Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η Ελλάδα αύριο πρέπει να έχει κυβέρνηση

Published

on

 

 

Φτάσαμε στην μέρα της κάλπης. Της δεύτερης σε έναν μήνα περίπου. Και εκείνο που ακούμε παντού στην κοινωνία, ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει ο καθένας, είναι ότι «πρέπει να τελειώνουμε». Δεν αντέχονται και τρίτες κάλπες μέσα στον Αύγουστο. Και αυτός είναι ένας λόγος, που πέρα από τις δημοσκοπήσεις, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα ψηφίσει σήμερα και με κριτήριο την ανάγκη μίας ισχυρή κυβέρνησης, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα για νέες εκλογές.

Από εκεί και πέρα, το πόσα κόμματα θα συμμετέχουν στη νέα Βουλή αποτελεί ένα στοιχείο ενδιαφέροντος της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει από τη Δευτέρα, με το επίκεντρο να βρίσκεται στον χώρο της κεντροαριστεράς, εκεί όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους και θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία τους.

Μένει να δούμε εάν θα έχουμε ένα ισχυρό «μπρα ντε φερ» μεταξύ των δύο κομμάτων για το ποιος θα εκπροσωπήσει τον ισχυρό πόλο της κεντροαριστεράς ή εάν κάποιο από τα δύο κόμματα θα καταφέρει γρήγορα να ξεχωρίσει ως ο ισχυρός πόλος της επόμενης μέρας.

Στην παρούσα φάση, καθένα από τα δύο κόμματα, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Όμως, ίσως και να μιλάμε αλλιώς μετά τη σημερινή βραδιά, οπότε καλό είναι να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Και για να επιστρέψουμε στο κεντρικό σημείο της ημέρας: Η Ελλάδα αύριο πρέπει να έχει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Ροή ειδήσεων

Advertisement