Μαγειρική
Σπαγγετίνι με αντσούγιες και κάππαρη

Υλικά (για 4 άτομα)
320 γρ. σπαγγετίνι
1/2 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
8 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα από το αλάτι και στεγνωμένα
3 κουτ. γλυκού τριμμένη φρυγανιά
3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε μέτρια κατσαρόλα 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε την πιπερίτσα, τα τοματίνια, το σκόρδο και τις αντσούγιες. Ανακατεύετε μέχρι οι αντσούγιες και τα τοματίνια να λιώσουν. Η διαδικασία γίνεται σε χαμηλή φωτιά και τα υλικά δεν σοτάρονται, και απλώς μαγειρεύονται ήπια μέσα στο λάδι, χωρίς να ροδίσουν. Προσέχετε να μην ανεβάσετε τη θερμοκρασία. Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνετε την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο με την φρυγανιά, ανακατεύοντας μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει και να σκορπίσει το άρωμά της. Αποσύρετε. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα αντσούγιας. Προσθέτετε την κάππαρη, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη φρυγανιά, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε αμέσως.