Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μυθική ανθρώπινη Πολιτεία

Published

on

της Ζαχαρούλας (Ζοζίτας) Βεντιρόζου, δημοσιογράφου

Μαύρη σταφίδα και σταφύλια, λάδι, κρασιά και πατάτες. Χωριά με απίθανη θέα στον Πατραϊκό. Χωριά καμπίσια με πλούσια παραγωγή. Λιμνούλες τεχνητές που να συγκρατούν τα βρόχινα νερά και να ποτίζουν τις παραγωγές το καλοκαίρι. Κάμποι ατέλειωτοι, καταπράσινοι. Λαχανικά και φρούτα όλες τις Εποχές. Νερά γάργαρα, πεντακάθαρα για κάθε χρήση, χωρίς άλατα, χωρίς λάσπες και χωρίς διακοπή στις παροχές. Ύδρευση κι αποχέτευση σε όλα και για Όλους. Η μαύρη σταφίδα -ο πλούτος της Δυτικής Αχαϊας- σε υπερπαραγωγή που προστατεύεται και επιχορηγείται – είναι η σταφίδα της Ζωής.

Κάθε Δημοτική Ενότητα έχει κέντρο υγείας. Είναι πλήρως στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες γιατρών και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Σε κάθε ενότητα κι ένα σχολείο, εξυπηρετεί και μορφώνει παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μια Παιδική Χαρά πλήρως εξοπλισμένη σε κάθε χωριό. Και στην Πολιτεία δίνει χαρά και παιχνίδι σε όλα τα παιδιά με ασφάλεια. Μια Βιβλιοθήκη κοσμεί με τον πλούτο της κάθε σχολείο – με ενσωματωμένη φυσικά και την νέα Τεχνολογία .

Οι δρόμοι πεντακάθαροι. Κυριαρχούν τα πλατάνια στις πλατείες, δίνουν δροσιά στους κατοίκους. Η Δυτική Αχαϊα με τα χιλιόμετρα παραλίας είναι όαση ομορφιάς και χαράς για μικρούς και μεγάλους. Οι κάτοικοι βλέπουν τακτικά κι οργανωμένα θεατρικές, κινηματογραφικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις καλών τεχνών… Ο Πολιτισμός μόνιμα παρών.

Αυτή είναι η Πολιτεία που δικαιούμαστε, για ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το Σχέδιο που πρέπει να απαιτήσουμε με κάθε μέσο, ξεφεύγοντας από την απάθεια και την κακομοιριά. Αν σηκωθούμε, όρθιοι κι απαιτητικοί…

Τότε θα νικήσουμε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement