Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Πρώτα η «μεγάλη εικόνα»

Published

on

 

 

Το (αναμενόμενο) γεγονός, ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έσπευσαν να «παγώσουν» τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης, δεν αναιρεί ένα άλλο γεγονός, δηλαδή ότι υπάρχουν αδύναμα σημεία στην κυβέρνηση που χρήζουν διόρθωσης.

Απλώς, όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λειτουργεί εν θερμώ, δεν αφήνεται στη σεναριολογία και λογαριάζει καλά τα πάντα προτού λάβει τις τελικές αποφάσεις του.

Ήταν λοιπόν περίπου δεδομένο ότι έτσι θα πράξει και τώρα, πολύ περισσότερο δε, από τη στιγμή που στη Θεσσαλία δίνονται ακόμα μάχες επιβίωσης.

Επαναλαμβάνουμε, ωστόσο, ότι τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης υπάρχουν και πρέπει να διορθωθούν. Όπως και τα – πολλά – αδύναμα σημεία του κρατικού μηχανισμού.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε μπροστά, συμμετέχει σε συσκέψεις για τον συντονισμό όλων των δράσεων, πήγε στο Στρασβούργο εξασφαλίζοντας ένα ισχυρό πακέτο βοήθειας και ξέρει καλά ότι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα αντίδρασης στην κρίση που ανέκυψε, είναι τελικά αυτή που θα βαρύνει στον μέσο πολίτη της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Διότι, μπορεί μεν να ανακύψει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που θα «σαρώσει» τα πάντα, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης. Από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα ανάκαμψης διαχωρίζονται όμως τα ισχυρά και σοβαρά κράτη, από τα ανίσχυρα και ασόβαρα.

Θεωρούμε επίσης δεδομένο λοιπόν ότι, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, ο Πρωθυπουργός θα κοιτάξει πρώτα την «μεγάλη εικόνα» και τις μεγάλες ανάγκες. Και στον χρόνο που θα κρίνει ο ίδιος ως πιο κατάλληλο, θα κάνει και την κυβερνητική «αναδόμηση» που πρέπει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement