Connect with us

Παναχαϊκή

Κρίμα κι άδικο για τους κοκκινόμαυρους- Από την επόμενη εβδομάδα όλα ξεκαθαρίζουν

Published

on

 

Έδωσαν τον αγώνα τους όλη τη χρονιά, με τόσα προβλήματα κράτησαν με αξιοπρέπεια τον ιστορικό σύλλογο για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υψηλές θέσεις, δεν πήδηξαν… από το καράβι (όχι ότι τους άλλους ποδοσφαιριστές τους κατηγορούμε) και όμως η διοίκηση δεν τακτοποίησε κάποιες από τις οφειλές ούτε χθες που ήταν η αρχική ειδοποίηση.

Ωστόσο τις πληρωμές δεν μπορεί να τις αποφύγει η ΠΑΕ, καθώς στις 30/6 λήγει η προθεσμία των συμβολαίων οπότε πιστεύουμε από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να κατατεθούν μισθοί στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών.

Οι κοκκινόμαυροι ωστόσο είναι στα «κόκκινα» και μιλούν για «μαύρο» καλοκαίρι και το σίγουρο είναι, όπως αντιλαμβανόμαστε, ότι αρκετοί από αυτούς δεν θα συμφωνήσουν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους καθώς δεν θέλουν να περάσουν αυτά που πέρασαν πέρυσι.

Και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι τα εξής: Φημολογείται ότι τα λεφτά του στοιχήματος έχουν μπει στην ΠΑΕ, επίσης δεν τακτοποιήθηκαν οι προσφυγές των Ρόκα και Μαραθωνίτη οπότε γιατί δεν πληρώθηκαν οι παίκτες;

Όπως και να έχουν τα πράγματα από την ερχόμενη εβδομάδα το νερό… θα μπει στο αυλάκι καθώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Όπως ήταν γνωστό η Παναχαϊκή όχι μόνο δεν πήρε αδειοδότηση αλλά δεν κατέθεσε καν τον φάκελο. Φυσικά πολλές ήταν οι ομάδες που έμειναν χωρίς αδειοδότηση καθώς μόλις πέντε κατάφεραν να την πάρουν.

Άδεια πήραν οι Απόλλων Σμύρνης, Χανιά, Μακεδονικός, Ηρακλής Λάρισας (έχει υποβιβαστεί), Αιγάλεω. Επίσης έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια εδώ και αρκετό καιρό οι Ιωνικός, Λεβαδειακός που υποβιβάστηκαν από τη Super League 1.

Με περιορισμούς ενίσχυσης στο μεταγραφικό θα είναι η Παναχαϊκή, Καλαμάτα, Ηλιούπολη, ΑΕΛ, ΠΟΤ Ηρακλής, ΑΣΑ, Διαγόρας, ΟΦΙ, Αλμωπός και Απόλλων Πόντου.

Να σημειωθεί ότι Καλαμάτα και Ηλιούπολη έκαναν έφεση για την αδειοδότηση ωστόσο είναι δύσκολο να την κερδίσουν.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Οι κυρώσεις στις ομάδες της Super League 2 που δεν πήραν αδειοδότηση είναι:

αρχικά απαγόρευση μεταγραφών άνω των 25 ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας, εκτός από 3 ποδοσφαιριστές. Δυνατότητα απεριόριστου αριθμού μεταγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 και απεριορίστου μεταγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών κάτω των 23.

Δυνατότητα ανανέωσης απεριορίστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηκοότητας.

Στην τελευταία περίπτωση οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις ανανεώσεις τους μέχρι και τις 30 Ιουνίου, αλλιώς δεν θα μπορούν, καθώς εκείνη την ημέρα εκπνέουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ Η ΠΑΕ

Δεν είναι κρυφό παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκής δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού Κώστα Γεωργιάδη και του τεχνικού διευθυντή Γιώτη Τσαλουχίδη. Βέβαια όλα τα νέα τα μαθαίνουμε απευθείας από τη Θεσσαλονίκη με τους δύο να βγαίνουν και να δίνουν συνεντεύξεις για την Παναχαϊκή. Ωστόσο όλοι απορούν γιατί η ΠΑΕ ακόμα και τώρα που ο έμπειρος τεχνικός μίλησε σε σταθμό της Βορείου Ελλάδος ανακοινώνοντας την συμφωνία δεν έχει μπει στη διαδικασία να τον ανακοινώσει από την σελίδα της ομάδας.

Φυσικά η «Γ» ήταν η πρώτη που αποκάλυψε την πρόσληψη του Κώστα Γεωργιάδη όμως δεν είναι σωστό η ΠΑΕ να μην έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση δείχνοντας προχειρότητα στους χειρισμούς της.

Μπορεί όλοι να μην καταλαβαίνουν τις προθέσεις της ΠΑΕ όμως καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις διότι οι δύο πλευρές μπορεί να έχουν μια προφορική συμφωνία. Δηλαδή από τις αρχές της άλλης εβδομάδας τόσο ο Τσαλουχίδης όσο και ο Γεωργιάδης θα έρθουν στην Πάτρα και θα έχουν συνάντηση με τον επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρο Σταθάκη και τότε θα δώσουν τα χέρια και στην συνέχεια θα ανακοινωθούν οι συνεργασίες.

“ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ”

Όσον αφορά τον έμπειρο τεχνικό μιλώντας σε σταθμό της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι είναι πρόκληση γι’ αυτόν η Παναχαϊκή και θα ρίξει βάρος στις υποδομές.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με τον Πέτρο Σταθάκη και αυτό που απομένει είναι να βρεθώ αρχές της εβδομάδας στην Πάτρα, την Τρίτη, για την επισημοποίηση της προφορικής συμφωνίας. Είναι μια μεγάλη και ταλαιπωρημένη ομάδα όπως όλες της Super League 2 που είχαν δύσκολο δρόμο με ελάχιστα έσοδα και πολλά έξοδα.

Μετά τη Βέροια και τον Ηρακλή θα βρεθώ σε μια ιστορική ομάδα που έχει βγάλει μεγάλους παίκτες από τα σπλάχνα της και έχει πολλούς οπαδούς που στηρίζουν την προσπάθεια. Η δύναμη του κόσμου δίνει κίνητρο σε οποιοδήποτε στέλεχος έχει την ευκαιρία ν’ αναλάβει μια τέτοια ομάδα». Για τον Τσαλουχιδη τόνισε: «Υπάρχει συμφωνία και με εκείνον. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος με τεράστια ιστορία. Με την εμπειρία του θα δώσει ήθος και άλλη αίγλη. Θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία, ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά την Παναχαϊκή, που θα ικανοποιήσει εμάς και τον κόσμο της Πάτρας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement