Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προτάσεις από τον πρόεδρο της “Νίκης” Δημήτρη Νάτσιο:«Πώς θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών»

Published

on

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ», Δημήτρης Ιω. Νατσιός, με επιστολή του, προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Διεύθυνση Εκλογών), τον Άρειο Πάγο, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, ζητά να προασπισθεί το αδιάβλητο των εκλογών.

Η «ΝΙΚΗ» έχει προτείνει, χωρίς-όπως αναφέρει- να λάβει απάντηση, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1ον: Τα αποτελέσματα κάθε εκλογικού τμήματος, να αποστέλλονται από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, επιβεβαιωμένα και από τους εκλογικούς αντιπροσώπους, κατά την ώρα εξαγωγής τους (real time) ταυτοχρόνως με ηλεκτρονικό μήνυμα πολλών αποδεκτών στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις κατά τόπους Περιφέρειες, στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία, στην εταιρεία διαχείρισης της διεξαγωγής των εκλογών – εκλογικών αποτελεσμάτων και σε όλους τους φορείς (κόμματα, κινήματα, σχήματα, μεμονωμένους κλπ), οι οποίοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
2ον: To Υπουργείο Εσωτερικών, να αναρτήσει Λογιστικό Φύλλο με καταχωρήσεις αποτελεσμάτων καταγραφής ψήφων κάθε εκλογικού τμήματος, τα οποία βαθμιαία να αθροίζονται.
3ον: Τα αποτελέσματα να καταγράφονται ηλεκτρονικά και στις πρώην Νομαρχίες, για να υπάρχει ευχερής και διαφανής διασταύρωση με τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης της διεξαγωγής των εκλογών – εκλογικών αποτελεσμάτων.
4ον: Η εταιρεία διαχείρισης της διεξαγωγής των εκλογών – εκλογικών αποτελεσμάτων, να υποχρεούται να δημοσιοποιεί αναλυτικά αποτελέσματα, ανά τμήμα, ανά νομό, ανά περιφέρεια και συνολικά, κατά τον πραγματικό χρόνο λήψης αυτών (real time).
5ον: Τα αποτελέσματα να ελέγχονται -πριν κατακυρωθούν- από ανεξάρτητο ελεγκτικό σώμα με χειρόγραφο τρόπο, ανά νομό, αθροίζοντας από τα έγγραφα που στέλνουν, με τηλεομοιότυπο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα· και μετά τη διεξαγωγή του εν λόγω ελέγχου να λογίζονται ως οριστικά.
6ον: Να διασφαλίσετε και να ανακοινώσετε τα μέτρα που θα λάβετε προς αποτροπή παραποιήσεως και χαρακτηρισμού ως ακύρων ψηφοδελτίων, σε κάθε εκλογικό κέντρο.
7ον: Να επιτραπεί ο ενδιάμεσος έλεγχος από τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς, πριν τα επί μέρους αποτελέσματα σταλούν στα αρχηγεία των κομμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε σε περίπτωση αμφιβολιών, να υπάρχει τρόπος επαληθεύσεως και επιβεβαιώσεως.
8ον: Να γνωστοποιήσετε με τρόπο σαφή και εύληπτο τον τρόπο, με τον οποίο θα έχουν on line πρόσβαση οι πολιτικοί συνδυασμοί στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφαλείας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών

9ον: Το λογισμικό της εταιρείας διαχείρισης της διεξαγωγής των εκλογών – εκλογικών αποτελεσμάτων, να παράσχει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, την ελεύθερη πρόσβαση (On-Line) τουλάχιστον σε τεταρτοβάθμια ανάλυση των εγγράφων, ανά τμήμα, ανά δήμο, ανά νομό και ανά περιφέρεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement