Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επένδυση στην παραγωγή βιοντίζελ-Αδειοδότηση και χρηματοδότηση σχεδίου της «Π.Ν. ΠΕΤΤΑΣ ΑΒΕΕ» στη ΒΙΠΕ Πατρών

Published

on

Στη χορήγηση άδειας διάθεσης βιοκαυσίμων στην εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε» προχώρησε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες πιστοποίησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας παραγωγής βιοντίζελ δυναμικότητας 112.500 χιλιολίτρων κατ΄έτος στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Η «Π.Ν. ΠΕΤΤΑΣ ΑΒΕΕ» δραστηριοποιείται για πάνω από 55 χρόνια στην παραγωγή φυτικών λιπών (μαργαρίνες), βιοντίζελ και πρώτων υλών ιχθυοτροφών (πρωτεϊνες), στεγάζεται σε ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις στην Πάτρα και παράλληλα διατηρεί εγκαταστάσεις και στη Βουλγαρία. Η εταιρεία εκτός από την Ελλάδα δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μεσογείου και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους (552 m3) στην ΒΙΠΕ Πάτρας και ήδη έχει λάβει πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015 για παραγωγή εμπορία και διακίνηση βιοντίζελ με ισχύ έως την 5/11/2024.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας αφορά στην παραγωγή και διακίνηση βιοντίζελ τουλάχιστο για την επόμενη 5ετία ενώ η άδεια που έλαβε δύναται να επεκτείνει την επένδυση σε βάθος 10ετίας με την προϋπόθεση της διαρκούς πιστοποίησης της παραγωγής.

Το βιοντίζελ είναι ένα βιοκαύσιμο το οποίο αποτελεί υποκατάστατο του diesel και χρησιμοποιείται κατ’ αναλογία στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητά μας, προσφέροντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη έναντι των ορυκτών καυσίμων. Παράγεται και διατίθεται από εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο ενεργειακές καλλιέργειες που μετατρέπονται σε βιοντίζελ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε νέα μεγάλη χρηματοδότηση και πιστοποίηση «Π.Ν. ΠΕΤΤΑΣ ΑΒΕΕ» σε μία σειρά από δεσμεύσεις που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης σχετικά με την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα από επενδύσεις στην «Πράσινη Ενέργεια».

«Σταθερά δεσμευμένη στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, χρηματοδοτεί επιλεγμένες επιχειρήσεις, με κριτήρια που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG). Τα κριτήρια αυτά συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δυνατότητα των επιχειρήσεων να απορροφήσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον» αναφέρει η τράπεζα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement