό που μας απασχολεί είναι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και όχι τα τεχνητά διλήμματα που κάποιοι πασχίζουν να τους θέσουν προκειμένου οι ψηφοφόροι να δουν το δέντρο και να χάσουν το δάσος.
Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από «κοκορομαχίες». Θέλουν σύγχρονο και λειτουργικό κράτος που θα εγγυάται την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοπρέπεια και την σταθερότητα.
Θέλουν υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, σταθερότητα και προοπτική. Θέλουν να μην κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα funds. Θέλουν προστασία της πρώτης κατοικίας τους, δουλειά και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, ασφάλεια στην καθημερινότητά τους, ευκαιρίες για τα νέα παιδιά, ποιότητα ζωής και ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Η πολιτική δεν είναι ρινγκ για να μετατρέψει τους ψηφοφόρους σε οπαδούς της μιας ή της άλλης πλευράς.
Η πολιτική είναι πρόταση, θέση, σύνθεση και προγραμματικές θέσεις με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.
Με αυτή τη φιλοσοφία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εμείς, οι υποψήφιοι βουλευτές του, επιχειρούμε διάλογο με τους πολίτες μακριά από την επιδιωκόμενη πόλωση.
Κάνοντας σαφές ότι από τη μια είναι ο λόγος της προόδου, της κοινής λογικής, και του δημοσίου συμφέροντας και από την άλλη δύο συστήματα εξουσίας, η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μάχονται για την καρέκλα.
Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το θυμό μας, απόφαση Αλλαγής.
Να δώσουμε στον τόπο μας μια νέα ελπίδα.
(*) Ο Γιάννης Ταπεινός είναι υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement