Connect with us

Εκκλησιαστικά

Η Αγία Κυριακή δίδαξε τη δύναμη της προσεχής- Το κήρυγμα του κ.Χρύσανθου στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Ρίου

Published

on

 

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε προχθές την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ρίου Πατρών επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής

Ειδικότερα, χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ρίου Πατρών. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην βιοτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής

Η Αγία Κυριακή γεννήθηκε στην Νικομήδεια της Μικράς Ασίας τον 4ο αιώνα από ευσεβείς και εναρέτους γονείς, τον Δωρόθεο και την Ευσεβία ο οποίοι, ήσαν άτεκνοι και δια της προσευχής κατέφυγαν εις τον Θεόν ο οποίος, τους χάρισε μια θυγατέρα που την ονόμασαν Κυριακή.

Την θυγατέρα τους οι ευσεβείς γονείς την ανέθρεψαν με χριστιανική παιδεία, με προσευχές και νουθεσίες για αυτό η Κυριακή προόδευσε εις την αρετή και εις την εν Χριστώ ζωή.

Οι γονείς της κατηγγέλθησαν στον Διοκλητιανό ότι ηταντ χριστιανοί, τους υπέβαλε σε φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια αλλά έμειναν πιστοί άχρι θανάτου.

Φρικτά μαρτύρια υπέστη και η Αγία Κυριακή η οποία τα αντιμετώπισε με γενναιότητα και ανδρείο φρόνημα. Μάλιστα δε, στην φυλακή που ήταν την επεσκέφθει ο Κύριος και της είπε, Κυριακή μην φοβάσαι γιατί εγώ είμαι μαζί σου.

Έλαβε τον δια ξίφους θάνατον. Άγγελοι και αρχάγγελοι ήλθαν σταλμένοι από το εσφαγμένον Αρνίον της Αποκαλύψεως, ήτοι τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, για να παραλάβουν την αγία της ψυχή και να την οδηγήσουν στον θρόνο του Θεού.

«Η Αγία μας διδάσκει, την σημασία που έχει για εμάς τους χριστιανούς οι προσευχή η οποία, μας δίνει λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα. Τα χριστιανικά σπίτια πρέπει στα παιδιά να δίδουν χριστιανική παιδεία, να τα νουθετούν πνευματικά για να προοδεύουν στην αρετή και στην ζωή τους. Η ομολογία πρέπει να είναι στοιχείο και των σύγχρονων χριστιανών διότι ο Κύριος είπε πως, αν τον ομολογήσουμε ενώπιον των ανθρώπων θα μας ομολογήσει ενώπιον του επουρανίου του Πατρός και των Αγίων Αγγέλων» ανέφερε στο κήρυγμά του ο κ. Κερνίτσης.

Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να μείνουν πιστοί άχρι θανάτου όπως η Αγία Κυριακή για να λάβουν τον στέφανον της ζωής και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, αγιασμένα, πάμπολλα και όλα τα καλά του Θεού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement