Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Από τις «σέλφις» στον νέο αγώνα

Published

on

 

 

Την Κυριακή ορκίστηκαν, χθες έπαψαν να είναι βουλευτές. Και όμως, σε μία ακόμα ορκωμοσία της Βουλής, είδαμε τους πάντες να βγάζουν σέλφις και να καμαρώνουν χαρούμενοι, λες και η συγκεκριμένη, δεν ήταν «Βουλή της μίας ημέρας» αλλά… «Βουλή της μίας αιωνιότητας».

Λογικό; Ίσως…

Κάποιοι, μπήκαν για πρώτη φορά στη Βουλή και είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται χαρούμενοι, ειδικά εάν με τη θέση που κατέλαβαν έχουν εξασφαλίσει την έδρα και στις επόμενες εκλογές. Και οι πιο «παλιοί» όμως, εφόσον αισθάνονται σιγουριά για την έδρα, προφανώς και μπορούσαν να χαμογελάσουν διάπλατα. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ακόμα και όσοι εκλέχτηκαν βουλευτές αλλά αγωνιούν για την επόμενη κάλπη, δεν θα μπορούσαν να πάνε κόντρα σε αυτό το κλίμα της γενικής ευφορίας.

Εν πάση περιπτώσει, ξεπεράσαμε πλέον και τις σέλφις της ορκωμοσίας και μπαίνουμε στη νέα προεκλογική περίοδο.  Ελπίζουμε να τις ξεπέρασαν και οι «300» που ορκίστηκαν προχθές, όπως και πολλοί άλλοι (υποψήφιοι που έμειναν «εκτός» στο όριο, κομματικά στελέχη, κλπ). Γιατί όποιος νομίσει ότι οι εκλογές τελείωσαν στις 21 Μαΐου και πλέον απομένει… η τυπική επισφράγηση των αποτελεσμάτων στις 25 Ιουνίου κινδυνεύει να ξυπνήσει σε εφιάλτη. Και αυτό «αγγίζει» όλα τα κόμματα και όχι μόνο τη ΝΔ που διεκδικεί την αυτοδυναμία. Ίσως μάλιστα, στη ΝΔ να υπάρχει και ένα κίνητρο παραπάνω. Το κίνητρο της εξουσίας για ακόμα 4 χρόνια. Στα άλλα κόμματα εντός Βουλής όμως, ενδεχομένως να μην υπάρχει τόσο ισχυρό κίνητρο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας εφησυχασμός που μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιος. Τέσσερις εβδομάδες έμειναν…

Ροή ειδήσεων

Advertisement