Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ουσία και εντυπώσεις

Published

on

 

 

Ουδείς αλάνθαστος.

Και υπό το πρίσμα του συγκεκριμένου και απαραβίαστου – από όλους τους ανθρώπους – κανόνα, σε αυτή εδώ τη στήλη (όπως και γενικότερα σε αυτή την εφημερίδα) προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε πάντοτε με νηφαλιότητα και κατανόηση τα σφάλματα των άλλων, αφού το ίδιο περιμένουμε εξάλλου και από τους άλλους όταν εμείς κάνουμε σφάλματα. Και όπως ήδη γράψαμε, σφάλματα κάνουμε όλοι…

Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε πολιτικοί, ούτε κόμματα, ούτε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να μιλήσουμε – και έχουμε μιλήσει κατά καιρούς – για πολλά λάθη που έχουν γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και για την προηγούμενη κυβέρνηση. Αντίστοιχα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για λάθη όλων των αντιπολιτεύσεων και όλων των κομμάτων. Ενίοτε και αρκετά σοβαρά.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο όμως και για εμάς, δεν έχει σημασία να εστιάζουμε στο ένα ή άλλο λάθος, προκειμένου να προσπαθούμε να «χρωματίζουμε» τις καταστάσεις. Αντίθετα, τα κόμματα είναι κάτι που αρέσκονται να κάνουν, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους. Τα κομματικά επιτελεί δουλεύουν στο φουλ και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την παραμικρή αφορμή που θα δώσει ο αντίπαλος. Γι’ αυτό και βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να σηκώσει την «ιδιωτικοποίηση του νερού», ένα θέμα που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται στην παρούσα φάση ή τη ΝΔ να προσπαθεί να αναδείξει ζητήματα προσωπικών συμπεριφορών και την ηθικά επιλήψιμη συγκεκριμένων προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική / προεκλογική μάχη δίνεται σε όλα τα επίπεδα και με οποιαδήποτε αφορμή.

Αντίθετα, εμείς, ως φορείς της ενημέρωσης, οφείλουμε να διατηρούμε αποστάσεις και ειδικά στις προεκλογικές περιόδους να προσπαθούμε να εστιάζουμε στην ουσία, δηλαδή τις πολιτικές προτάσεις που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, θεωρώντας ότι κάθε πολίτης είναι σε θέση να κρίνει μόνος του τις επιμέρους πολιτικές πράξεις και τα πολιτικά πρόσωπα.

Γνωρίζουμε πως αυτός δεν είναι ο πιο εύκολος δρόμος. Έτσι όμως θεωρούμε πως ασκείται η δημοσιογραφία ουσίας (και όχι εντυπώσεων)…

Ροή ειδήσεων

Advertisement