Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Οι υποψήφιοι στις εκλογές

Published

on

 

Ο εκλογικός ορίζοντας είναι πλέον καθαρός, οι υποψήφιοι (βουλευτές) έχουν αρχίσει να τρέχουν… Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους, ανεξάρτητα πως θεωρεί ή εννοεί ο καθένας την επιτυχία, δεδομένου ότι ο αριθμός των εδρών είναι συγκεκριμένος και προφανώς δεν «χωράει» όλους τους υποψήφιους.

Προφανώς, κάθε υποψήφιος έχει την προσωπικότητά του, τις σκέψεις και τις ιδέες του, ξεχωριστό τρόπο να μιλάει ή να προσεγγίζει τους πολίτες. Και κάθε υποψήφιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, ώστε να βρει τους καλύτερους τρόπους για να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν όμως και κάποια «στανταράκια». Κάποια πράγματα που οι υποψήφιοι δεν πρέπει να κάνουν με τίποτα! Και ένα από αυτά, το κυριότερο κατά τη δική μας άποψη, είναι να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Να μην παρουσιάζουν «εικονικές πραγματικότητες», να μην προσπαθούν να «βαφτίσουν το κρέας ψάρι» και να μην υπόσχονται όσα είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν περνούν από το χέρι τους.

Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι η πολιτική έχει διαχρονικές «νόρμες» και «συνταγές» που πρέπει να ακολουθηθούν, η αλήθεια είναι πως οι εποχές αλλάζουν. Κάθε εποχή έχει τα δικά της ζητούμενα, τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας. Και η κοινωνία μας όμως, αλλάζει. Ωριμάζει, μαθαίνει, εξελίσσεται. Η ελληνική κοινωνία σήμερα δεν είναι η κοινωνία του 1960 ή του 1980 ή ακόμα και του 2000. Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε. Και πολλά νέα «μαθήματα» ήρθαν να προστεθούν και να διδάξουν τον λαό από τα λάθη του.

Και καθώς η επικοινωνία σήμερα έχει πάρα πολλούς διαύλους, που όμως στο τέλος μπορεί να μετατρέψουν σε χαοτική την επαφή του πολίτη με τον πολιτικό, οι υποψήφιοι ας έχουν πάντα κατά νου, ότι το πιο ευθύ μήνυμα είναι και το πιο δυνατό. Όχι μεγάλα, ούτε πολλά λόγια. Λίγα και καλά. Και… ανθρώπινα!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement