Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η Κυριακή, ευτυχώς, είναι κοντά…

Published

on

 

 

Αυτές οι τελευταίες ζεστές μέρες του Ιουνίου, οι πρώτες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι μετά από μία μεγάλη περίοδο καιρικής αστάθειας, κάνουν ακόμα πιο… λυτρωτικό το γεγονός πως οι εκλογές απέχουν μόλις μερικά 24ωρα και όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ θα αναδειχθεί ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και έναν μήνα. Και τώρα να ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας (που δεν είναι καθόλου μικρά), αλλά και να μπορούμε να αισθανθούμε λίγο την χαλαρότητα του ελληνικού θέρους, προτού περάσουμε στην επόμενη… προεκλογική «πίστα» των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ωστόσο, για άλλη μία φορά, «πληρώσαμε» την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 στην απλή αναλογική, ένα σύστημα που αφού επέφερε σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης, έβαλε σε διπλό προεκλογικό αγώνα και την Ελλάδα, εν έτει 2023.

Και ναι μεν ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε την αποτυχία της στρατηγικής της απλής αναλογικής, όπως είχε παραδεχτεί και την αποτυχία της εξίσου ιδεοληπτικής «ανατροπής του μνημονίου». Όμως και κάπου, οι παραδοχές «κατόπιν εορτής» και με τη χώρα να πληρώνει τα σπασμένα, δεν μπορούν να συγχωρούνται διαρκώς από τους πολίτες.

Εν πάση περιπτώσει, οι δεύτερες κάλπες είναι πλέον πολύ κοντά. Ξεπερνάμε και αυτόν τον «κάβο». Και από Δευτέρα, ελπίζουμε να έχουμε κυβέρνηση, γιατί όπως προαναφέραμε, τα άλλα ζητήματα τρέχουν, με κυριότερο αυτή την στιγμή, την ακρίβεια..

Ροή ειδήσεων

Advertisement