Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Πώς να ντυθείτε κομψά στο γραφείο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει

Δημοσιεύθηκε

στις

Το καλοκαίρι πλησιάζει, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα! Όσο πιο ζεστός γίνεται ο καιρός, τόσο πιο δύσκολες γίνονται οι ενδυματολογικές επιλογές, αφού το layering είναι πλέον εκτός εποχής. Αντίθετα, το καλοκαίρι τα outfits αποτελούνται από λιγότερα ρούχα και ελαφριά υφάσματα, ενώ το less-is-more γίνεται ο απόλυτος στυλιστικός κανόνας. 

 

Με όλες αυτές τις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο που ντυνόμαστε ο ερχομός τους καλοκαιριού, είναι λογικό το ντύσιμο για το γραφείο να μετατρέπεται σε δύσκολη αποστολή. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας τα καλύτερα tips για να ντυθείτε κομψά στο γραφείο, ακόμα κι όταν οι θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο!

Επενδύστε σε ένα καλής ποιότητας πουκάμισο

Το πουκάμισο είναι ένα ρούχο-πασπαρτού, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και όλου του χρόνου. Όμως, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, το πουκάμισο έχει την τιμητική του, καθώς μπορεί να φορεθεί μόνο του, χωρίς κάτι από πάνω. Επομένως, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλής ποιότητας πουκάμισο, το οποίο να έχει τη σωστή φόρμα. Στην αγορά, μπορείτε να βρείτε αμέτρητες επιλογές, οπότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετά πριν καταλήξετε σε αυτό που είναι το ιδανικό για εσάς.

 

Ένα γυναικείο καλοκαιρινό πουκάμισο μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους και να συνδυαστεί με ακόμα περισσότερους. Μπορείτε για παράδειγμα να το φορέσετε ανοιχτό, πάνω από ένα t-shirt, να το βάλετε μέσα από το παντελόνι ή τη φούστα σας, να το δέσετε στη μέση…οι επιλογές είναι αμέτρητες. Όσο για τους συνδυασμούς, ένα πουκάμισο μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα, δίνοντας έναν αέρα κομψότητας σε κάθε look!

Επιλέξτε τα κατάλληλα υφάσματα

Όταν κάνει ζέστη, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθετε δυσφορία με αυτό που φοράτε! Ο χρυσός κανόνας λοιπόν για να είστε στυλάτες, αλλά και άνετες στο γραφείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα υφάσματα. Ποιά είναι τα κατάλληλα υφάσματα για το καλοκαίρι; Όσα είναι δροσερά και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, δηλαδή τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το λινό, και το μετάξι. 

 

Το καλύτερο με αυτά τα υφάσματα είναι ότι μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους. Μπορείτε για παράδειγμα να συνδυάσετε μια μεταξωτή φούστα με ένα λινό πουκάμισο ή ένα βαμβακερό φόρεμα με ένα λινό σακάκι. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξτε όλα τα ρούχα του look σας να είναι από το ίδιο ύφασμα. Οι απόλυτα chic επιλογές για αυτή την περίπτωση είναι ένα λινό σακάκι με ασορτί λινό παντελόνι και ένα λινό σετ παντελόνι-πουκάμισο. 

Δώστε βάρος στα παπούτσια

Τα ρούχα το καλοκαίρι είναι πιο ανάλαφρα και απλά, πράγμα που δίνει την κατάλληλη ευκαιρία στα παπούτσια να λάμψουν και να ξεχωρίσουν. Αρχικά, να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι σαγιονάρες είναι μόνο για την παραλία και την πισίνα -απαγορεύονται στο γραφείο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ιδιαιτέρως αυστηρό dress code. 

 

Από εκεί και πέρα, οι επιλογές είναι αμέτρητες: mules, σανδάλια, πέδιλα, εσπαντρίγιες και πάει λέγοντας! Αν το υπόλοιπο look σας είναι μονόχρωμο και minimal, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό παπούτσι, το οποίο θα αναβαθμίσει την εμφάνισή σας. Και επειδή η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά, μην ξεχάσετε να φροντίσετε το pedicure σας πριν φορέσετε ανοιχτό παπούτσι στο γραφείο. Τα απεριποίητα άκρα υποβαθμίζουν ακόμα και το πιο εντυπωσιακό και ακριβό παπούτσι, ενώ τα περιποιημένα αναβαθμίζουν ακόμα και το πιο απλό σανδάλι!

Φορέστε ολόσωμες φόρμες και φορέματα

Το να σκέφτεστε τί θα φορέσετε, πώς θα συνδυάσετε τα ρούχα μεταξύ τους, αν ταιριάζει κάτι που έχετε σκεφτεί να βάλετε με κάτι άλλο μπορεί να γίνει αγχωτικό και χρονοβόρο. Ευτυχώς υπάρχει λύση και αυτή είναι τα ρούχα που δημιουργούν από μόνα τους ένα ολοκληρωμένο outfit, δηλαδή οι ολόσωμες φόρμες και τα φορέματα!

 

Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ύφασμα. Ένα αέρινο φόρεμα από ποπλίνα ή λινό είναι ιδανική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, καθώς είναι άνετο, δροσερο και κομψό. Για ένα ολοκληρωμένο look ακόμη και στο γραφείο, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ζευγάρι σανδάλια ή mules και μία ασορτί τσάντα. Αν τα φορέματα δεν σας ενθουσιάζουν, τότε οι ολόσωμες φόρμες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Για ένα chic office look, μπορείτε να επιλέξετε μια μονόχρωμη αμάνικη ολόσωμη φόρμα και να τη συνδυάσετε με ένα σακάκι και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα. Το outfit αυτό μπορείτε να το φορέσετε όλη μέρα, από το πρωινό meeting, μέχρι το ποτό μετά τη δουλεια!

 

Το καλοκαιρινό ντύσιμο στο γραφείο δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ακολουθώντας τα tips που μοιραστήκαμε μαζί σας, είναι σίγουρο ότι οι καλοκαιρινές σας εμφανίσεις στο γραφείο θα είναι πιο κομψές από ποτέ!


Ροή ειδήσεων

Advertisement