Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Η κλεψύδρα αδειάζει…

Published

on

 

Μπορεί να ολοκληρώθηκε μόλις η 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League 2 όμως όλα δείχνουν ότι η διοίκηση πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Αμερικανοϊταλό προπονητή Στέφανο Φρατσιόζα πριν είναι αργά. Προ διετίας κι επί εποχής Πέτρου Σταθάκη, η Παναχαϊκή είχε στον πάγκο της τον Σέρβο τεχνικό Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, με αποτέλεσμα να πράττει ότι και ο τωρινός, όμως με γρήγορες κινήσεις, αντικαταστάθηκε και δεν χάθηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Για να μην βρεθεί στην τελευταία θέση η Παναχαϊκή από νωρίς θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί χθες από έμπειρο τεχνικό γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας για να καταφέρει η ΠΑΕ να σώσει την… παρτίδα.

ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Το επόμενο παιχνίδι της Παναχαϊκής είναι εντός έδρας και κατά πάσα πιθανότατα να διεξαχθεί στην Αγυιά με αντίπαλο το Αιγάλεω. Μια ομάδα που ακόμα δεν έχει πάρει πόντο στο πρωτάθλημα και θα έρθει στην Πάτρα για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Η ομάδα του «Σίτυ» μπορεί να μην έχει καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα τις πρώτες αγωνιστικές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ικανούς παίκτες στη σύνθεσή της. Διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ όμως ακόμα δεν έχει δέσει σαν σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους κοκκινόμαυρους που πάση θυσία πρέπει να κερδίσουν.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΓΥΙΑ…

Εδώ και καιρό έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο και με αφορμή το στέγαστρο Καλατράβα στην Αθήνα και τα προβλήματα στατικότητας που παρουσίασε, μια μεγάλη συζήτηση για το πώς είναι γενικότερα η εικόνα στις διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας σε τέτοιου είδους «λεπτά» θέματα. Να σημειωθεί πάντως και σε ότι αφορά το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά, η διοίκηση της ερασιτεχνικής πολύ πριν ξεσπάσει ο όλος αυτός θόρυβος είχε φροντίσει να πάρει παντελώς αθόρυβα και απόλυτα ουσιαστικά τα μέτρα της με στοχευμένες κινήσεις που αφορούν το «πακέτο» στέγαστρο και κερκίδες. Τι ακριβώς έχει κάνει; Σύμφωνα με αυτά που λέγονται από το περιβάλλον της: Α) Σε ότι έχει να κάνει με τις κερκίδες της Αγυιάς έχει στην κατοχή της δυο μελέτες από το 2017 που δείχνουν ότι σήμερα η όλη τους κατάσταση είναι ικανοποιητική, χωρίς αυτό όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικών ενεργειών που θα έχουν να κάνουν με τη συντήρησή τους σε όποια πιθανά προβλήματα εμφανιστούν. Ακόμη πάντα σε ότι αφορά τις κερκίδες, υπάρχει μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών για την ανθεκτικότητα και τη στατικότητα τους με θετικά αποτελέσματα, μελέτη που βρίσκεται στα αρχεία του ιδρύματος. Β) Έχει γίνει επισκόπηση του στεγάστρου φέτος που έχει δείξει ότι όλα είναι ομαλά τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια, η οποία είναι στη διάθεση της Πολιτείας για τις όποιες περαιτέρω πιθανές ενέργειες θελήσει να κάνει η ίδια. Και κάτι ακόμη. Η Παναχαϊκή ΓΕ έχει έτοιμη μελέτη δαπάνης που θα μπορέσει να αξιοποιήσει η Πολιτεία όταν κρίνει ότι θα χρειαστούν οι δικές της παρεμβάσεις στον χώρο.

*Σε αγώνα που διεξήχθη στη Λευκάδα, για την 3η αγωνιστική, Τηλυκράτης-Ηλιούπολη 1-2. Η αυλαία θα πέσει σήμερα (13:00), με το παιχνίδι Διαγόρας- Χανιά.

ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement