Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών-Τι θα ισχύσει φέτος κατά τις θερινές εκπτώσεις

Published

on

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από αυτή τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

«Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, θα πρέπει να αναγράφεται ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου που επισημαίνει ακόμη ότι: «Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής και οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επιχειρηματίες μέλη, οι οποίοι καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι, η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, την Κυριακή, 16 Ιουλίου, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
«Προσκαλούμε τους καταναλωτές να επισκεφτούν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους και να επωφεληθούν από ποιοτικά προϊόντα σε ασύγκριτα χαμηλές τιμές. Η αγορά μας η πόλη μας!» καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία πάντως ο ΕΕΣΠ «καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις – -μέλη του να παραμείνουν κλειστές την Κυριακή 16/7».

Ροή ειδήσεων

Advertisement